Christian Engström, Pirat

9 januari 2009

FRA-demonstration i Göteborg lördag

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 11:59
Demonstration mot FRA i Göteborg

Demonstration mot FRA i Göteborg

Imorgon lördag ordnas en demonstration med titeln ”Stoppa övervakningssamhället” i Göteborg.

 • Tid: Lördagen den 10 januari klockan 13
 • Plats: Gustaf Adolfs Torg, Göteborg

Efter samlingen på Gustaf Adolfs Torg går demonstrationståget till Götaplatsen, där det blir tal av representanter för de olika organisationer som arrangerar. Mer information finns här.

För Piratpartiet kommer Kalle Vedin att tala. Han är aktiv piratpartist, vice ordförande i Ung Pirat Göteborg, och har bloggen Xor.

Det är väldigt många olika lagar och förslag som alla innebär ökad övervakning som är aktuella just nu. Demonstrationen fokuserar på fyra av dem:

Alliansregeringen håller på att införa kontrollsamhället i ett rasande tempo, och fortsätter därmed på den väg som socialdemokraterna slog in på när de satt vid makten.

Vi vanliga medborgare måste säga stopp. Vi måste visa dem som har makten att de inte har vårt stöd i sina ansträngningar att införa det ofria kontrollsamhället.

Det har påståtts i media att FRA-debatten skulle vara död nu när lagen har trätt i kraft. Det stämmer inte det allra minsta, som många bloggare kan intyga. Det jäser inom allianspartierna, för de vanliga medlemmarna stödjer inte partiledningarna som sviker alla sina vallöften. Men det är ju partiledningarna som bestämmer.

Däremot är det sant att FRA inte är det enda övergreppet mot vår integritet som regeringen är skyldig till. Vi måste börja diskutera helheten, och se på summan av alla de olika integritetskränkande förslagen tillsammans.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet om 5 månader och riksdagsvalet 2010. Tar vi mandat då är det en signal som de etablerade partierna inte kan komma undan bara genom att sticka huvudet i sanden.

Men vi har inte råd att vara passiva tills dess. Vi måste fortsätta hålla trycket uppe på regeringen i integritetsfrågan.

Slut upp på Gustaf Adolfs Torg imorgon lördag om du bor i Göteborgstrakten eller har vägarna förbi. Vi måste visa att vi inte stillatigande accepterar att maktberusade politiker monterar ner det demokratiska samhällets grundvalar framför våra ögon.

Låt oss göra 2009 till året då det vände.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

17 kommentarer

 1. Jag skrev en kommentar på PP’s nyheter men tror att kommentaren syns bättre här. Därför postar jag nu om den.

  Jag är så trött på medias 1-3 minuters reportage när något sådant här händer. Jag med många andra, har ingen som helst möjlighet att medverka i detta underbara konstverk som kommer att utspela sig 10/1. På sin höjd får man se en snutt där VP talar samt lite vimmel runt scenen.

  Därför undrar jag nu. Vem tar med sig digitalkameran och dokumenterar tåget, talen och atmosfären?

  Jag tycker dela med er till oss som inte har tillgång till detta konstverk, gärna via fildelning. Någon i PP kan garanterat se till att SVT och TV4 inte får bestämma vad vi ska få se, eller hur mycket sändningstid detta får.

  Bloggar i all ära men detta är något som borde vara standard på sådana här evenemang, av den enklaste anledning, vi kan.

  Kommentar av Zenit — 9 januari 2009 @ 14:11

 2. +1 på Zenit!

  Kommentar av Terra Modulo — 9 januari 2009 @ 14:20

 3. Skulle vara kul att veta vem som ligger bakom utvecklingen av denna trojan:
  http://www.idg.se/2.1085/1.204366/trojan-till-attack-mot-fildelare

  Någon måste väl sitta på upphovsrätten till trojanen så hamnar den på min dator är det väl bara att vänta på ett brev som kräver mig på pengar för att jag kör den, eller…

  Kommentar av arnold — 9 januari 2009 @ 16:00

 4. Tyvärr är jag för tillfället utan kamera, jag har mailat kanal Lokal i Göteborg, men enligt hemsidan har de har stängt till på måndag så vi får se.

  Niklas S. – Svart Måndag.

  Kommentar av scaber nestor — 9 januari 2009 @ 16:09

 5. Arnold, att sprida trojaner till andras datorer är kriminellt, åtminstone i Sverige (det räknas som dataintrång). Ja, i teorin har någon upphovsrätt till trojanen, men skulle vederbörande höra av sig så vill jag hävda att dataintrånget smäller högre än några hypotetiska anspråk på ersättning för ”användning” av trojanen. Dess syfte är ju att sabotera din nätåtkomst, inte att kräva dig på pengar. Jag hör inte till riskgruppen för att utsättas för denna trojan, men fick jag tag i ett exemplar skulle jag göra vad jag kunde för att exponera det, i syfte att varna andra nätanvändare och irritera den som har spritt ut det. Se det som ett affärserbjudande.

  Det här är dock fel tråd för att diskutera trojaner. Kontakta gärna mig personligen om du vill diskutera vidare, men var medveten om att korrespondensen inte är privat – FRA kan ta del av den, och därmed blir den allmän handling.

  Kommentar av Anders Andersson — 9 januari 2009 @ 17:57

 6. […] Andra hemsidor och bloggar om bl.a. övervakning: Piratpartiet, HAX, Falkvinge, Stoppa storebror, Svensk myndighetskontroll, Svensson & Christian Engström. […]

  Pingback av Vad skulle Orwell ha sagt? « infallsvinkel — 9 januari 2009 @ 19:21

 7. […] jag vill uppmärksamma folk på – Och då särskilt talföra och inflytesrika piratpartister, som Christian och Rick, som har makten (och förmodligen ett intresse av) att blåsa upp detta till en mediastorm […]

  Pingback av Reality Check - Vardagsrevolution » Blog Archive » Här ligger en kamera begraven — 9 januari 2009 @ 19:24

 8. Vi ses där!

  Kommentar av Axel Kronholm — 10 januari 2009 @ 10:57

 9. varför protestera? det är inte så att regeringen bryr sig ändå.

  99% av svenska folket skulle kunna vara emot denna lag (vi är snart där) men de skulle ändå skita i folkets vilja. pinsamt.

  att demonstrera kommer tyvärr aldrig hjälpa.

  /Hiro

  Kommentar av hiro — 10 januari 2009 @ 17:06

 10. hiro: Jo, det kan hjälpa. Poängen är att om 99 procent skulel vara emot lagen, skulle de inte rösta fram alliansen igen.

  Kommentar av calandrella — 10 januari 2009 @ 17:56

 11. Men, hur gick det på demonstrationen? Var det stor uppslutning? Var gammelmedia där?

  Kommentar av calandrella — 10 januari 2009 @ 17:56

 12. Jag var där idag – det kom ca: 600 pers vilket får betecknas som OK.

  Tyvärr försvann all mediarapportering från demonstrationen till förmån för palestinierna som demonstrerade strax efter, det tåget drog 3000 pers.

  Kommentar av NP — 10 januari 2009 @ 18:32

 13. […] arrangerades (åtminstone var det tänkts att arrangeras) en demonstration i Göteborg av Piratpartiet (och […]

  Pingback av En mystisk trojan, och en bra intervju « Calandrellas blogg — 10 januari 2009 @ 18:46

 14. Flera timmar sedan demonstrationen avslutades och jag ser fortfarande inte ett ord om den i gammelmedia. Den propalestinska demonstrationen verkar sno allt utrymme. Tråkigt.

  Kommentar av Axel Kronholm — 10 januari 2009 @ 18:56

 15. […] privatliv — Christian Engström @ 19:30 Scaber Nestor ger en kortfattad rapport från demonstrationen mot övervakningssamhället i Göteborg tidigare idag. Han skriver att det var runt 650 personer och mycket […]

  Pingback av FRA-demonstrationen i Göteborg - bilder « Christian Engström (pp) — 10 januari 2009 @ 19:30

 16. Axel Kronholm: Som jag kommenterat i första inlägget så verkar din observation vara riktig…

  Kommentar av Anonym — 10 januari 2009 @ 21:35

 17. Hej!

  Notera att Sten Tolgfors just har startat en blogg som kan bli ett intressant forum framöver för diverse diskussion och markering av att FRA frågan i högsta grad lever.

  Här är adressen:
  http://tolgfors.wordpress.com/

  Vänliga hälsningar

  Michael Gajditza
  Svensk Myndighetskontroll
  http://blogg.aftonbladet.se/21909/

  Kommentar av Michael Gajditza — 17 januari 2009 @ 7:16


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: