Christian Engström, Pirat

7 april 2009

”Dom har sabbat YouTube!”

Filed under: delad kultur — Christian Engström @ 21:55
MEDDELANDE: Denna video kommer med ljudspår som inte har godkänts av WMG. Ljudet är avstängt.

MEDDELANDE: Denna video kommer med ljudspår som inte har godkänts av WMG. Ljudet är avstängt.

– Dom har sabbat YouTube! sa min son Fredrik, 9 år, med upprörd röst när han ringde mig.

– Dom har förstört den bästa filmen på hela YouTube. Dom har tagit bort ljudet på Sagan om Saftkalaset!

Och visst har de det. Klickar man på filmen är den helt tyst nu. Längst ner står det en text: ”Denna video kommer med ljudspår som inte har godkänts av WMG. Ljudet är avstängt.”

WMG är Warner Music Group. De har bestämt att min grabb inte längre får titta på (vad han anser är) den bästa filmen på hela YouTube.

Varför ska de ha rätt att göra det? Det är ju till exempel inte så att de förlorar några pengar på det. De säljer ju inte ens Sagan om Saftkalaset, så inte ens med den mest absurda skivbolagsmatematik kan de påstå att de har förlorat ett enda öre i ”uteblivna försäljningar”. Det är bara ren vandalism.

Warner Music Group skulle för övrigt inte ha rätt att sälja Sagan om Saftkalaset hur mycket de än ville. Bilderna kommer ju från filmen Lord of the Rings, och den är det inte WMG som äger.

Faktum är att så länge WMG och vem det nu är som har rättigheterna till LoTR inte uttryckligen har kommit överens om det, finns det ingen i hela världen som har rätt att sprida just Sagan om Saftkalaset. Hur bra min nioåring än tycker att den är. Det säger upphovsrätten som politikerna har bestämt att vi ska ha.

Själv har jag en fråga till politikerna:

– Med vilken rätt sabbar ni ungarnas internet? Det är faktiskt de som ska ärva det!

Det finns vissa saker som man nog måste vara väldigt vuxen för att förstå. Varför vi har lagar som gör att vissa storföretag får sabba på YouTube hur mycket de vill är en sådan sak. Varför vi dessutom just har givit privata organisationer rätten att upprätthålla den lagen med tvivelaktiga metoder är en annan. Min son Fredrik förstår inte det, för han är inte tillräckligt vuxen.

Så vuxen är inte jag heller, för jag har också lika svårt att förstå det. I synnerhet när de säger att upphovsrätten måste se ut som den gör idag för att det uppmuntrar till skapande. Då blir jag extra förvirrad.

Men som en tröst låter Fredrik meddela att Sagan om Varmkorv Boogie fortfarande finns kvar i oförstört skick. Det är visserligen precis lika olaglig den, men privatpoliserna har i vart fall inte hunnit ta bort den ännu.

Nu återstår bara att försöka få stopp på det här vansinnet innan ”branscherna och de vuxna” har lyckats förstöra hela internet.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet om 2 månader och riksdagsvalet 2010.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , ,

52 kommentarer

 1. Snacka om att vara duktiga på att ta bort gratisreklam för sina produkter. Vilken annan bransch som helst hade tyckt det vore underbart att ha så många intresserade kunder men skivindustrin (nej, inte musikindustrin) är så rädda för att deras kunder ska få ens en millimeter inflytande över deras produkt att dom hellre ser till att reklamen försvinner.

  Hade det varit så att ett varumärke hade kommit i fara kunde jag förstått resonemanget men det ser jag inte som rimligt att anta utifrån vad som verkar ha varit innehållet i videosnutten kombinerat med musikstycket.

  Jag hoppas verkligen att Christian får åka till EU-parlamentet och jobba i år. det vore väldigt skönt att få in ett par stycken vettiga människor där nere.

  Kommentar av Daniel Wijk — 7 april 2009 @ 22:13

 2. WTF?? De kan ju inte paja Sagan Om Saftkalaset!!! >_<

  Kommentar av Yamiko — 7 april 2009 @ 22:19

 3. Tycker synd om din stackars pojke, som blir ett offer för den hungriga upphovsrättsindustrin :o. Inget barn kan förstå varför många Youtube-videos är olagliga. Det gör så arg när de sabbar Youtube och resten av internet.

  Kommentar av Blomman — 7 april 2009 @ 22:23

 4. Men Christian, har du inte uppfostrat din son att skilja på lagliga och olagliga verk! Det borde vara det första en ansvarstagande förälder gör. Framförallt när lagstiftningen betraktar det som grövre än misshandel!

  Kommentar av Andreas B — 7 april 2009 @ 22:47

 5. hehehe, undrar om det är lagligt att stänga av ett ljudspår som också innehåller ljud dom inte har rättigheter till? :p

  Sen tror jag inte Peter Jackson bryr sig allt för mycket längre, oavsett vad ha sa 2005 om illegal fildelning, så tog det ju tills föra året innan New Line fick tummen ur arslet och betalade ut alla PJs royalties (från hans officiella fansite). Å så finns ju alltid det faktum att hans uttalande från 2005 ju liksom motbevisades av vinsterna, trots att alla delarna var dom mest fildelade.

  Sen läste jag på p2pnet, från i år, att PJ tydligen inte ens har fått all royalties från King Kong (fast detta verkar inte vara verifierat.) … än.

  Så kanske tar allt det där med pirater med en nypa salt, då han befinner sig mellan två typer av pirater, dom som å ena sidan ju så uppenbart betalat för sig, och den andra som mest helst gör allt för att slippa. 😉

  Kommentar av ST — 7 april 2009 @ 22:49

 6. Något som jag har svårt att greppa, och alltid kommer att ha svårt att greppa, är logiken bakom att ”möjligheten att tjäna pengar tillsammans med en hel drös med lagar” skulle uppmuntra kreativt skapande. Jag blir snarare helt ointresserad av att dela med mig av min musik när alla musiker automatiskt trängs ihop i ett och samma tomrum med hjälp av bristande logik.

  I snart tre år har jag sysslat med musik, aktivt, som en hobby, vid sidan av skolan. Jag har nyss räknat mina låtar och de är just över tvåhundra stycken. 200. Alla skapade gratis, med ljud som jag själv spelat in, melodier som är komponerade med gratis VST-instrument och ett program som inte kostar skjortan utan endast 500:- (Renoise).

  Folk lyssnar på det, mer vill jag inte ha ut av det. För delar jag med mig av det jag har skapat, så kommer någon annan att bli inspirerad och göra likadant. Man tjänar i längden oerhört mycket på det även om inga pengar är i omsättning. När det dessutom, i det här fallet, är gratis reklam som man bekämpar… då har industrin trampat jävligt snett. Jag skulle känna mig hedrad snarare än kränkt om någon använde mina stycken till något kreativt. På samma sätt som vilken vettig person som helst skulle bli hedrad om han (eller hon) citerades i ett positivt sammanhang.

  Jag håller helt och hållet med om att det är vansinne, särskilt när det antas att allt kreativt görs för pengarnas skull. Om man tror det så har man dålig koll. Bara att ta sig en titt på Jamendo, som en start. Jag tipsar även om People Noise, som har spridit sitt debutalbum gratis lite överallt. Självsläppt dessutom. Man kan vara givmild utan att dö, det har bevisats många gånger. =)

  Kommentar av Shirou (The Eclectic Racoon/QUICK SAVE) — 7 april 2009 @ 22:53

 7. Jag såg precis Clay Shirkys föredrag på TED. Han pratar om skillnaderna mellan hur företag/institutioner fungerar mot hur det fungerar på internet där man bidrar efter lust och förmåga. Det rekommenderas starkt och hans resonemang kan nog förklara en del av upphovsrättsindustrins agerande.

  Kommentar av Stefan — 7 april 2009 @ 23:02

 8. Christian, för att stilla ditt barns begär av saftkalaset, så finns den på http://www.jesper.nu/jtube/ Sålänge det finns intresse att se saftkalaset kommer de finnas tillgängligt, allt vi behöver göra är att länka 🙂

  Kommentar av Marcus — 7 april 2009 @ 23:18

 9. @ Marcus:

  Tack! Jag hade inte sett den själv, men nu när jag har gjort det får jag erkänna att den faktiskt var ganska kul. 🙂

  Kommentar av Christian Engström — 7 april 2009 @ 23:26

 10. Jag förstår inte. Rimligen måste det vara bilden som ska vara svart? YouTube-folket måste väl ändå ha kryssat i fel kryssbox?

  Om inte är det tur för YouTube att de är amerikanska. I Europeisk tradition hade det sannolikt varit ett brott mot den moraliska rätten i upphovsrättslagstiftningen att göra sönder någons verk på det här sättet.

  Kommentar av Quest — 8 april 2009 @ 0:24

 11. Vad i hela friden kan de ha haft för argument att ta bort ljudspåret på den? Det är ju precis som du säger, var ligger pengarna i det och vad kan deras resonemang ha varit?

  Det luktar ryggmärgsreflex lång väg.

  Kommentar av Mind — 8 april 2009 @ 0:36

 12. […] Edberg, delägare i gruppen Rednex har hamnat i konflikt med Warners skriver Janne Lindgren. Som Christian Engströms son uttrycker det — de har sabbat youtube. Warner vill att youtube ska ta bort videor även med […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Klart man ska bråka med elefanterna — 8 april 2009 @ 6:46

 13. När jag var en liten liten människa i Världen fanns det en film som gjorde ett djupt men skrämmande intryck på mig i den bemärkelsen att den håller på att infria sitt budskap om en hårt kontrollerad värld till ren dumhet i denna nutid.Filmen hette Fahrenheit 451 och är uppenbart lika aktuell idag hmmmm …. http://www.imdb.com/title/tt0060390/

  Kommentar av NetRunner — 8 april 2009 @ 7:39

 14. Google/YouTube är ett exempel på vad som i säkerhetstermer kallas ”single point of failure” – det finns ingen redundans i form av alternativa tjänster. Miljoner videofilmer ligger hos Google/YouTube, och bara där. När Google/YouTube ändrar på något, fattar ett beslut, tvingas fatta ett beslut, då berör det alla användare av Google/YouTube, med andra ord alla användare (av Internet, och det finns inget alternativt internet heller, så det berör indirekt alla människor på jorden).

  Förutom att det här ingreppet förstör enskilda filmer, som andra har rättigheter till, så förstör det YouTube som helhet. Ingen av mina filmsnuttar har drabbats än, och jag tvivlar på att de kommer att utsättas för saxen, men jag är inte alls särskilt road av att de ligger på en sajt där de tills vidare har ”godkänts” av någon som jag inte alls vill böja mig för.

  Funnes det en alternativ YouTube med potential att växa till samma storlek, men som inte kröker rygg för Warners eller dess gelikar, då skulle jag flytta dit per omgående, och ta bort mina filmer från YouTube. Jag godkänner inte att de visas tillsammans med Warners censurerade ”utbud”.

  Kommentar av Anders Andersson — 8 april 2009 @ 7:42

 15. Länktips – en bra genomgång av bevisningen i det första IPRED-fallet:
  http://isutoshi.blogspot.com/2009/04/danowsky-maste-varit-stupfull.html

  Kommentar av Tor — 8 april 2009 @ 7:55

 16. Jag håller med, de har sabbat Youtube. Jag har lagt upp ett antal videor som jag klippt efter musiken. De är inte speciellt kul att titta på utan musik. Jag inser till fullo att det är ”olagligt” att göra så, men man tycker ju att de borde förstå att det snarare är reklam än något annat. Hur ofta har man inte sett folk skriva ”What song is this?” i kommentarerna? Sen om de laddar ner låtarna istället för att köpa dem så är det snarare musikbolagens problem då de inte kommer med tillräckligt konkurrenskraftiga alternativ.

  Jag tycker det är oerhört kul att göra filmer med musik till, men jag har sedan ett tag tillbaka gett upp Youtube då detta händer. En av mina filmer går bara att se med ljud i vissa länder! och Sverige är inte ett av dem. Just nu kör jag på vimeo.com eftersom de inte (än så länge) systemetiskt söker igenom sina databaser efter upphovsrättskyddat material.

  Kommentar av Erik — 8 april 2009 @ 8:17

 17. Men.. Hmm.. ehm… Nu känns ju inte youtube som en så bra plattform längre. 😦
  ”Eller likvärdigt” då kanske.. hmm

  Kommentar av maloki — 8 april 2009 @ 9:24

 18. […] youtube men en likvärdig plattform, det finns ju en hel del där ute. Justerat efter jag läste Engströms inlägg från igår kväll. Hoppas ni förstår andemeningen ändå. Med tanke på alla kreativa pirater […]

  Pingback av Uppmärksammar tävlingen! « maloki — 8 april 2009 @ 9:28

 19. jag som trodde att det kallades ”fair use”…

  sagan om de bannlysta, som är ännu bättre, har wmg också försökt förstöra. Problemet för dem är bara att varje avsnitt finns i minst dubbla exemplar samt några fulllängdsversioner och någon klon… så vill man går det att se hela sodb ändå..

  härmed kommer jag att göra allt som står i min makt för att inte stödja warner music group med ett enda öre

  Kommentar av Andreas — 8 april 2009 @ 11:18

 20. @Anders Andersson:

  Det är inte bara Google/Youtube som har en sådan central position i vår värld. Ett ännu mera näraliggande exempel är vårt eget Sveriges Radio som också ”äger” beskrivningen av vår samtid. När en viktig intervju av exempelvis vår statsminister sänds i TV så sparas en kopia för åtkomst på internet under ”SVT Play”. ”Play” står då inte för ”lek” utan för att vi i efterhand ska kunna se sådana intervjuer. Där kvarligger materialet en kort tid och lagras sedan får man hoppas, mer beständigt i arkiv på Sveriges Radio. Men vad värre är: SVT vägrar nedladdningsmöjlighet till egen hårddisk med hänvisning till att vissa program, ibland, innehåller upphovsrättsskyddat material som musik eller liknande. Vi hindras alltså från att dokumentera vår egen verklighet och samhälle.

  Detta är allvarligt nog men i vissa fall har ifrågavarande intervjuer aldrig ens sänts publikt. Det har då inte heller varit möjligt att spara materialet ens på en VHS-bandspelare. Så var fallet med den hearing som centeruppropet arrangerade i höstas angående FRA.

  SVT vägrade tillgång till materialet!

  Även regeringskansliet vägrar oss personlig dokumentation av vår egen verklighet. För ett par år sedan försökte jag förmå regeringskansliet att med hjälp av en enkel kryssruta i deras Realplayer, tillåta att den som tittade på intervjuer och presskonferenser från regeringen spelade in och sparade en kopia på egen hårddisk. DE VÄGRADE! Jag har därför INTE en inspelad kopia av en presskonferens med Bosse Ringholm, dåvarande finansminister, som jag var intresserad av.

  Att inte ha möjlighet att i efterhand kunna ta fram och studera händelser som kraftigt påverkat samhället och oss själva innebär att det gravt försvårar för oss att ens formulera tankar om samhället.

  Vår verklighet ser alltså ut så att stora aktörer förbehåller sig rätten att kontrollera och styra egen sådan dokumentation och i slutändan så innebär detta även: TANKEKONTROLL!

  Kommentar av Hans J — 8 april 2009 @ 12:04

 21. Följde länken till ” sagan om varmkorv boggie” vilket var himla rolig, i listan brevid där hitta jag ”sagan om saftkalaset” (http://www.youtube.com/watch?v=nUk4aRXkPw0&feature=related)om det nu är den, du sökte?

  wmg verkar inte ha humor, utan bara $$ i skallen o framför ögonen.

  PP till EU så det blir ändring i sirapen som kallas parlamentet.

  Kommentar av pros — 8 april 2009 @ 12:08

 22. Illa. Nästa gång Fredrik hittar ett klipp på youtube som han vet att han vill se flera gånger så är det lika så bra att han sparar ner det till sin egen dator. Det finns ju flera sätt att göra det på, men det smidigaste sättet hittar man nog på vidgrabbr.

  Kommentar av nef — 8 april 2009 @ 12:38

 23. Per Gudmundsson har på Svd:s ledarblogg rapporterat om när författarförbundet på 70-talet ville förbjuda alla videospelare. Det är Neo-bloggen som läst en avhandling av Erik Höjdestrand om videovåld.

  Förbjud ALLT nu!

  Då hade vi sluppit allt dåligt videovåld och dessutom hade vi sluppit onödigt ifrågasättande av politiska felsteg i det förgångna.

  Man måste ju inte ifrågasätta hela tiden – eller hur?

  Kommentar av Hans J — 8 april 2009 @ 13:55

 24. […] Under tiden som utvecklingens tidvattenvåg väller fram gör den drunkande gamla världen sitt bästa för att sabba för den nya. Man begår brott, ljuger skamlöst om lätt kontrollerbara saker och behandlar världen som om man ägde allt. […]

  Pingback av An artifact of preubiquitous media. Sug på den, Jan Guillou « Jeppelin — 8 april 2009 @ 15:14

 25. […] “Dom har sabbat Youtube” (Christian Engström) […]

  Pingback av “Nakkisämpylä boogie”… | Blog we Gently 2.0 — 8 april 2009 @ 15:34

 26. En liten fundering. Om radion skvalar i bakgrunden när man filmar sina lekande barn, kan man få ljudet avstängt då om man lägger ut filmen på Youtube?

  Kommentar av Radiolyssnare — 8 april 2009 @ 15:59

 27. gud vet hur din son kände de har sabbat sagan om ändringen också och det är en av de bästa som finns på youtube

  Kommentar av maousama — 8 april 2009 @ 16:26

 28. Radiolyssnare: Något i stil med detta, kanske: http://www.eff.org/press/releases/2007/07#005376

  Kommentar av David — 8 april 2009 @ 17:24

 29. […] Läs gärna också Christian Engströms bloggpost om YouTube. […]

  Pingback av Sverige behöver fler företag som Ephone | Kulturbloggen — 8 april 2009 @ 21:20

 30. […] “Dom har sabbat YouTube!” – Dom har sabbat YouTube! sa min son Fredrik, 9 år, med upprörd röst när han ringde mig. – Dom har förstört den […] […]

  Pingback av Top Posts « WordPress.com — 9 april 2009 @ 2:08

 31. Den här finns också fortfarande tillgänglig. http://www.youtube.com/watch?v=Xzz3lA9ZfWo&feature=related det är ”sagan om kukringen” samma upphovskälla tror jag.

  Kommentar av Martin — 9 april 2009 @ 6:12

 32. Vet ni att jag är känd för att hitta saker, har varit sakletare i sen liten och vet ni vad jag hitta på en ensam sida ^^
  Ok någon annan kanske har postat den redan medan jag skriver men här har ni den

  http://www.megaupload.com/?d=7YF6PXVF

  Sagan Om Saftkalaset med ljud
  (jag har inte sett originalet så jag vet inte om det är rätt ljud men dom säger det som står i texten så jag antar att det är den, 100 ursäkter om det är fel.)

  Kommentar av Nemesis — 9 april 2009 @ 9:02

 33. Många kommentarer. Ord, ord, ord. Intressant läsning. Jag kommer att tänka på ”prata om sin sjuka mormor”. Förr i tiden fanns detta begrepp för när man först gör något dumt och sedan hittar på en mängd bortförklaringar till varför man gjort detta dumma. Till slut glömmer man bort att man gjort något dumt och börjar tro att man gjort rätt. Exempelvis när man mot upphovsmannens vilja sprider hans eller hennes verk digitalt. Men ok, jag ser fram emot en värld där enbart hobbymusiker existerar, där allt håller amatörnivå, där enbart bloggare står för litteraturen. Inga proffs någonstans. Jättespännande!

  Kommentar av BengtS — 9 april 2009 @ 10:38

 34. Det värsta är att YouToube själv bestämmer hur de vill sköta sin sida, men än värre är att man faktiskt har rätt att använda ljud och bild i parodier, kritik och så vidare.

  Jag kan inte säga det bättre än: http://www.youtube.com/watch?v=pUPsfYJONrU
  Se den innan den blir censurerad.

  Kommentar av kenny_lex — 9 april 2009 @ 12:12

 35. Fick exakt samma upprörda kommentar av min 14-åriga son. Förstår varför Warner attackerar YouTube, eftersom den sajten har påverkat försäljningen av CD-skivor betydligt mer än fildelningen har gjort.

  90% av den musik min grabb lyssnar på gör han via YouTube och det här tror jag han inte är ensam om. Så istället för att jaga fildelare, så borde Warner och YouTube se till att man får en fungerande affärsmodell för de ”de facto” distributionskanaler av musik som finns idag.

  YouTube borde kunna använda samma affärsmodell som Spotify med flera och tvinga användarna att se på reklam innan upphovsrättsskyddat material och på så sätt generera STIM-pengar eller vad motsvarigheten heter i andra länder. Om man blev betalande medlem, så skulle man slippa reklamen…

  Det är skrämmande vilka maffiametoder Warner ägnar sig åt. Någon borde stämma dem för upphovsrättsbrott när de beordrar YouTube, MySpace m fl att ta bort material som de inte har Copyright på. Att hävda att man har Copyright på något som någon annan äger är betydligt allvarligare än att fildela.

  Kommentar av Janne — 9 april 2009 @ 12:14

 36. Hans J, SVT har visserligen en unik historisk ställning i Sverige, men den skiljer sig från YouTubes på flera punkter:

  1. SVT har aldrig fungerat som en distributionscentral och arkiv för amatörers alster. SVT sparar det SVT en gång har valt att producera eller sända, inget annat. Svenska amatörfilmer ligger inte hos SVT, de ligger och torkar sönder eller förstörs på annat sätt hemma i folks garderober. Det som gör SVT unikt är att SVT i 30 år hade monopol på televisionssändningar i Sverige; SVT har allt som sänts enbart därför att ingen annan fick sända television. Det som inte fick sändas finns inte i SVT:s arkiv, för det har inte ens producerats. Jag förmodar att TV4 nu har sitt eget arkiv, och att SVT inte har samma tillgång till det. Till skillnad från både SVT och TV4, så har YouTube ingen redaktion som väljer ut vad som skall visas (annat än vad som skall visas på första sidan).

  2. SVT servar Sverige, YouTube servar världen. Om jag inte är nöjd med SVT:s arkiv, så kan jag vända mig till BBC (Storbritannien), CBS (Kanada) eller ABC (Australien). Därmed inte sagt att det går att få ut deras material heller, men SVT har åtminstone internationell konkurrens. Vilken konkurrens har YouTube? Den andra kända videosajten, Google Video, ägs av Google, som äger YouTube. Om du skall köpa bil, väljer du då Ford eller Ford?

  3. Den historiskt unika ställningen är just historia. SVT har numera konkurrens också inom Sverige, inte bara av andra TV-kanaler (jag har redan nämnt TV4) utan även av andra medier. Den teknologiska konvergensen gör att olika medier flyter samman; det går inte längre att entydigt skilja mellan television, Internet och telefoni (för att nämna några exempel). Inget enskilt företag, och inte heller någon myndighet (typ Statens ljud- och bildarkiv) kommer i framtiden att kunna bevara ”allt” som sänds, för ”allt” är inte tillgängligt för allmänheten. Det blir upp till enskilda aktörer, som du och jag och YouTube, att efter bästa förmåga bevara och sprida det som vi anser värt att bevara respektive sprida. YouTube gör just nu ett dåligt jobb, men vem finns det som gör det bättre?

  Kommentar av Anders Andersson — 9 april 2009 @ 20:14

 37. […] sina vänskapskretsar eftersom de helt enkelt inte kan relatera till skolgårdspratet om “Den roliga videon på YouTube” eller “Den häftiga MySpace-sidan” osv och därmed faktiskt blir […]

  Pingback av Den sociala dödsdomen » Teflonminne — 9 april 2009 @ 21:32

 38. […] med näbbar och klor för att förvandla det fria multikultivägnätet vi kallar Internet till ett envägsnät som mer och mer ska likna kabel-TV och våra folkvalda verkar välja det spåret så vill jag pusha […]

  Pingback av polymeriska tankar » How To Watch Teh Internet — 9 april 2009 @ 21:43

 39. Dumhet in absurdum, tyvärr tyvärr… 😥

  Kommentar av Josef Boberg — 9 april 2009 @ 21:51

 40. […] ur sina vänskapskretsar eftersom de helt enkelt inte kan relatera till skolgårdspratet om “Den roliga videon på YouTube” eller “Den häftiga MySpace-sidan” osv och därmed faktiskt blir jävligt […]

  Pingback av Kanske dax och skriva något… | Ulf Hagström´s Blogg — 9 april 2009 @ 22:51

 41. […] upphovsrättlagar och patent förhindrar man nya idéer att komma till. Det senaste exempel på det upptäckte Christians son, som tycker att Warner Music Group sabbat Youtube. I en film, Sagan om Saftkalaset, har de tagit bort ljudet då det inkräktade på deras […]

  Pingback av Daniel och de små tomtarna » Kärnan i fildelningsfrågan - upphovsrätt är våldtäkt. — 10 april 2009 @ 16:05

 42. […] lite på vidden av denna doktrin. Tänk på hur det hade gått om WMG sett den och börjat efterfölja den. Tänk på hur IFPI hade resonerat och om lagar/lagförslag som IPRED, […]

  Pingback av Piraternas högborg är inte Sverige « Jacob Dexe — 11 april 2009 @ 16:58

 43. Ja de är Makteliten,som försöker kväsa all debatt.Läs om hur de arbetar på
  Wikipedia i artikeln Elitteorin.Skrämmande.Lever vi i en Diktatur?Är högst
  tveksam sedan jag läste den skrämmande artikeln.De bör alla göra.Läs!

  Kommentar av Finn Dahl — 19 april 2009 @ 20:16

 44. […] tyckte att det var roligt att titta på ett serieavsnitt uppdelat i flera 10-minutersdelar. YouTube försöker ju visserligen låta WMG hålla undan, men är det de gör […]

  Pingback av Leve yttrandefriheten! | Sanningen som jag ser den — 21 april 2009 @ 18:30

 45. Hejsan.. blir också deprimerad på WMG…

  hade gjort en dj mix på florida, och det var välldigt många som tyckte om den..

  men nu går det inte att playa den.. den har tagits bort från youtube!!!

  så här står det: ditt videoklipp, Flo Rida Right Round dj hempa mix, finns eventuellt ljud innehåll från Right Round av Flo Rida som ägs eller är licensierat av WMG.Därför har ditt videoklipp blockerats i hela världen.

  JÄVLA AS!!

  Kommentar av Hempa — 28 april 2009 @ 21:21

 46. […] betalat för musiken att göra samma sak. De granskar också youtubeklick och tvingar Youtube att ta bort ljudet om det inkräktar på någons upphovsrätt med ibland märkliga […]

  Pingback av En uppfinnares syn på upphovsrätt | Trygghetsvakten blogg — 12 maj 2009 @ 17:20

 47. Jag försöker lägga ut videor när jag spelar trummor till låtar, men när jag försöker så kommer det upp att WMG har spärrat ljudet, så ser man bara mig där som en fåntratt när jag slår på mina trummor utan att det hörs nånting! Stoppa WMG för detta! :@ :s
  Jag har höjt så att mina trummor låter mycket högre än musiken jag spelar till, men det går ändå inte… 😦 😦

  Kommentar av Albin S — 11 juni 2009 @ 15:41

 48. Jag håller helt med om att det suger att youtubes administratör (eller WMG eller vem det nu är) tar bort ljudet från de bästa filmerna! Jag älskar skämt versionen av Harry Potter; Harry Potter och den vise Sten vilken var en av mina favorit video cilp på youtube. Tyvärr har youtube eller WMG tagit bort ljudet på den videon! Det förargar mig verkligen!!! 😦
  Kan de inte låta youtube vara en sajt för alla videoclip, där man fritt får sätta in vad man vill?

  Kommentar av 15-åringen — 21 juni 2009 @ 15:30

 49. vad i helvette!? jag förstår din nioåring, de har nämligen tagit bort mina favorit klipp ”sagan om ändringen”! det är inte nog med det, nu har killen som gjort ändringen försökt göra om filmen så att den har en annan bakgrunds-musik och hela klippet är helt sämst! jag hoppas att de isinom tid fattar vad de håller på med och ger oss tillbaka youtube!

  Kommentar av ovechkin — 8 december 2009 @ 22:46

 50. Sony Music Entertainment är också i farten och tar bort en massa klipp inom Sverige av någon anledning, och de tror jag ska betala 159 kr för ett album när man gillar en sång. Då kan man lika hjärna tanka ner.

  http://www.youtube.com/videos?ytsession=fdixS1QOrusaCQyurQMrR1ti45U9CVZt1TZTQxDkhPTYNHgE7cztlB0qhjcQO-D6176TTQpv-i1z0SMdRZ4w5ClSx-Pv_C_sv9uRk3M_JZsBOVDCaykdwnEif_EVEvNyKJc

  Undrar om Lita Ford vet om detta, hon skulle nog bli rasande om hon visste vad Sony gör med hennes videos på youtube.

  Men det finns ett sätt för er son som är 9 att se den om och om igen med ljud. Fixa hem DVDVideoSoft Free Studio så kan ni få hem vilka youtube klipp som helst utan problem.

  Kommentar av Josef Johansson ( pirat aktivist Borås) — 1 oktober 2010 @ 17:42

 51. DRABBAD AV EN WMG BLOCK
  – På min hemsida har jag lagt ut ett politiskt inlägg om hur EU, Europeiska centralbanken, OECD, Världsbanken m.fl. nu har avdemokratiserat Grekland tagit bort rösträtten och tillsatt en av kapitalet godkände marknadsekonom som sen bildat regering med uppgift att tvinga Grekland att föra en ekonomisk politik som ska behaga den så kallade marknaden = storkapitalets intressen. Mitt inlägg har jag redigerat från ett radioprogram i närradion 99,2 där det sen spelades Mikael Wiehes ”Ta Det Tillbaka” (alt enligt radions sk. Stimavtal)
  Min redigerade utdrag från programmet la jag sen på YouTube och koplade sen detta till bl.a. min hemsida och min facebook sida samt också till några andra politiska facebook grupper.
  En av de som gav positivrespons på detta var Mikael Wiehe. Nu har WMG blockerat mina s.k. inbäddningar, på vems uppdrag kan det vara Storkapitalet och de högerregimer som bakar upp deras intresset mot folket och demokratin. Jag säger som Mikael Wiehe ”Ta Det Tillbaka”! Rolf Andersson http://www.klyft.nu/rolf/

  Kommentar av Rolf Andersson — 19 februari 2012 @ 13:44


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: