Christian Engström, Pirat

8 april 2009

Karin Pilsäter bortkollrad om Acta också

Filed under: ACTA,delad kultur — Christian Engström @ 0:29
Karin Pilsäter (fp)

Karin Pilsäter (fp)

Karin Pilsäter (fp) förnekade i en debattartikel att det hemliga Acta-avtalet skulle ge tullen rätt att genomsöka mp3-spelare. Nu har Dagens Nyheter fått fram uppgifter om vad avtalsutkastet innehåller.

Det Karin Pilsäter skrev för att lugna oss när det gäller Acta stämmer inte.

Jag tror inte hon ljög när hon skrev under sin debattartikel. Jag känner mig tämligen övertygad om att hon inte visste bättre. Hon har nog bara litat på ”experterna” som hon brukar göra, istället för att sätta sig in i frågan själv.

Så gjorde hon med Ipred, enligt vad hon själv berättade då. Hon litar på vad experterna säger. Då blir det lätt så här.

Sammanfattning av tidigare inlägg:

Vem litar Karin Pilsäter på? (21 januari 2009). En som var med på riksdagsutfrågningen och svalde upphovsrättslobbyns argument med hull och hår var Karin Pilsäter (fp). När jag försökte prata med henne gjorde hon klart att hon minsann litar på vad tjänstemännen säger till henne, och inte tror på vad kritiker som jag säger. Hon anser sig inte ha anledning att själv sätta sig in i ämnet.

Karin Pilsäter och trams om skadestånd (19 februari 2009). “Profetior”, “fantasier” och “trams”, tycker Karin Pilsäter att jag kommer med när jag kritiserar Ipred. När hon själv kommenterar det här inlägget bekräftar hon i och för sig allt jag påstår i sak. Men i och med att hon kallat det för “trams” behöver hon inte bry sig om den saken, menar hon.

Karin Pilsäter, kan du svara om Ipred? (9 mars 2009)
Rick Falkvinge (pp) postade ett nyhetsbrev till Piratpartiets medlemmar där han gick igenom vår kritik mot Ipred-lagen, och gav referenser till var i lagförslaget de olika bestämmelserna finns. Eftersom Karin Pilsäter hade skrivit att hon gärna fortsatte sakdiskussionen om Ipred, tyckte jag att det var ett bra tillfälle att fråga om hon kunde hitta någonting som var fel i Ricks beskrivning. Ingenting tyder på att hon kunde det, för hon hörde aldrig av sig med något svar.

Och nu är det samma visa med Acta, efter vad det tycks. Karin Pilsäter fortsätter upprepa vad upphovsrättslobbyn har lärt henne, utan att sätta sig in i frågan själv.

Jag tycker faktiskt det är bedrövligt.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet om 2 månader och riksdagsvalet 2010.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , ,

20 kommentarer

 1. Ja men det är väl som vanligt. Ingen tar reda på fakta. ingen tar reda på om det finns underlag. Ingen tar reda på vart uppgifterna kommer från. ingen bryr sig om dom som är kritiska. Hur f#n ska man veta vem som är för och emot???

  Nej tacka vet jag PP. har blivit medlem och gissa vem som får min röst i valet?

  Kommentar av jesse — 8 april 2009 @ 0:47

 2. Ur DN-artikeln: ”Andra länder anser, skriver Geist, att sådana undantag vore fel, eftersom det sänder signalen att det är acceptabelt att köpa piratkopierade produkter. De varnar också för att det skulle öppna för privatimport av piratkopierad medicin.”

  För det är ju helt omöjligt att skilja på en Gucci-väska och ett paket Ritalin? Har inte tullen typ tusen års erfarenhet i att upprätthålla särbehandling/tariff/förbud av specifika typer av produkter? Idag får man väl bara ta in läkemedel som inte är narkotikaklassade?

  Kommentar av Quest — 8 april 2009 @ 0:50

 3. Vem F#N ser till våra rättigheter i denna debatt?
  jag laddar inte ner. Jag har barn i åldern 12-15. vem ser till våra rättigheter???
  Vi är helt rättslösa. fuuuu.

  Kommentar av jesse — 8 april 2009 @ 0:51

 4. Ja, bedrövligt var verkligen ordet… PP är det enda vettiga partiet, lita inte på nickedockepartierna!

  Kommentar av Saoshyant — 8 april 2009 @ 1:23

 5. En dålig och en bra nyhet:

  Den dåliga är att det är tyvärr så här det ser ut. De egenskaper som krävs för att ta sig TILL en förtroendepost eller TILL ett toppjobb är inte nödvändigtvis desamma som de som krävs för att INNEHA en sådan post. Vi har tyvärr en hel del politiker som uppenbarligen varit duktiga på att ta sig TILL de poster som de INNEHAR (truism?) men en hel del av dessa politiker borde inte sitta där de sitter.

  Den goda är att vi kan ändra lite på detta i kommande val. Vi måste se till att få fram politiker som vi kan lita på TILL de poster som är viktiga för oss och sådana som lyssnar på dem som placerat dem där och som arbetar för väljarnas väl i första hand. Vi måste vidare se till att få fram sådana som är misstänksamma å våra vägnar och inte slappt och lojt bara låter tjänstemän ta fram förslag för deras bekvämlighets skull. Det kan kännas ovant att kalla de som vi väljer att representera oss för politiker men det är precis vad de är. Av bästa märke dessutom – piratpartister!

  Tja, detta var väl egentligen inga direkta ”nyheter” men en liten tröst i all bedrövelse som vi ser är ändå att vi kan göra någonting åt detta eländiga – och ganska snart dessutom!

  Kommentar av Hans J — 8 april 2009 @ 2:53

 6. Men fy fan! Att använda sig av såna dumheter för att dölja sin egen okunskap, och sitt eget ointresse för att ens skaffa sig korrekt kunskap!

  Om man blir kritiserad, eller får feedback, så måste man ju bedöma rimligheten i det som sägs. Om det nu är så att det verkar rimligt, det som sägs, så måste man ta reda på fakta. Men om man inte har kunskap tillräckligt att kunna bedöma rimligheten överhuvudtaget, då ska man inte befinna sig på den positionen.

  Fast det har ju våra politiker inte fattat.

  Kommentar av Globetrotter — 8 april 2009 @ 6:47

 7. […] Christan Engström skriver så verkar politikerna inte förstå vad det är dom röstar för, utan litar på […]

  Pingback av Varför inte? » När läker vi då? — 8 april 2009 @ 7:20

 8. Märkligt vad det stämmer tidsmässigt. Den 1 april infördes IPRED1 på initiativ av den amerikanska korporativistiska upphovsrättslobbyn. Den 7 april landar Annika Östberg i Sverige efter att Reinfeldt och Schwartzenegger träffat varandra. Bytehandel, någon?

  Kommentar av Konstitutionsdomstol - NU! — 8 april 2009 @ 8:22

 9. ”Märkligt vad det stämmer tidsmässigt. Den 1 april infördes IPRED1 på initiativ av den amerikanska korporativistiska upphovsrättslobbyn. Den 7 april landar Annika Östberg i Sverige efter att Reinfeldt och Schwartzenegger träffat varandra. Bytehandel, någon?”

  Det var isf ett grymt dåligt byte… Kanske funkar som PR trick dock, hur länge har svenska staten försökt att få hem henne?

  =====================

  Jag gillar verkligen diktaturdemokratin vi har i sverige, väljarna får göra sin röst hörd vart fjärde år och sen kan politikerna skita i vad de har lovat, de ställs ju aldrig till svars.

  Kommentar av Nisse H — 8 april 2009 @ 9:04

 10. Kommer att sno några roliga sitat från kommentarerna på denna sida. Riktigt roligt att läsa. Om man bortser från det tragiska som ständigt återkommer. Noll tolerans har ersatts med Noll koll. Det är ok att inte ha koll. Dock börjar det bli farligt att lyssna på lobbyister som har betalt för att ändra din åsikt. Trist att man i sverige kan köpa sig beslut och någon annans åsikt. Begreppet folkvald börjar få en diffus klang. Ponera att det införs en striktare sekretess för offentliga uppgifter samt mindre pressfrihet. Då skulle vi inte ens komma åt de ”folkvalda” efter snedtrampen…

  Kommentar av Fredde — 8 april 2009 @ 9:43

 11. Bara bevisar allt jag alltid trott om politiker, de är inte bara inkompetenta giriga opportunister… det är idioter också.

  Kommentar av Filius Fidelis — 8 april 2009 @ 11:36

 12. […] sitt bästa för att sabba för den nya. Man begår brott, ljuger skamlöst om lätt kontrollerbara saker och behandlar världen som om man ägde […]

  Pingback av An artifact of preubiquitous media. Sug på den, Jan Guillou « Jeppelin — 8 april 2009 @ 19:55

 13. Ja, antingen är hon bortkollrad eller så var det medvetet!!!

  Jack Nicholsons synpunkter om misstag kontra medvetet handlande…

  Vilket som så är det VI som får lida !

  Kommentar av Hans J — 8 april 2009 @ 21:42

 14. […] Internet”. Detta visade sig föga överraskande vara osanning. Detta påpekades snabbt av Christian och många andra. Det är svårt att klara sig undan med osanningar idag. Pinsamt var ordet. Att […]

  Pingback av Ryggrad någon? « ConnyT funderar — 9 april 2009 @ 14:20

 15. Högavlönade papegojor många av de 349……..

  Kommentar av Michael Gajditza — 9 april 2009 @ 23:10

 16. […] för att göra skillnad och sprida en positiv syn, eller så kan man bli en del av en piratkultur som granskar makten, uppmanar till frihet (i form av öppna nätverk i Ipredia […]

  Pingback av Samarbetet gör oss starkare « Stormhierta - utveckling NU — 10 april 2009 @ 6:32

 17. […] ACTA som gnager? Ryktet säger nämligen att tillägg 138:a kan göra ACTA olagligt, för även om Karin Pilsäter (fp) förnekar det så finns det uppenbart gott om folk som vill få in internetreglring i […]

  Pingback av Det händer saker i EU också « lePlaid — 29 maj 2009 @ 1:32

 18. […] minns ingen henne men det gör gör jag, läs här om du är intresserad om varför jag gör det. Kategorier:Random Etiketter: Kommentarer […]

  Pingback av Zoloft » Dag 2.1 — 7 augusti 2009 @ 0:15

 19. […] jag och Christian Engström påpekat tidigare, så är våra idioter till politiker fullständigt borta med vinden. De litar på […]

  Pingback av ACTA-dokument läckta | Alienus Visuals Blog — 29 januari 2012 @ 22:30

 20. […] Christian Engström skriver att han inte tror att hon ljög, hon var bara dåligt informerad. Famlade i mörkret, liksom. Jag vet inte riktigt vad jag tror, och jag vet inte vad som är värst; inte ha en aning om vad man pratar om trots att man då potentiellt ljuger för sina arbetsgivare, eller att medvetet ljuga för dem. […]

  Pingback av Karin Pilsäter (fp) vet inte vad hon pratar om | Alienus Visuals Blog — 29 januari 2012 @ 22:35


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: