Christian Engström, Pirat

16 januari 2009

Nominera till Stora Bloggilliterati-priset

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 0:10
Ej nominerad

Ej nominerad

Opassande, Oscar Swartz, Hax och Blogge Bloggelito är fyra av de fem nominerade i kategorin Politik & Samhälle i Aftonbladets Stora Bloggpris. Grattis alla fyra! Det är välförtjänt.

Dessutom är Carl Bildts blogg nominerad i samma kategori. Det ställer jag mig däremot lite frågande till. Skriver han någonsin om politik på sin blogg?

Nu så här i efterhand kan jag avslöja att jag själv faktiskt nominerade Carl Bildt till Stora Bloggpriset, men i kategorin Vardagsblogg. Jag läser honom inte särskilt ofta, men mitt intryck är att nästan alla hans inlägg handlar om vart han har flugit under dagen och vilka utländska dignitärer han har ätit middag med. Det är väl hans vardag, såvitt jag förstår det.

Hur som helst, tanken slog mig att det saknas en kategori hos Aftonbladet.

Vilka är de fem mest iögonenfallande icke-bloggarna?

Jag pratar alltså om människor som alldeles säkert själva är övertygade om att de deltar i samhällsdebatten, men som i själva verket inte ens har en egen blogg. Ett informellt SM i självbedrägeri skulle en elak betraktare kunna formulera det, men det kanske är att gå för långt.

Hur som helst, här är min lista:

1. Jan Guillou har uttryckt starka åsikter om Ipred och upphovsrätten på internet, men kan enligt uppgift varken googla eller ta emot mejl själv. I FRA-debatten var han så gott som helt tyst, trots att han om någon borde ha synpunkter på både vikten av källskydd, och det tveksamma i att hemliga spionorganisationer vänder sig mot de egna medborgarna. Men eftersom han varken läser eller skriver bloggar har han inte hörts av.

2. Alexander Bard har skrivit en bok om det nya nätverkssamhället, och är enligt egna uppgifter en av världens mest framstående experter på allt som har med internet att göra. Men han har ingen blogg där han försöker dela med sig av sin visdom till oss enklare nätverksmedborgare. Hur 2.0 är det?

3. Liza Marklund kastade sig med stor ilska men liten läsförståelse in i debatten om upphovsrätten, men har sedan inte hörts av så mycket i det ämnet. Någon blogg har hon inte. Men hon har kanske varit upptagen av annat på senare tid, och har andra sätt att ändå hålla kontakten med bloggosfären.

4. Horace Engdahl gjorde också ett inhopp i upphovsrättsdebatten. Analysen var lika ytlig som Marklunds, men språket var åtminstone bättre. Han är ju ändå en man som har ägnat hela sitt liv åt att läsa och skriva, och har nått den högsta position man kan nå inom det gebitet. Men någon blogg har han inte, så när han fick mothugg i debatten hördes han aldrig av igen.

5. Alla riksdagsmän som är för Ipred. Enligt röstlängden finns det över 300 folkvalda i riksdagen som tycker att Ipred är en bra idé. De har inte några dagliga regeringsbestyr som tar all deras tid, så de kan inte skylla på det. Tvärtom ingår det som en väsentlig del av deras uppdrag att dels förklara sina respektive partiers politik för väljarna, dels lyssna på medborgarnas synpunkter. Det är i och för sig många riksdagsmän som bloggar, och det är positivt. Men ingen av alla dessa 300 heltidsarvoderade män och kvinnor har kunnat träda fram som någon som för en intelligent diskussion om Ipred på sin blogg, och försöker förklara för oss medborgare varför de tänker rösta för lagen.

(Som en fotnot kan jag nämna att enda anledningen till att den sista nomineringen inte går till alla riksdagsmän som var för FRA istället, är Staffan Danielsson. Han hade helt fel i sak om FRA enligt mitt sätt att se det, men han gjorde åtminstone vad han kunde för att svara på frågor och föra en seriös diskussion på sin blogg. Det är alltså mer sådant jag efterlyser.)

Det här var alltså mina nomineringar till Stora Bloggilliterati-priset. Vilka är dina? All diskussion välkomnas. 🙂

I övrigt rapporteras det att TT har bestämt sig för att använda versaler i samband med partinamn på ett mindre genomtänkt sätt. Fokus illustrerar knasigheterna.

Själv tänker jag fortsätta att skriva gement när jag skriver om politik. Jag är ju trots allt bloggare. 😉

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

33 kommentarer

 1. Jag mailade faktiskt Horace och ställde lite frågor efter hans utspel, han hänvisade dock till en artikel han hade skrivit i en tidning (orkar inte plocka fram den nu) som givetvis inte fanns digitalt. Så eloge till Horace som tog en kopia av den och skickade den per post hem till mig.

  Ligger och väntar på att bli läst, mycket kvasi, som inte handlade om internet var det iaf.

  Kommentar av Perty — 16 januari 2009 @ 1:15

 2. […] till Stora Bloggilliterati-priset, uppmanar Christer Bergström, som tycker att Stora Bloggpriset saknar en kategori: Vilka är de fem mest iögonenfallande […]

  Pingback av Vem bedrar sig själv mest av mediepersonligheterna? | Kulturbloggen — 16 januari 2009 @ 8:37

 3. Guillou försökte jag väcka under hela våren -08 i FRA-frågan. Sent omsider kastade han sig faktiskt ut i debatten. Han berörde ämnet i minst två krönikor och sopade också banan med FöU:s Karin Enström (m) i en tevedebatt. Men visst är det förvånande att han vaknade så sent.

  Kommentar av Jakob — 16 januari 2009 @ 9:43

 4. För ett år sedan publicerade Piratmoderaten Karl Sigfrid plus medförfattare artiklar om ”Fri Fildelning” som besvarades av Jan Guillou. Ett av angreppspunkterna Jan Guillou använde var Karl Sigfrids kvittning i första FRA-omröstning i riksdagen (2007). Eftersom integritet var ett kärnord i Karl Sigfrids artikel om ”Fri Fildelning” så tyckte Jan Guillou att det är märkligt att Karl Sigfrid inte var på plats och röstade nej till FRA. Jan Guillou är starkt emot FRA förstås.
  I dag vet vi att Karl Sigfrid fegade ut sig en andra gång (18 juni 2008).
  På torsdag behandlas Karl Sigfrids ”Fri Fildelningsmotion” i Näringsutskottet. Och hur ska Karl Sigfrid rösta om IPRED-lagen. Eller ska Karl Sigrid fegas ut en tredje gång.

  Kommentar av minata — 16 januari 2009 @ 10:22

 5. Du misstar dig på Alexander Bard. Han deltar inte i bloggvärlden. Han deltar däremot via mailing listor och andra medier – tro inte att bloggar är det enda verktyget ute på marknaden.

  Kommentar av Sluta be om namn — 16 januari 2009 @ 14:41

 6. Du misstar dig om Alexander Bard. I hans eget huvud är han världens mest framstående expert på allt som har med någonting att göra.

  Kommentar av Anders Troberg — 16 januari 2009 @ 14:44

 7. Skall man se resultatmässigt är kanditaterna som finns uppräknade mycket framgångsrika. Både privat, yrkesmässigt och politiskt. Vi har en FRA-lag från 1 januari 2009 och allt tyder på att vi får en IPRED-lag 1 april 2009.

  Men det är ju för kallt att demonstrera i Sverige som denna Bloggskrivare har sagt i massmedia.

  Kommentar av minata — 16 januari 2009 @ 14:52

 8. Vem är det bilden föreställer? 🙂

  Kommentar av Dennis Nilsson — 16 januari 2009 @ 17:11

 9. Jag tror att bilden föreställer Jan Guillous försök skicka e-post. Han undrar var man stoppar in nätverkskabeln.

  Kommentar av Tjo — 16 januari 2009 @ 17:39

 10. Ja du Christian.
  Jan G har lite fler läsare än någon av dina bloggkompisar, oavsett vad och var han skriver. Ingen av er befinner sig på några topplistor vad det gäller besökare. Du är själv på ungefär plats 2800 vad det gäller besökta Svenska sidor. Det innebär kanske (som max) 300-400 unika besökare om dagen. Sen att ni ligger högt på länkade bloggar e ju inte så konstigt – ni länkar ju fram och tillbaka mellan varandra i oändlighet.

  Kommentar av Martin — 16 januari 2009 @ 18:19

 11. Bra med bloggpriset- det finns viktigare oxå:
  Allt som behövs för att ondskan ska triumfera
  är de godas tystnad…
  Tillsammans agerar Vi NU!
  Skriv ut brevförslagen till Israel och Hamas och skicka, mejla eller faxa dem till respektive adressat.Brevförslagen / mailadresser och adresser både till Israel och Hamas .Bara att kopiera eller skriva ut-dem hittar Du här:
  http://net19.amnesty.se/2009/01/16/israel/gaza/

  Ett sätt till att påverka: Avaaz kommer att leverera petitionen direkt till FN: s säkerhetsråd, Arabförbundet, USA och andra världsledare!
  Var med och stöd ett krav att jobba för fred och vapenvila
  signera petitionen HÄR:

  http://www.avaaz.org/en/gaza_time_for_peace/97.php?cl_tf_sign=1

  mvh

  Kommentar av Susz — 16 januari 2009 @ 21:21

 12. @Martin:
  Jag hade 1500 besökare om dagen i snitt förra månaden.

  Varifrån kom uppgiften att jag var på plats 2800 när det gällde mest lästa? Jag har aldrig sett någon sådan statistik, och det vore kul att kolla på.

  Kommentar av Christian Engström — 16 januari 2009 @ 21:41

 13. @Sluta be om namn:
  Jag vet att Alexander Bard är aktiv i olika mer eller mindre slutna mejllistor, men om jag ska bli lite filosofiskt seriös istället för bara raljant som i inlägget 🙂 , så är det nog faktiskt det som är min poäng: att delta i slutna listor är faktiskt inte 2.0.

  Alexander Bard må ha aldrig så intelligenta konversationer i de här sällskapen, men så länge det är slutna sällskap där han själv kan endera utesluta eller ignorera alla som säger saker han inte gillar, då kommer han inte lära sig någonting nytt. Hade han bloggat om sina tankar hade han blivit bedömd bara på vad han skriver, inte på sin status i samhället. Det skulle han ha tjänat på intellektuellt.

  I upphovsrätts- och Ipred-debatten skulle han ha upptäckt att han blev mosad i diskussionen, och fått lov att skärpa sin analys och sina argument, om han hade deltagit i debatten i bloggosfären. Men det har han inte, så därför säger han saker som framstår som väldigt banala och ogenomtänkta när han diskuterar ämnet.

  Web 2.0 är just att man är en community som hämtar styrka från varandra. Alla resonemang utsätts för granskning från alla håll, och argumenten finslipas hela tiden. Ingen kan komma undan genom att utesluta kritikerna eller ignorera dem och ändå behålla sin status.Bara det man tänker och skriver räknas.

  När Alexander Bard talar om upphovsrätten märks det att han inte är en del av någon sådan community. Det är tråkigt.

  Kommentar av Christian Engström — 16 januari 2009 @ 21:55

 14. Ja du Christian? vet hur 2.0 du är om du inte använt Alexa.com tidigare!

  Tvivlar på att du har 1500 unika besökare om dagen, Alexa räknar unika IP nummer besök och då funkar det inte med återbesök från samma IP nummer.
  http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/christianengstrom.wordpress.com
  Falskvinge ligger där runt plats 1000
  http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/rickfalkvinge.se
  Swartz ligger runt plats 5 200
  http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/swartz.typepad.com
  Detta kan jämföras med Kenza bloggen som ligger på plats 187 vad det gäller mest besökta siter i Sverige och som ligger etta som mest besökta privatblogg med ca 511244 besök.
  Ingen av de nominerade ligger lika högt som Fläskvinge.

  Ni nominerade ligger troligen runt några hundra unika besök men er egen statistik inkluderar de som kontinuerligt har era sidor öppna och med jämna mellanrum bara gör en reload.

  Kommentar av Martin — 17 januari 2009 @ 16:55

 15. Ingen misstar sig väl om Anders Troberg. Han är världens mest framstående expert på allt som har med någonting att göra, alltid, någonsin, överallt i oändlighet….

  Kommentar av Martin — 17 januari 2009 @ 17:22

 16. Är ”Martin” Jinge eller någon annan avundsjuk kille? Det handlar alltså inte om vilken som är den mest välbesökta bloggen, utan vilken som *kvalitativt* anses bäst i olika kategorier. Vi kan därför inte jämföra Blondinbella med exempelvis Opassande, eftersom de inte har samma målgrupp och i övrigt saknar referenspunkter.

  Sedan har Martin ingen som helst aning om hur många besökare jag har. Det jag redovisar öppet är de som besöker sidor direkt på webben. Du kan ju reloada valfritt inlägg några gånger och se om det hjälper? Du får också gärna jämföra min .htaccess med valfri annan bloggs – jag spärrar ut allt vad botar heter förutom Google, och skräpstatistik finns alltså överhuvudtaget inte med. Den skräpstatistiken finns dock med i stor mängd hos Blondinbella med flera.

  Ska man sedan kvantitativt mäta antal besökare måste man ta med unika besökare från RSS, eftersom det är där den stora skaran läsare aggregeras för bloggar (till skillnad från gammelmedia). Jag går exempelvis sällan hit till Engström, men jag följer självklart hans inlägg och kommentarer via RSS. Sak samma för de flesta andra bloggar.

  Min blogg är för övrigt en XHTML-blogg. Det går inte att använda 1.0-mässiga javascript på en sådan sajt. Därför finns jag heller inte med i exempelvis Bloggportalens eller andras löjliga mätningar (som är hur enkla som helst att manipulera, och det görs också av exempelvis Blondinbella).

  Det finns vidare hur många som helst sätt att vikta en bloggs betydelse. Man kan använda Googles pageranking, och där ligger jag ganska hyfsat till. Man kan använda Netcrafts dito, och för skojs skull kollade jag hur några olika sajter ligger till. http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://kenzas.se har 280677 i siterank. Några andra:

  http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://blondinbella.se 187394
  http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://jinge.se 152808
  http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://rickfalkvinge.se 104561
  http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://opassande.se 98453
  http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://henrikalexandersson.blogspot.com 79560
  http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://swartz.typepad.com 46959

  Kommentar av Blogge Bloggelito — 17 januari 2009 @ 19:43

 17. Martin:
  Alexa räknar unika IP-nummer från klienter som har ”Alexa Toolbar for Internet Explorer and from integrated sidebars in Mozilla and Netscape. In addition to their own statusbar extension, Sparky”.
  Långt ifrån alla som besöker denna blog har Alexa’s plugin installerad. Jag känner faktiskt ingen alls som har det.

  Kommentar av Tjo — 17 januari 2009 @ 23:05

 18. Nix Tjo
  Alexa räknar alla IP besök som görs överhuvudtaget. Att du som Alexa användare får mer service genom att använda just deras extension är en annan del av deras tjänster, t:ex att du får din besöks statistik publicerad på din hemsida via deras extensions mm.
  Men deras rankning av besökta sidor är oberoende av vad du har för extensions, plugs eller software.
  Aftonbladet har tex rankning 6 i Sverige och faktiskt rankning 680 i världen. Expressen har rankning 17 i Sverige och 2.260 i världen samt att deras lista ger Thepiratebay plats 117 i världen och nummer 13 i Sverige (jag tror inte att så många TPB användare installerar något som skickar information om deras surfande till Alexa).
  Så som sagt Nix Tjo

  Kommentar av Martin — 18 januari 2009 @ 10:07

 19. Martin:
  Alexa har inte tillgång till någon exakt besöksstatistik. Du kan läsa om hur Alexa fungerar på http://www.alexa.com/site/help/traffic_learn_more

  ”The traffic data are based on the set of toolbars that use Alexa data, which may not be a representative sample of the global Internet population.”

  Kommentar av Jonas — 18 januari 2009 @ 12:08

 20. Ja Blogge om man är sysslolös så kan man sitta hemma och programmera rundor så som du verkar hålla på dagarna i ända.

  Vad det gäller din blogg så verkar ju din enda chans till kvinligt sällskap vara att låtsas vara fotograf och sedan erbjuda asiatiskor en spottstyver för att posera nakana för dina ”15 fittor i närbild”. Jag förstår verkigen att du kämpar för friheten att sälja sex – det verkar vara din chans att få till det lite nu när du inte kan sätta på fattiga kinesiskor i Shanghai.

  Du håller verkligen hög kvalitet på din Blogg och på dina s.k stillbilder! Själv funderar jag på att kalla mig kirurg då jag troligen är lika vass med skalpellen som du är med din kamera.

  Nej, man kanske inte skall jämföra Opassande med Blondinbella även om de verkar använda samma hårfärgnings bestyr (och för mig har ungefär lika intressant innehåll) – hur manipulerat det nu än är med besök hos Blondinbella och inavel-länkat hos Opassande.
  Men Blondinbella har fler läsare i timmen än vad alla nominerade på hela listan har i tillsammans i veckan – oavsett vad Blogge anser att hon håller för kvalitet (den är när den är som sämst i klass med Blogges tafatta nakenstudier av Asiatiskor). Priset kan jämföras med att ha ett pris för flygblad utdelat på Sergels Torg eller kanske bästa banderoll på första maj.

  Kommentar av Martin — 18 januari 2009 @ 12:12

 21. Martin:

  ”Nix Tjo
  Alexa räknar alla IP besök som görs överhuvudtaget.”

  Hur tror du att det går till?
  Tror du att Alexa har tillgång till all IP-trafik?

  Kommentar av Tjo — 18 januari 2009 @ 13:25

 22. @ Martin:
  Jag tycker din senaste kommentar gick över gränsen för vad som är trevlig debatton. Att du kritiserar vad olika bloggare skriver och/eller bloggosfären som fenomen är helt okay, men din senaste kommetar tycker jag innehöll för mycket av låga personangrepp.

  Jag låter kommentaren ligga kvar ändå (om ingen av de påhoppade ber mig ta bort den), men jag vill uppmana dig att försöka hålla en snyggare och sakligare ton i fortsättningen. Det vinner vi alla på.

  Kommentar av Christian Engström — 18 januari 2009 @ 13:41

 23. Jag antar att de flesta som har webbsidor, bloggar mm är intresserade av att se sin rankning (förutom Blogge då alltså som tycker att det är manipulerad skit och om det är ngn som använder t:ex wordpress så är det WP och inte Christian som har kommunikationen med Alexa) och det är där Alexa hämtar sin info.
  Jag tror inte att det är via varje individuellt IP-nummer Alexa hämtar info och jag tror inte heller att den är 100% korrekt. Men jag tror inte heller att de nominerade bloggarna har fler läsare än varken Alexander Bards mailing listor eller Pornhub.com (plats 34 av mest besökta sidor i Sverige – men det är väl Blogge som laddar ned så mycket där att han manipulerar statistiken).

  Kommentar av Martin — 18 januari 2009 @ 14:09

 24. Christian, du får ta och censurera mig om du tycker att det är nödvändigt, jag är ju redan portad från Blogges sida efter att ha förolämpat hans bristande talang och tekniskt vetande vad det gäller fotografering. Jag är van vid portning och censur i den s.k ”fria” blogg världen.

  Kommentar av Martin — 18 januari 2009 @ 14:15

 25. Du är portad för att du inte klarar av att hålla dig till ämnet. Jag ser att du inte klarar av att göra det här heller.

  Kommentar av Blogge Bloggelito — 18 januari 2009 @ 15:51

 26. Martin:

  ”Jag antar att de flesta som har webbsidor, bloggar mm är intresserade av att se sin rankning […] och det är där Alexa hämtar sin info”

  Ett antagende alltså, inte fakta.
  Och hämtar Alexa på något magiskt sätt automatiskt info från folk som är intresserade av sin rankning(vad för rankning egentligen?), eller tror du att alla som är intresserade känner till Alexa och vill involvera dem?

  Nej, på dina uttalanden låter det som att du är dåligt insatt i tekniken och totalt har köpt vad Alexas marknadsavdelning säger.

  Det är väl ok om du inte vill lita på vad Christian Engström säger om statistiken på sin egen server, men att blint lita på Alexa gränsar till idioti.

  Kommentar av Tjo — 18 januari 2009 @ 17:39

 27. Absolut Blogge, helt rätt Blogge, måste hålla mig till ämnet Blogge, det finns säkert några liberala budord om att man måste göra som du bestämmer Blogge – för du skriver ju det på din sida Blogge och den är ju din Blogge, där bestämmer ingen annan än du Blogge. Hos Swartz skrev du att jag blev portad för att jag gjorde reklam för ett optik märke och nu hos Christian är det för att jag inte höll mig till ämnet – och ämnet för det inlägg jag kommenterade var – dina publicerade s.k stillbilder och din ordonani om en medioker optik. En optik som inte tillverkas med befintlig modern laser slipning – en optik vars ”distortion” är så stor att inget återges korrekt – en optik vars färgåtergivning är likvärdig med småbarns bordsvanor. Men som sagt det tillhörde tydligen ämnet när du själv orerade om ditt optikval (införskaffat som plåster på såren för att du hatade farsdag) men det tillhörde inte ämnet när jag kommenterade samma optik och rekommenderade något bättre. De ”15 fittorna” skriver du om på Hax´s sida så det är ju ett Blogge citat och om jag skriver om dig borde det du skrivit tillhöra ämnet och ämnet var nominerade Bloggare och du var en av de nominerade – så det borde rent logiskt sett tillhöra ämnet. Men Blogge, du ä ju full av retorik och skit så sätt igång och skriv.

  Kommentar av martin — 18 januari 2009 @ 18:03

 28. Bra initiativ, men observera att det stavas illitterat, med 2 t, alltså bör man skriva Bloggillitteratipriset för att framstå som litterat.

  Och på tal om stavning, vad är det för fel på att skriva partinamn med inledande versal? De är ju namn på organisationer, och namn skrivs som bekant med stor bokstav. ”Han röstar på Folkpartiet” är väl betydligt klarare än ”Han röstar på folkpartiet” (vilket då av alla folkpartier?) På Piratpartiets hemsida står det just så, inte piratpartiet, liksom Ung Pirat snarare än ung pirat (även om Ung pirat hade varit att föredra). Det är f.ö. Språkrådet (inte språkrådet) som rekommenderar detta, vilket medieföretag som TT (inte tt) har bestämt sig för att följa. Fokus artikel är bara trams.

  Kommentar av Mats Hugi Arbetarbi — 18 januari 2009 @ 18:21

 29. Tjo:
  Du kan ju ta och stämma Alexa för nedan publicerat material där de säger att de analyserar ALLT publikt web material. Det låter som de är hyfsat precisa.

  ”How and Why We Crawl the Web
  Alexa is continually crawling all publicly available web sites to create a series of snapshots of the Web. We use the data we collect to create features and services:

  Site Information: Traffic rankings, pictures of sites, links pointing to sites and more
  Related Links: Sites that are similar to the one you are currently viewing
  Alexa has been crawling the Web since early 1996, and we have continually increased the amount of information that we gather. We are currently gathering approximately 1.6 Terabytes (1600 gigabytes) of Web content per day. After each snapshot of the Web, which takes approximately two months to complete, Alexa has gathered 4.5 Billion pages from over 16 million sites.

  To access Alexa’s vast information about the Web, please visit Alexa Web Information Service. To keep Alexa from crawling your site, please visit this page.”

  Kommentar av Martin — 18 januari 2009 @ 18:33

 30. Martin: ”The traffic data are based on the set of toolbars that use Alexa data, which may not be a representative sample of the global Internet population. To the extent that our sample of users differs from the set of all Internet users, our traffic estimates may over- or under-estimate the actual traffic to any particular site.”
  http://www.alexa.com/site/help/traffic_learn_more

  Säg till om du vill ha en översättning som du kan förstå.

  Kommentar av Rickard Olsson — 21 januari 2009 @ 13:23

 31. Jan Guillou tar faktiskt upp problematiken med FRA och övrig panikstiftad integritetskränkande lagstiftning i sin bok ”Fienden inom oss”. Jag köpte boken innan hans episkt katastrofala chatstund på aftonbladet men läste den efter.

  Har du inte läst den så rekommenderar jag den varmt, även om den lider en del under hans iver att göra övertydliga poänger vilket gör den politiska intrigen förutsägbar och torftig.

  Kommentar av Roger R — 23 januari 2009 @ 6:38

 32. hihi lite rolig blogg hadde du allt ; )

  Kommentar av Blondinbella — 3 februari 2009 @ 14:45

 33. Jag vill bli nominerad till stora bloggpriset, jag är ju trots allt den nya blondinbella…

  Kommentar av NABILLIONAIRE - jag är den nya blondinbella, fast mycket mörkare. — 10 april 2009 @ 21:13


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: