Christian Engström, Pirat

22 mars 2009

Liza Marklund hyllar kinesisk censur

Filed under: yttrandefrihet — Christian Engström @ 19:30

tiananmen3Q6/17 är den senaste kryptiska beteckningen som vi måste lära oss. Henrik Alexandersson rapporterar om ett FN-initiativ för att eliminera möjligheten att vara anonym på internet. Kina är den drivande kraften bakom initiativet.

Att Kina gillar censur är förstås ingen nyhet. Det som är oroväckande är att allt fler demokratier verkar vilja slå in på samma väg. ”Turkiet och Australien är värst, och Norge arbetar på ett mycket omfattande förslag” skriver DN. Nya Zeeland vill låta privata företag stänga av människor från internet utan domstolsprövning. Italien vill censurera bloggar.

Även i den svenska debatten framhålls Kina som ett föredöme av reaktionära debattörer:

– Det går att sätta filter på nätet, kineserna klarar det ju, skriver Liza Marklund i Expressen.

På ett sätt har Liza Marklund i huvudsak rätt. Det går att låta privata företag övervaka allt som människor skickar till varandra. Det går att tvinga dem att stänga av människor från internet utan rättslig prövning. Det går att eliminera möjligheten att vara anonym på internet. Det går att införa ett totalitärt samhälle.

Men vill vi?

Liza Marklund tror att det skulle leda till att hon själv sålde lite fler böcker, och till att framgångsrika popband skulle kunna sälja lika många cd-skivor som för tio år sedan. Därför vill hon att Sverige väljer den vägen.

Det vill inte jag.

Vad svarar man någon som på fullt allvar menar att Sverige ska se Kina som ett föredöme för hur samhället kan behandla internet? Eftersom hon tror att hon själv kan tjäna några kronor på det?

Jag skulle kunna skriva om hur hon antagligen har fel i sina ekonomiska beräkningar. Om hur förlagsbranschen har fortsatt att öka under tio år av fildelning, även om det inte blev något nytt rekord just i fjol. Om hur konserter har ökat explosionsartat när fansen inte behöver slösa bort sina pengar på cd-skivor. Om olika utredningar som visar att fildelningen gynnar ekonomin.

Men jag har faktiskt ingen lust. Uppriktigt sagt så skiter jag i hur den informationstekniska revolutionen påverkar Liza Marklunds privatekonomi. Jag vill inte se internet omformat till ett totalövervakat envägsmedium hur mycket pengar hon än tror att hon skulle tjäna på det. Och hur mycket kritik från bloggare hon än tror att hon skulle kunna slippa om internet blev tystare.

Friheten på internet är en omistlig del av friheten i det öppna samhället. Vi kan inte upphäva de medborgerliga rättigheterna på vår tids viktigaste kommunikationsmedium. Den friheten är värd att ta strid för.

Och jag tror vi kommer vinna. För även om det kan kännas mörkt ibland när man hör censur- och övervakningsivrarna breda ut sig, har medborgarna i Sverige vaknat. Och i en demokrati är det trots allt medborgarna som har sista ordet.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet om 2 månader och riksdagsvalet 2010.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , ,

51 kommentarer

 1. Inte för att försvara Marklund men fattar jag hennes sjuka krönika rätt så är det hennes kompis Johan som yttrade ”Det går att sätta filter på nätet, kineserna klarar det ju”.

  Kommentar av tvdagboken — 22 mars 2009 @ 20:05

 2. […] måttligt glatt inlägg om det Liza Marklund häver ur sig i Expressen idag. Men så såg jag att Christian Engström med fler redan gjort det. Jag kan inte tillföra mycket mer än en uppmaning till […]

  Pingback av Varför inte? » Marklund, zip it! — 22 mars 2009 @ 20:45

 3. Det är inte som att det inte är en åsikt som Liza Marklund själv inte uttryckt tidigare.
  Få människor i Sverige är så aktivt propagerande för ett ofritt internet som Liza Marklund.
  Jfr bara hennes klassiska inlägg i fildelningsdebatten från 27 januari förra året:
  http://www.expressen.se/kronikorer/lizamarklund/1.1021135/skapa-sjalva-lata-parasiter

  Kommentar av aberg — 22 mars 2009 @ 20:47

 4. Precis som vissa tycker att livet är bättre utan kött, tycker andra att livet vore bättre utan Internet.

  Marklund tillhör skaran som inte tycker om kött, men pressar ned det ändå, och vill därför att köttet ska smaka tomatpuré, så att säga.

  Det är min uppfattning av henne.

  Kommentar av LE — 22 mars 2009 @ 21:10

 5. Usch! Upp med en grupp på Facebook så vi kan försöka uppmärksamma det där?

  Kommentar av Nandi — 22 mars 2009 @ 21:17

 6. ”Ett: Moral. Vuxna människor måste förstå att de inte kan stjäla. Samma regler måste gälla på nätet som i verkligheten.”
  Varför skulle det vara så när man kan nästan helt kostnadsfritt skapa en perfekt kopia av något? Det är som det sagts tidigare tusen gånger om upphovsrätten som behöver anpassas till det faktum. Har ingenting med moral att göra heller, vilket dravel.

  ”Två: vi måste minnas hur vi själva blev uppfostrade och lära våra barn detsamma.”
  Blev uppfostrad att ta något från någon är fel, men att kopiera något som inte påverkar någon annan på något sätt inte är fel.

  ”Tre: Internetleverantörerna måste ta fullt ansvar för vad de skickar ut. Om deras bredband används för att stjäla, eller att sprida barnporr, bombrecept eller självmordsreklam så ska de bötfällas. Det går att sätta filter på nätet, kineserna klarar det ju.
  – Vi måste minnas att det största förlorarna i längden kommer att bli konsumenterna. Det kommer att komma allt färre nya skivor med allt färre nya artister, med allt lägre kvalitet.”

  Nej, en ISP ska vara en trafikneutral förmedlare av trafik, inget annat. Upphovsrättsbrott är inte stöld, sluta upp med det tjatet, snälla. Frihet har tyvärr ett pris, att det finns otrevligheter på nätet vet nog dom flesta, men det finns otrevligheter i vanliga telefonsamtal också. Och i brev, och i alla andra medium som man kan kommunciera med, förstår inte denna hets och tro på tekniken när det gäller internet. Nu vet ju vi alla vettiga människor att allra helst vill ”dom” (jag kallar dom idioter) ha en lista med godkända siter som får besökas, och alla andra siter ska blockas per default. Och listan kommer ju kontrolleras av mediabolagen/andra företag givetvis, inte medborgare. Märk väl att det finns många siter jag aldrig någonsin skulle besöka av diverse skäl, men jag ser ingen vinning i (förutom om jag hade problem med mitt ego då dvs) försöka få dom nerstängda, oavsett hur omoraliska och ”fel” jag tycker dom är.

  Måste vi konsumenter minnas det? Ärligt talat skulle jag inte bry mig nämnvärt om all ”proffs”-underhållning en dag försvann. Om något så behövs det mer självständiga artister och kreatörer, inte massa jättar som monopoliserar marknaden. Se Kennedys vittensmål i TPB-rättegången, stora krokodiltårar för att dom inte kunde kontrollera Top-10-listan på samma sätt som dom alltid gjort, buhu. Evolve or die.

  Kommentar av F — 22 mars 2009 @ 22:15

 7. […] som skriver om eländet: Christian Engström, Frihet fildelningn och feminism, […]

  Pingback av Liza Marklund finns inte « mockzallad — 22 mars 2009 @ 22:18

 8. Jag ha just bränt två Liza Marklunds böcker jag hoppas att fler kan följa exemplet
  alldrig någon bok av henne!!

  Kommentar av ziggezerl — 22 mars 2009 @ 22:23

 9. ziggezerl: den som bränner böcker bränner snart människor. Skärp dig!

  Kommentar av smyg — 22 mars 2009 @ 22:31

 10. Liza far med osanning som vanligt. Har ni försökt hitta bandet Stockholm Stoner på torrentsidorna? – De lyser med sin frånvaro (testa själv). Var hon fått siffran om 80.000 illegala nedladdningar ifrån övergår mitt förstånd. Antagligen ännu en av Lizas ”sanna historier”.

  Kommentar av Mortsbo Slim — 22 mars 2009 @ 22:53

 11. Antingen har Liza hittat 80 000 där hon hittar fakta till alla sina ”politiska projekt” eller så har hon fått det från My Space.
  Brokep granskade ordentligt:
  http://blog.brokep.com/2009/03/22/pr-experten-liza-marklund/

  Frågan är om hennes kompis Johan är dum i huvudet eller om hon lånat honom till den här farsen utan hans vetskap, eller om Liza Marklund ens är kompis med Johan Wahlström.

  Kommentar av aberg — 22 mars 2009 @ 23:16

 12. […] Är det verkligen något att stå efter? […]

  Pingback av Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Konsten att helt missa poängen — 22 mars 2009 @ 23:34

 13. Ge mig Marklunds blogg så ska jag se om jag kan nominera den här:
  https://www.flashback.info/showthread.php?t=874164

  Kommentar av HDR-fotografen — 23 mars 2009 @ 2:00

 14. Jag fann inte hennes blogg, men hennes dotters blogg där man kan se följande från diverse Youtubeklipp:
  ”Videoklippet är inte längre tillgängligt p.g.a. ett upphovsrättsanspråk från WMG.” Datum 2008-01-30 @ 19:38:34

  Känns som att Marklund ska sopa rent framför egen dörr, eller åtminstone dotterns blogg innan hon uttalar sig.

  Kommentar av HDR-fotografen — 23 mars 2009 @ 2:05

 15. Problemet om man nu ser det som ett problem beroende vem man talar med är ju att Lisa Marklund inte har alla skruvar på rätt ställe vilket damen bevisat åtskilliga gånger de senaste åren.En del lär sig av sina misstag,andra gör det aldrig …

  Kommentar av Pelle — 23 mars 2009 @ 2:19

 16. Min första tanke var ”Vem fasen är Liza Marklund?” 😀

  Kommentar av Henrik — 23 mars 2009 @ 5:21

 17. Där sjönk Fru Marklund ännu ett par snäpp i min personliga ”NEJ” lista.
  Hur tanten säljer böcker har jag ingen aning om,men om hennes trovärdighet kan jag desto mer.
  Allt för sin egen vinning,oavsett om oskyldiga får betala priset?!!

  Skulle aldrig köpa en bok skriven av NordKoreaMarklund,hellre skänker jag mina surt förvärvade kr till AMNESTY!

  Har förövr påtalat o det allvarligaste,jag vill inga födelsedagspres/julklappar ha märkta ”MARKLUND”

  Jag vill ha ett fritt Kina utan förtryck och kärnvapen!

  En värld där förtryck,politisk åsiktsregistrering är VANVETT.

  Grattis Liza, varför flyttar du ej till Norra Korea? (jävla satkärring)

  Kommentar av LILA aka LIGIZT — 23 mars 2009 @ 5:44

 18. Tycker Sunde gör en bra vinkel. Jag menar, helaq argumentet står ju och faller med nedladdningen och så har hon alltså blandat ihop nedladdingssajter med Myspace? Kan inte stämma. Måste ju snarara vara så att det är PR. Bevisligen fungerar det:

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/162900-marklund-censur-pa-natet-behovs

  Kommentar av oscar — 23 mars 2009 @ 7:45

 19. Mytomanen Marklund vill göra reklam för ett band hon träffat på krogen och som inte säljer några skivor. I rödvinsruset såg hon en chans att skriva en artikel som stämde igen med den agenda hon företräder. Som tur är så finns ett halvfritt Internet på plats fortfarande som kan motbevisa de minsta av lögner. Det är väl därför som hon vill cencurera den.

  Kommentar av Fritt Fall — 23 mars 2009 @ 9:12

 20. […] gillar inte när pöbeln ser att hon är naken, Liza Marklund hyllar kinesisk censur, Står skogen ivägen för alla träd?, Censuren på internet, Skivor är kanske inte modernt […]

  Pingback av Liza Marklund Hyllar Kinas Censur « amix music — 23 mars 2009 @ 10:40

 21. Låt oss räkna litet. Försäljningen är inskränkt till endast 129 Coop-butiker i Sverige. När gruppen låg på 13:e plats på topplistan så sålde de 379 skivor under en vecka. Om de skulle kunna hålla den populariteten uppe skulle det alltså motsvara 379/129*52 = 153 skivor per butik och år. Det låter inte alls dåligt tycker jag. De kanske skulle fundera på att börja sälja musiken på fler ställen 😛

  Kommentar av Tor — 23 mars 2009 @ 11:26

 22. Oj, jag visste inte att Liza var förespråkare för ett totalitärt samhälle. Hon tar direkt ett jättekliv in på svarta listan och jag hoppas att hon rasar lika mycket på försäljningslistorna som hennes påståenden är korkade (då lär hon inte sälja ett enda exemplar till). Det är märkligt att det i Sverige idag finns så många förespråkare för sådant vidrigt samhällsskick. Men vissa tar väl demokrati och frihet för givet, Liza med flera borde flytta till Kina eller Nordkorea och få lite perspektiv …

  Kommentar av Barbapappa — 23 mars 2009 @ 12:07

 23. På Facebook är gruppen “liza marklund vad tänker du med??” skapad http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=58097938682&ref=mf

  Kommentar av Daniel Gustafsson pp — 23 mars 2009 @ 13:41

 24. […] Japp. Johan anser väl också då att vägverket bör ta fullt ansvar för att mördare, våldtäksmän och rattfyllon använder deras vägar? Eller? Och det där med att kineserna kan… Kan Kina kan vi! Är det verkligen en devis att eftersträva? […]

  Pingback av Enligt Min Humla » Veckans plattnacke v.12 — 23 mars 2009 @ 14:27

 25. Jag hittade en myspace sida med en intressant kommentar från Johan Wahlström: http://www.myspace.com/maljharbourmaritune

  Det verkar som om de ondgör sig över detta:
  http://www.nowtorrents.com/torrents/stockholm-stoner.html

  Det står ju onekligen att den har laddats ner en massa gånger, från scam-siter…
  Hur ska man bära sig åt för att utbilda dem och vart tog min kill-file vägen? DVBF!

  Det pågår ett litet utbildningsförsök med tough-love på
  http://rogeraberg.posterous.com/liza-marklund-nagra-sma-tips-till-sina-polare

  Kommentar av Stefan — 23 mars 2009 @ 14:55

 26. […] till censur. De har mycket att skriva om i dessa dagar, när till och med svenska debattörer ser Kina som ett föredöme. Vi måste se till att vända utvecklingen innan det är för […]

  Pingback av Internet under attack i Frankrike « Christian Engström (pp) — 23 mars 2009 @ 15:03

 27. ”- Vi måste minnas att det största förlorarna i längden kommer att bli konsumenterna. Det kommer att komma allt färre nya skivor med allt färre nya artister, med allt lägre kvalitet.”

  Skrattretande och totalt verklighetsfrämmande. De verkar tro att enda anledningen till att någon skulle vilja skapa något är möjligheten att tjäna miljarder kronor på det? (Nu vet vi i alla fall de här människornas motiv till att skapa)

  Förhoppningsvis kommer det visserligen fortsätta säljas färre plastskivor – få vill ha med den osmidiga föråldrade skiten att göra, och det kräver massor av onödig energi och material att skicka information på det sättet.

  Kommentar av Johan — 23 mars 2009 @ 16:36

 28. Nu gillar jag visserligen plastskivorna, förutsatt att ettorna och nollorna som ligger på dem är arrangerade i för mig tilltalande sekvenser. Fyra sekunder med Myspace gav vid handa, dock, att så icke är fallet med Stockholm Stoner, som varesig käns särskilt ”stockholm” eller ”stoner”, var namnet ”Flen Blues” månne upptaget?

  Kommentar av aberg — 23 mars 2009 @ 17:26

 29. […] i en svensk tidning är att verkligen be om att få kritik, och mycket riktigt så har en och annan uppmärksammat det hela. När det nu till och med skrivs på Newsmill om det hela och det är ganska klarlagt att […]

  Pingback av Allt under en grå himmel · Varför så kinesiskt helt plötsligt? — 23 mars 2009 @ 18:26

 30. […] bevis än så behövs inte. Vill ni ändå ha fler bevis är det bara att googla. Jag är helt övertygad om att mina läsare – till skillnad från […]

  Pingback av Liza Markund pratar i nattmössan! « Herr Kobras iakttagelser! — 23 mars 2009 @ 18:57

 31. […] Me Happy, Ulf Hedlund, Opassande, Promemorian, Jag heter Roger, Christian Engström, Frihet, fildelning och feminism och […]

  Pingback av Liza Marklund - okunnig eller tror hon vi är dumma? | Kulturbloggen — 23 mars 2009 @ 21:23

 32. Censur och samhällsuppfostran, fine for me. Jag tycker att det för längesedan har bevisats att de flesta inte klarar av frihet under ansvar. Det gäller inte bara detta med att sno från kreatörer som inte vill dela med sig utan betydligt allvarligare saker, som friheten att få döda foster i preventivt syfte.

  Friheten på Internet har en tydlig tendens att skapa en oansvarig slyngelmentalitet, och den sprider sig tyvärr ut i de mest grundläggande sociala sammanhangen. Förnuftig censur skulle nog många kunna åtnjuta på ett positivt sätt, på samma sätt som gränssättningar får barn att känna sig trygga och älskade. IPRED t ex är en direkt följd av att ”mamma och pappa” har fått nog, och ni skapade den själva. Sorry!

  http://stenakesuccen.wordpress.com/2009/03/23/liza-laxar-upp-att-en-tjuv-ar-alltid-en-tjuv/

  Kommentar av Sten-Åke Succén — 23 mars 2009 @ 21:53

 33. […] att länka till dem utan att gå in  på vidare resonemanng: Anna Troberg, Copy me happy, MMN-O, Christian Engström (PP), opassande, Allt under en grå himmel (som mycket läsvärt anknyter till den märkliga galenskapen […]

  Pingback av Jag litar inte på regeringen « Calandrellas blogg — 23 mars 2009 @ 22:23

 34. Det överdrivna fokuset på fildelning känns skadligt för partiet. Partiets budskapet är mer sofistikerat än vad orden ”fri fildelning” summerar. Jag tycker dock synd om Liza Marklund som verkligen håller förlorarens fackla högt: ”Se på mig! Jag har verkligen ingen aning om vad jag skriver.”

  Kommentar av Kristofer — 23 mars 2009 @ 22:46

 35. OJOJOJ – vad tongångarna går höga här. Ett tillägg kan vara på sin plats för den som gillar en TRUE STORY.
  När det gäller det här med att lägga oss under kinesiskt herravälde så har väl hr tankepolis nr 1: ja, just, ja George W Bush – den fria världens före detta röst – väl ändå gjort mest: Hans krigspolitik har försatt världen just i ett krigsekonomiskt undantagstillstånd och skuldsatt oss alla så svårt genom att låna TRE TRILJONER DOLLAR till sina världsomspännande, globala och gränslösa krig från världens största diktatur – just KINA.
  Vilken trumf på hand får KINA på oss alla då?

  STÖD FREDSRÖRELSEN – NEJ TILL KRIG I AFGHANISTAN

  Kommentar av Nemokrati — 24 mars 2009 @ 12:29

 36. NEJ TILL KRIG HELT ENKELT.

  Kommentar av Nemokrati — 24 mars 2009 @ 12:30

 37. Henrik, Liza Marklund är kanske bäst känd för att hon är syster till den legendariske motortrimmaren Erik ”Mr. Turbo” Marklund.

  Kommentar av Rickard Olsson — 24 mars 2009 @ 13:19

 38. @Sten-Åke

  Du är nog ganska ensam om att tycka att vi har för mycket frihet i det här landet. Dina åsikter är så knasiga att de inte går att ta på allvar!

  Kommentar av Barbapappa — 25 mars 2009 @ 0:49

 39. […] Liza Marklund hyllar kinesisk censur Q6/17 är den senaste kryptiska beteckningen som vi måste lära oss. Henrik Alexandersson rapporterar om ett […] […]

  Pingback av Top Posts « WordPress.com — 25 mars 2009 @ 1:36

 40. vilket sorgligt inlägg detta är. du vet om att liza marklund inte hyllar kinesisk censur men ändå skriver du det i rubriken. Varför?

  till och med ett barn inser ju ganska fort att hon säger att kineserna har gjort det, då kan ju vemsomhelst göra’t. hur är detta en hyllning? barnsligt sätt att argumentera för din sak genom att göra en höna av en fjäder.

  normalt stödjer jag dina inlägg men detta var för oseriöst

  /Hiro

  Kommentar av att älska alex schulman — 25 mars 2009 @ 21:59

 41. Hiro,

  vad är det för ”oseriöst” med det? Liza Marklund gjorde ju en jämförelse med Kina när det gällde att införa filter på internet och där har de diktatur. Liza Marklund gör bort sig och Christian Engström påpekar detta faktum.

  Om kejsaren (eller i detta fall kejsarinnan) inte har några kläder är det väl bra att det blir sagt. Liza Marklund ångrar säkert idag sitt sätt att uttrycka sig men det kommer du nog inte att få höra henne säga.

  Jag är säker på att om Christian Engström fick skriva krönikor i Expressen i en vecka så skulle han vara väldigt mycket mer omsorgsfull i sina formuleringar än Liza Marklund har varit.

  Om du har några kontakter i ledningen för Expressen så kan du väl verka för att Christian får den chansen?

  Kommentar av Hans J — 25 mars 2009 @ 22:23

 42. http://www.idg.se/2.1085/1.220056/darfor-gjorde-liza-marklund-sin-fildelningsmiss

  Så Expressen erkänner i alla fall Marklunds misstag.
  Kanske dags att se sig om efter en krönikör som bryr sig om att kolla fakta och som möjligen vet något alls om ämnet hon skriver om? Vore nog bra om denna inte heller använde tidningens utrymme för att göra reklam för en bekants band som bevisligen inte många vill lyssna på.

  Kommentar av Johan — 25 mars 2009 @ 22:55

 43. Inte för att jag direkt vill tala illa om Kina och kineserna, men deras rättssystem kanske inte är något vi vill ta efter i Sverige?
  Det senaste i brottslings-bekämpning därifrån är ambulerande dödskamrar:
  http://www.ihrablog.net/2009/03/more-humane-way-to-die-mobile-death.html
  Så bara för att någon annan kan och gör något, hur långt ska vi följa?
  Var går DIN gräns?
  Tekniken för att operera in bio-chip i kroppen som drar pengar från ditt bankkonto när du laddar ner en låt finns också, samma microchip kan även ”makulera” dig om du skulle göra något alltför grovt övertramp. På så vis är man ju också klimatmedveten och slipper ha dödsbussar som åker omkring och förorenar luften.

  Kommentar av Zoran Lovén — 25 mars 2009 @ 23:01

 44. […] still the majority view, and, more importantly, the view currently promoted by most politicians and immaterial rights lobbyists, so it isn’t very strange that that particular brand of group pressure puts us in this […]

  Pingback av Erika Nilsson's Thoughtbook • Blog Archive • Ben Nevis as a political metaphor — 31 mars 2009 @ 22:45

 45. […] gillar inte när pöbeln ser att hon är naken, Liza Marklund hyllar kinesisk censur, Står skogen ivägen för alla träd?, Censuren på internet, Skivor är kanske inte modernt […]

  Pingback av Liza Marklund Hyllar Kinas Censur | Vrålkoll — 1 april 2009 @ 19:42

 46. ….Kina står inte högt i kurs när det gäller mänskliga rättigher.
  Liza Marklund står onekligen inte högt i kurs heller…

  jag sitter här efter att ha surfat runt och läst lite här och där, hittade inlägget via facebook, och undrar i mitt stilla sinne när ”trenden” att avskaffa integritet matas av . När det är för sent, när våra barn är övervakad till den grad att de tvingar fram en revolution? Kan ban tvinga fram förändringar som inte gynnar makten om man har åsikter som ej uppskattas av…makten?

  Kommentar av Margareth Osju — 14 april 2009 @ 18:20

 47. […] Men det är ju kul att hon säger så ändå. Man får ju läsa så mycket annat kul tack vare det: https://christianengstrom.wordpress.com/2009/03/22/liza-marklund-hyllar-kinesisk-censur/ http://blog.brokep.com/2009/03/23/stenarnas-kalla/ […]

  Pingback av epic win anyhow lol « Ut ur bild — 17 april 2009 @ 13:51

 48. […] när Moskvapiraterna dansar blir till och med poliserna i videon affekterade och flaggar om, när Marklund associerar till att kinesisk övervakning skulle vara ett tänkbart motmedel mot fildelning reagerar många därute med […]

  Pingback av Om fraktalpolitik : Intensifier — 26 april 2009 @ 12:53

 49. […] göra det, det kan ju vara olagligt också”. Och på samma sätt svarar jag, bara för att vi kan censurera, kontrollera och styra internet betyder det inte att vi ska göra det, dessutom ÄR det olagligt också (Lag (2003:389) om […]

  Pingback av Länkning förbjudet? Vad i helvete! - Jines blogg om IT-säkerhet, copyright, FRA och andra suspekta saker. — 25 juni 2009 @ 14:14

 50. […] Den här gången är det Bono i U2 som glatt säger att “kan Kina, så kan vi”. Han gör med andra ord om Liza Marklunds tidigare censurhyllande. […]

  Pingback av Rick Falkvinge (PP) » Kritiken av Kinas censur har tystnat helt — 5 januari 2010 @ 12:10

 51. […] söndags och sade att “kan Kina filtrera nätet, så kan vi“, precis som Liza Marklund gjort tidigare. Som Christian Engström noterade tidigare idag: Men i all sin självupptagna girighet har Bono […]

  Pingback av Två gammelmusiker som förstår det nya landskapet | Rick Falkvinge (PP) — 8 januari 2010 @ 21:09


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: