Christian Engström, Pirat

28 januari 2009

Några piratnotiser

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 1:21
Jonas Nordgren

Jonas Nordgren

På fredag kommer Jonas Nordgren ha stått utanför riksdagshuset varje dag i fyra veckor, i ett försök att få riksdagsmännen att stanna upp och tänka efter på vad det är för övervakningssamhälle de håller på att bygga. På fredag eftermiddag avslutar han enmansmanifestationen.

Alla som vill är hjärtligt välkomna att hålla Jonas sällskap den sista timmen av protesten. Kom till Riksgatan utanför Riksdagshuset fredag den 30 januari 16.00. Det är ingen demonstration, utan bara en avslutning på Jonas’ maratonprotest. Se Facebook-eventet Allmän sympatisittning med Jonas för mer detaljer.

Själv kommer jag tyvärr inte dyka upp utanför riksdagen, för jag ska åka till Helsingfors på internationell träff med andra piratpartier i Europa. Rick Falkvinge skriver i sitt nyhetsbrev:

Nu i helgen är det internationell piratkonferens i Helsinki, den fjärde internationella konferensen. Där träffas åtminstone representanter för de flesta europeiska piratpartierna – Partido Pirata, Piratenpartei, Piratenpartij, Partia Piratow, Parti Pirate, Piratpartiet, etc. Finska Piraattipuolue står som värd. Dessutom skickar vårt ungdomsförbund Ung Pirat egna personer till konferensen, och de kommer också att hjälpa Piraattiipuolue att sätta upp ett motsvarande ungdomsförbund.

EU-valet om fyra månader kommer förstås stå högt på agendan. Jag hoppas vi kommer få se pirater från flera europeiska länder ta plats i parlamentet efter valet.

Inför EU-valet här hemma har jag precis startat en Facebook-grupp som heter Christian Engström (pp) till Bryssel. Välkommen att gå med, och bjud gärna in andra.

Piratpartiet behövs i Bryssel. Låt oss se till att 2009 blir året då det vände.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , , , eu-valet 2009

Bilden är fri för publicering. Fotograf Christian Engström, men det behöver ej anges.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: