Christian Engström, Pirat

12 april 2009

Videofrossa: 15 år av piratvarningar

Filed under: delad kultur,IP Observatory — Christian Engström @ 10:56
Titta och njut hos The Guardian

Titta och njut hos The Guardian

Brittiska The Guardian har gjort en djupdykning i videoarkiven och samlat ihop exempel på reklamfilmer för att motverka piratkopiering från de senaste 15 åren i Storbritannien. Poppa en skål popcorn och njut.

Samtidigt som filmmogulerna fäller bittra tårar i sina champagneglas fortsätter filmbranschen att slå nya intäktsrekord. 2008 var Hollywoods bästa år någonsin.

Var och en får själv bedöma om det beror att de här reklamfilmerna var så effektiva att de ledde till att piratkopieringen minskade.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet om 2 månader och riksdagsvalet 2010.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , ,

9 kommentarer

 1. ”Additional warning – buying legitimate DVDs may fund Guy Ritchie’s ongoing film-making efforts.”

  hihi

  Kommentar av Daniel — 12 april 2009 @ 11:13

 2. […] radio eller grammofonskivor eller kasettband dödade musiken. Att vi delar med oss av våra låtar kommer inte heller döda den. Pengar är inte den […]

  Pingback av Musik ska vara gratis! ♥ Momo Jord — 12 april 2009 @ 14:03

 3. ”Thank you for buying our product! FUCK YOU! :D”

  Dom borde släppa den här samlingen på DVD. Med copyright-notice i början, naturligtvis.

  http://geargrind.wordpress.com/2009/02/21/anti-piracy-notices-and-advertisements-in-payed-for-dvds-and-games/

  Kommentar av Karma — 12 april 2009 @ 18:30

 4. och ett extra nice-price på 299 kronor 🙂

  Kommentar av Pierre — 12 april 2009 @ 18:41

 5. […] har satt ihop några läsvärda Ipredtips, Christian Engström ger oss en historisk tillbakablick över de hotbrev i videoformat som skickats mot internet, och HAX ger en intressant infallsvinkel […]

  Pingback av Själförsvar på internet, del II : Intensifier — 13 april 2009 @ 8:54

 6. Dessa varningar ger mig en blandning av nöje och rysningar efter ryggraden, men framförallt är de en av anledningarna till att jag inte har lagt en krona på varken bio eller hyr-/köpfilm det senaste halvåret. Jag har svårt att tänka mig att en film kan vara tillräckligt bra för att den skulle kunna motivera mig att lägga mina pengar i Antipiratbyråns och Ifpis fickor.

  Kommentar av Andreas B — 13 april 2009 @ 9:39

 7. Men deras slogan ”Piracy is a crime” får man väl ändå betrakta som ganska milt. Om några år kan det mycket väl vara ”Privacy is a crime”.

  Kommentar av Andreas B — 13 april 2009 @ 9:47

 8. Vi har ju ett problem i och med att ordet ”piracy” har multipla betydelser. För oss betyder det fri tillgång till kultur och kunskap, medan majoriteten förknippar det med illegal försäljning av upphovsrättsskyddat material.

  Det sistnämnda är inte okej och jag har inte det minsta problem med att musik- och filmindustrin sätter dit de som tjänar pengar på upphovsrättsbrott. Däremot så är det en helt annan femma om man tillhandahåller saker utan egen vinning eller om man laddar ner för eget bruk.

  Stöter ofta på folk som tror att Piratpartiet har som enda fråga att man vill tillåta illegal nedladdning, men jag brukar säga att det inte stämmer. Vi är för legal nedladdning, men lagarna behöver ändras en del…

  Sen tycker inte jag att upphovsrättsfrågan är den viktigaste frågan för vårt parti utan det är rätten till personlig integritet som jag tror lockar till sig fler väljare. Många tycker att det är fel att ladda ner ens för privat bruk, men de flesta blir upprörda över FRA-lagen, telekom-paketet och att mediaindustrin kan leka privatpolis. Personlig integritet är trots allt en av de grundläggande värderingar som vår demokrati är byggd på.

  Sen delar jag i och för sig tankarna om en begränsad immaterialrätt. Hade själv kunnat ta flera patent genom åren, men föredrar att arbeta genom standardiseringsorganisationer där alla hjälps åt för att göra något bättre. Det enda jag är rädd för är att någon annan ska stjäla mina IPR och ta patent på dem, så det gäller att presentera nya idéer på internationella konferenser så att det blir fritt för alla att arbeta vidare med dem…

  Kommentar av Janne — 13 april 2009 @ 13:39

 9. […] yttrandefriheten och andra mänskliga rättigheter? Jag vill gärna ha svar på detta, och eftersom Christian Engström och Rick Falkvinge är våra största företrädare frågar jag er: kommer Piratpartiet inta någon […]

  Pingback av Helt plötsligt har jag inte rent mjöl i påsen « Calandrellas blogg — 13 april 2009 @ 18:12


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: