Christian Engström, Pirat

29 april 2009

Piratpartiet på YouTube

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 10:19
Piratpartiet på YouTube

Piratpartiet på YouTube

Nu finns Piratpartiet på YouTube: http://www.youtube.com/user/piratpartiet. Just nu finns det länkar till ett femtiotal klipp. Det är sånger, tal och bilder från manifestationer i en salig blandning. Välkommen att botanisera bland klippen.

Sveriges Television har tänkt att göra en YouTube-satsning inför EU-valet. Deras tanke är att väljare ska skicka in videoklipp med frågor till partierna som ställer upp. De frågor som vaskas fram som populärast och intressantast är det sedan tänkt att EU-kandidaterna ska svara på med egna videoklipp.

Idén kommer tydligen från Obamas kampanj i USA, och där ska det enligt uppgift ha fungerat bra. I vart fall är det en kul idé väl värd att pröva, så Piratpartiet ställer upp.

Så här skrev SVT i ett mejl igår efter att vi hade träffats och pratat om projektet:

Hej!

Tack för mötet förra veckan. Hoppas ni har snackat vidare om att ta fram några ”youtube-kandidater”.

En idé som kom upp när jag träffade alla partier var vikten av att engagera era medlemmar och sympatisörer i projektet. Ju fler gräsrotspartiser som skicka in frågor, desto mer hamnar ju ert partis frågor i centrum på Youtube-sidan.

Jag kan skicka ut ett mail senare i veckan med en kort lathund om hur man skickar in frågor som vanlig användare, som ni gärna får vidarebefordra till era medlemmar.

Denna vecka kommer vi börja samla in frågor från bloggare och vanliga väljare. Den 4 maj kommer vi skicka ut 4-5 av dessa frågor till kandidaterna som ingår i vårt nätverk, just nu är vi uppe i 20 kandidater. Vår önskan är att videosvaren på iaf några av dessa frågor inkommer senast den 8 maj. På europadagen 9 maj lanserar vi sajten.

Om ni väljer att delta i projektet behöver jag också senast den 7 maj ert bidrag till ”Därför ska du rösta i EU-valet”. Det ska vara en kort video på runt 1-2 minuter om varför de 3 miljoner youtube-besökarna i Sverige ska rösta den 7 maj. Utformingen av videon bestämmer ni själva. Antingen så frontar ni med er toppkandidat, eller med den som kommer vara mest aktiv på SVT:s youtubekanal.

Hör av er så snart ni kan om vilka av era kandidater som vill vara med.

Vänliga hälsningar,

Axel Gordh Humlesjö
Sveriges television

Det är alltså ett par veckor kvar tills SVT ska dra igång, men Piratpartiets YouTube-sida finns redan nu. Johathan Rieder Lundkvist har tagit på sig att administrera sidan. Prata med honom om du har gjort någon bra piratvideo som du tycker att vi borde lägga upp på partiets sida, eller om du har någon länk som vi borde lägga in som Favorit. Jonathan nås på jonathan.rieder.lundkvist@piratpartiet.se.

För att välja ett klipp ur mängden länkar jag till Unni Drougges tal på Medborgarplatsen vid Piratpartiets manifestation härom veckan.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet om en månad och riksdagsvalet 2010.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , ,

12 kommentarer

 1. Hoppas inte för mycket på sånadär mailkampanjer och vad det nu är. Maktens herrar kan lugnt ignorera dem. De har klart för sig att den internetaktiva medelklassen skäller nog så högljutt, men bitas kan den inte.

  Sedan gäller det att vara mycket vaken för politikens tvära kantringar. Det vi nu ser är hur Alliansregeringen mycket plötsligt framträder som det nakna tyranniets huvudkraft. Den sargade socialdemokratin börjar, rörigt och yrvaket, visa livstecken och gryende medvetenhet om hotet mot vår frihet och vår demokrati.

  Med tanke på den ekonomiska krisen har medelklassen allt skäl till oro och pessimism. Det välstånd som finns räcker nu bara till de verkligt rika, som vill kompensera sig för storförluster på aktiemarknaden. Medelklassen har att se fram emot en omfattande proletarisering. Vi kastas en efter en ut i otrygghet och misär. Den gradvisa destruktionen av internet är monopolkapitalets metod för att lamslå medelklassen, med dess för Makten hotfulla grepp om nymedia.

  För att vinna verklig kraft måste frihetsrörelsen alliera sig med den folkliga sociala rörelsen till försvar för välfärdssamhället. Det är av vitalt intresse för oss allihop med tanke på vår nya otrygghet. Vi måste göra oss av med vår naivitet och våra illusioner och börja kämpa på allvar, annars är det kört för oss. Och kom ihåg: att enbart sitta på internet och väsnas räcker inte långt.

  Det gäller nu att sätta till alla klutar för bringa åstad ett opinionsras för våra tyranniska regeringspartier.

  Samt att på allvar resa den radikala parollen:

  SVERIGE UT UR EU.

  Så ett par avslutande ord till alla fega wordpressbloggare m fl.

  Bloggare med granskningsfunktion påslagen förtjänar ingen som helst respekt. Bloggarens avsikt är nämligen inte alls att stoppa fulinlägg – utan att censurera åsikter han inte gillar. DET HAR MAN JU SETT.

  Det gäller sedan, och framför allt, att se över sin egen småaktighet. Samtliga system utom Blogger filtrerar bort mig, vilket ju är enbart löjligt, som vi ser. Vem är egentligen er huvudfiende: TYRANNIET – eller vidriga vidriga vidriga lilla trollet jag?

  – Peter Ingestad, Solna

  Kommentar av Henrik Sundholm — 29 april 2009 @ 10:32

 2. kollade in piraten på tuben och måste bara säga att FRAs national sång – du gamla du ofria var ju klock ren.

  Kommentar av pros — 29 april 2009 @ 11:10

 3. En blogg är inte nödvändigtvis en megafon för just DINA åsikter, herr Ingelstad. Det är bloggägarens eget val och ansvar, och inget som du kan kritisera – att kalla dem fega, säger mer om dig än om dem.

  Fundera istället på hur det kan komma sig att just du blir bortsorterad…

  Kommentar av Globetrotter — 29 april 2009 @ 12:32

 4. Mycket bra men var är Johan Bakkes Brysselvideo. Den ska väl ligga först för folk som tittar in

  Kommentar av Fritt Fall — 29 april 2009 @ 15:04

 5. Jorå, Johan Bakkes ”Med Bryssel som mål” finns med. Här är en direktlänk annars.

  Jag tycker det är en höjdarlåt.

  Kommentar av Christian Engström — 29 april 2009 @ 15:17

 6. Rättelse:

  Inte Obamas kampanj, tv-kannalerna körde Youtube debatter riktade till alla de större kandidaterna redan i primärvalen, så klart så togs bara de frågor som TV-kanalen ändå skulle stält upp. Skit med andra ord.

  Kommentar av lordmetroid — 29 april 2009 @ 18:34

 7. Hej Christian!

  Det var jag som den 18:e april spelade in föreläsningarna under seminariet ‘Övervakning, Fildelning och Upphovsrätt’ på Chalmers. De kommer livesändas i tur och ordning med en veckas mellanrum via Piratradion – start imorgon torsdag.

  Här är schemat: http://freetexthost.com/6fdqbl1tj2

  Här finns alla seminarier lyssnings- och nedladdningsbara: http://tinyurl.com/clc5gr

  Och här står det mer om seminariet: http://www.nofra.se

  Gör vad du vill med informationen. 😉
  Ha det bra du!

  Kommentar av Johan Borg — 29 april 2009 @ 23:11

 8. Streaminglänk: http://piratradio.org:8000/listen.m3u

  Kommentar av Johan Borg — 29 april 2009 @ 23:37

 9. Jag fattar inte allt det här snacket om censur. Det är väl ingen som hindrat dig från att sätta upp en egen blogg och babbla på?!

  Vem som helst har full rätt att redigera sin blogg efter sitt eget tycke, detsamma gäller tidskrifter, anslagstavlor och annat. Den som äger den har rätt att redigera den. Det är inte censur. Censur är när du inte får ha dina åsikter någonstans alls.

  Kommentar av Adam — 30 april 2009 @ 9:33

 10. hej Christian,

  Flesta av oss döva och hörselskadade röstar på PP och vill hänga med Piratpartiets YouTube men inte texten. Tråkigt, tycker vi! Bildtext och textning: http://www.youtube.com/t/captions_about

  Yammi

  Kommentar av Yammi — 30 april 2009 @ 19:20

 11. Please, more swe subtitles on YouTube!

  Kommentar av Yammi — 30 april 2009 @ 19:26

 12. […] Piratpartiet på YouTube Nu finns Piratpartiet på YouTube: http://www.youtube.com/user/piratpartiet. Just nu finns det länkar till ett […] […]

  Pingback av Top Posts « WordPress.com — 1 maj 2009 @ 1:21


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: