Christian Engström, Pirat

8 december 2008

Jag vill till Bryssel för Piratpartiet

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 16:24
Christian Engström i Bryssel

Christian Engström i Bryssel

I helgen höll Piratpartiet medlemsmöte på nätet och spikade listan till EU-valet. Jag står som första namn på listan.

Jag vill verkligen tacka alla som ville ha mig på den platsen. Jag tänker göra mitt yttersta för att motsvara det förtroendet. Och jag är skitsugen på att komma till Bryssel och börja jobba.

Piratpartiet behövs i Bryssel. Det är där slaget står. De allra flesta av de lagar och förslag som vi slåss mot här i Sverige kommer ursprungligen från Bryssel.

Ipred, Acta, datalagringsdirektivetavstängning av fildelare från internet, etc. FRA var rent formellt inte ett EU-initiativ, men det ligger helt i linje med tankarna från EU:s ”Framtidsgrupp” om att bygga ett övervakningssamhälle av aldrig skådat slag.

Det räcker inte med att försöka bekämpa de dåliga lagarna när de väl kommer till Sverige. Vi måste ner till Bryssel och ta striden redan där. Och vi måste arbeta för att åtgärda det demokratiska underskottet som är roten till det onda. Läs mer om vår syn på EU här.

Vi har en plan för hur vi ska få något uträttat. Nyckeln till inflytande i EU-parlamentet är genom partigrupperna. Vi kommer att gå med i den grupp som ligger närmast oss i våra frågor – antagligen endera den gröna eller den liberala gruppen. (Och definitivt aldrig den främlingsfientliga gruppen.) Där kommer vi lägga all vår kraft på att driva de frågor vi har gått till val på. Läs mer om vår strategi i EU-parlamentet här.

Och vi har goda chanser att lyckas få inflytande. Dels ligger våra frågor i tiden, och vi har gott om goda argument. Men framför allt är vi sprungna ur deltagar- och samarbetskulturen på internet. Det är kanske vår allra största styrka.

Beslutsprocesserna inom EU är enormt komplicerade, och ingen enskild person klarar av att hålla koll på allt som händer samtidigt. Men vi är vana vid ta oss an svåra politiska frågor som ett gigantiskt grupparbete. Både i Sverige och resten av Europa finns det massor av duktiga och hängivna aktivister som brinner för frihetsfrågorna på internet och i resten av samhället.

Tillsammans är vi en av de få krafter som kan rå på den gigantiska beslutsbyråkratin i Bryssel. Det här sättet att arbeta är definitivt framtiden inom politiken. Vi som slåss för friheten på internet är (av naturliga skäl) den politiska rörelse som har kommit längst när det gäller att ta till sig det här sättet att arbeta. Det ska vi ta vara på när vi väl är representerade i EU-parlamentet. Då har vi goda chanser att lyckas.

Så vem är Christian Engström, då? Jag är 48 år och bor i Nacka tillsammans med min fru och vår son. Från början är jag IT-utvecklare och småföretagare. Jag arbetade i 20 år på ett företag med 15-20 anställda, och var vice vd i 10 av de åren. Jag har skrivit ett frikodsprojekt och släppt det under den öppna licensen LGPL. Mer om min bakgrund finns här.

Sedan våren 2004 har jag ägnat det mesta av min tid åt politik. Jag började som aktivist mot EU-direktivet om mjukvarupatent inom ramen för den europeiska aktivistorganisationen FFII, Förening för en fri informationsinfrastruktur. När jag fick höra talas om det nybildade Piratpartiet i januari 2006 blev jag omedelbart medlem, och på den vägen är det. Det har jag inte ångrat.

Jag ser det som att Sverige och Europa står inför ett vägval just nu
. Den nya informationsteknologin har ändrat spelreglerna, så vad vi än gör kommer samhället att förändras. Men i vilken riktning förändringen ska ske, det är inte avgjort ännu. Det är det vi har en möjlighet att påverka just nu.

Den nya informationsteknologin kan användas till att skapa ett hemskt kontrollsamhälle där staten och storföretagen tillsammans övervakar varje liten detalj i medborgarnas liv. Det finns starka krafter som drar åt det hållet. Det ser vi när vi tittar på alla lagar och initiativ som kommit från Bryssel de senaste åren.

Men samma teknologi kan också användas till att skapa ett fritt och öppet samhälle som bejakar spontanitet, samarbete och mångfald. Där medborgarna inte längre är passiva konsumenter som matas med kultur och kunskap uppifrån via envägsmedier, utan är aktiva deltagare i en spännande och fantastisk resa mot framtiden.

Striden om vilken väg Europa och Sverige ska välja står i Bryssel just nu. Därför vill jag komma dit som representant för Piratpartiet. Vår röst behövs där besluten tas.

Den 7 juni 2009 är valet ditt.

…………

Facebook: Christian Engström (pp) till Bryssel

Uppdatering: Svd skriver om Piratpartiet och EU-valet

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , , , , eu-valet 2009

116 kommentarer

 1. Christian, vilka utländska språk kan du prata?

  Kommentar av Gregor (nu piratpartist) — 8 december 2008 @ 16:51

 2. @Gregor,
  Jag är helt flytande på engelska i tal och skrift, så där har jag inga problem alls.

  I övrigt kan jag förstå och prata tyska hjälpligt i enklare sammanhang, men knappast så det räcker professionellt.

  Kommentar av Christian Engström — 8 december 2008 @ 17:03

 3. Klart som fan du ska till Bryssel!
  Du har min röst!

  Kommentar av Terra Modulo — 8 december 2008 @ 17:16

 4. Jag ser hellre dig i EU än mig själv (jag kom inte ens med på listan) och har helt och fullt förtroende för dig. Jag är övertygad om att du kommer att vara bra på att mangla korkade argument och ställa folk mot väggen på ett bra sätt. Det jag har sett av dig i TV tyder ju på det. Det du skriver på din blogg är vettigt och moget.

  Lycka till!

  Kommentar av Kalle Vedin — 8 december 2008 @ 18:01

 5. Med tanke på vilka vi har i Bryssel idag, så tror jag inte bristande språkkunskaper är något problem alls. 😉

  Lycka till Christian! Minst en från pp ska till Bryssel!

  Kommentar av Otyg — 8 december 2008 @ 18:01

 6. Och vi är glada att få dig dit! =). *håller tummarna*

  Kommentar av Mind — 8 december 2008 @ 19:04

 7. Du har min röst!

  Kommentar av FRAcken — 8 december 2008 @ 20:09

 8. Christian, Du har även min röst. Du kan väl gå i svaromål på Brushuvet Sauk: http://www.aftonbladet.se/debatt/article3945188.ab så lär du få ännu fler röster. / Mikke

  Kommentar av Mikke — 8 december 2008 @ 20:39

 9. […] Rick CE Josh Opassande Argast Nu Mab MiNi och många många fler som idag uppmärksammar dagen Andra […]

  Pingback av Leo Erlandsson » IPRED: Lobbyn stämmer oskyldiga barnfamiljer på 200 000 kr — 8 december 2008 @ 20:45

 10. Tack vare Ipred och funderingar varför våra styrande låtit en sådan förfärlig lag komma på agendan har jag blivit medlem i piratpartiet. Jag är 60 år gammal och fått vara med om många fantastiska saker – första människan på månen och Rolling Stones tex. Men också Nelson Mandela och Berlinmurens fall mm. Fantastiskt! Och så PANG Ipred! – som visar en sorts kapitalistisk diktatur i verkligheten som man bara trodde fanns i 30-tals propaganda eller science fictionromaner. Framträdande av våra politiker i media framstår helt klar att dom är offer eller marionetter för skeenden ovanför deras huvuden. Hoppas jag har fel så att jag inte blivit paranoid på gamla dar. Lycka till i Bryssel för där kommer Du att hamna förr eller senare. mvh

  Kommentar av Lennart Lindsjö — 8 december 2008 @ 21:05

 11. Grattis!

  Kommentar av Max Andersson — 8 december 2008 @ 21:25

 12. Välkommen Lennart!

  Kommentar av Leo — 8 december 2008 @ 22:28

 13. Du skulle vara perfekt i Bryssel, Christian. En av Sveriges främsta pirater. Jag kan tyvärr inte rösta men jag håller på dig. 🙂

  Kommentar av Aki — 9 december 2008 @ 2:33

 14. Go Christian – rätt man på rätt plats. Och igen, du har varit fantastisk bra i media. Rak, tydlig och lugn – till skillnad från motståndarsidan.

  Kommentar av AndersB — 9 december 2008 @ 8:41

 15. […] Christian Engström, f. 1960, Nacka 2. Amelia Andersdotter, f. 1987, Lund 3. Mattias Bjärnemalm, f. 1979, Uppsala 4. […]

  Pingback av ICMPECHO · European Parliament, here we come ;) — 9 december 2008 @ 9:26

 16. du har min röst christian =) tänkte skriva massa annat men tyckte AndersB sammanfattade det så bra. =D
  //MVH nezzi

  Kommentar av nezzi — 9 december 2008 @ 12:01

 17. Cristian Engström
  Du inger ett förtroende som nog saknas i politiken generellt.
  Kan du behålla din lyhördhet och din förmåga att skriva i andras bloggar där du anser dig ha något att tillföra så kommer du inte bara stå ffam för den nya informations teknologin utan även för en ny generation politiker.

  Mvh
  m00ns

  Kommentar av m00ns Hellre upplyst än nedsläckt — 9 december 2008 @ 17:51

 18. jag har dig hellre i riksdagen.

  Kommentar av Mikael Persson — 9 december 2008 @ 19:05

 19. Heja Christian. Du har mitt fulla stöd. Jag håller på dig.

  Jag minns ditt mail på FFII:s mailinglista, när du meddelade att du skulle engagera dig i Piratpartiet, istället för att ägna dig åt den ”tysta politiken” som flertalet i FFII ansåg vara den rätta vägen.

  Tänk bara på att makten lätt berusar och korrumperar ens omdöme.
  Vi är ju bara människor som allt som oftast styrs av våra djupare instinkter.

  Inget fel i det, men man kan arbeta med att försöka vara medveten om dem, och inte låta dem styra en.

  Kommentar av Dennis Nilsson — 9 december 2008 @ 23:41

 20. Du kommer att få en rätt fet lön på 77400 har jag sett. Har du funderat något ikring det?

  Kommentar av NilsK — 10 december 2008 @ 8:12

 21. 😉
  En bra fråga att ställa till Zaida Catalan om hon hade tillåtit kommentarer på sin ”blogg”.

  Kommentar av Hans J — 10 december 2008 @ 9:34

 22. NilsK, kan lugnt säga att CE förtjänar den lönen efter all tid och möda han lagt ner – och kommer lägga ner i den här kampen. Han har också betalat ur egen ficka för att finansiera kampanjen, speciellt under 2006 då vi saknade fast inkomst.

  Kommentar av Jonathan — 10 december 2008 @ 11:14

 23. Finns det inte en risk att piratpartiet hamnar i någon obskyr grupp likt junilistan och förlorar inflytande?

  Kommentar av Tor — 10 december 2008 @ 16:12

 24. Mitt förslag; fondera all lön och ersättningar över 30000 kr/mån till rättshjälp åt folk som drabbas av IPRED. En viktig symbolhandling för en liten EU-aktör i en medborgarrättsrörelse.

  Kommentar av NilsK — 10 december 2008 @ 16:25

 25. @Tor:
  Jag håller med om att ett av skälen till att Junilistan inte har lyckats uträtta särskilt mycket är att de är med i en liten obskyr grupp i parlamentet. Vi låter bli att göra samma misstag som de, och ser till att gå med i någon av grupperna med inflytande.

  Kommentar av Christian Engström — 10 december 2008 @ 19:26

 26. Jag har i alla tidigare val, sen jag blev arton, röstat på nån av allianspartierna.
  FRA-omröstningen visade ju dock med all önskvärd tydlighet att ingen av de partierna längre är nåt alternativ om man bryr sig om integritetsfrågor och rättsäkerhet. Bodströms härjande under förra mandatperioden gör att en röst på socialdemokraterna blir lika omöjlig. Så jag antar att ni får min röst också.
  Trots det tramsiga partinamnet. 😛

  Kommentar av Eva Sandberg — 11 december 2008 @ 19:25

 27. Du har även min röst =)

  Kommentar av Christian Holmberg — 11 december 2008 @ 23:13

 28. ”Jag är skitsugen” var en olycklig kombination av ord tycker jag 🙂 Jag är röksugen!

  Kommentar av Patric — 12 december 2008 @ 15:12

 29. Min röst har ni redan och några skall jag nog lyckas ragga inför detta val.
  Det finns många som håller med OK, res er och lägg en röst och sånt är ju piratpartister bevisat bra på 🙂
  Tror det kan gå vägen.

  Kommentar av menuette — 12 december 2008 @ 21:11

 30. @menuette:
  det är inte ”er” eller ”ni” – det är ”oss” och ”vi”! Vi sitter alla i samma båt, och strävar mot samma mål.

  Christian, du har min röst!

  Kommentar av ricky — 13 december 2008 @ 2:02

 31. […] ställer upp i EU-valet om ett halvår och riksdagsvalet […]

  Pingback av (s) är för Ipred « Christian Engström (pp) — 16 december 2008 @ 21:35

 32. […] ställer upp i EU-valet om ett halvår och riksdagsvalet […]

  Pingback av Piratpartiets EU-kandidater 2009 » (s) är för Ipred — 16 december 2008 @ 21:54

 33. […] bakom de flesta av de integritetskränkande lagar som sköljer över oss i en allt stridare ström. Piratpartiet behövs i Bryssel. Och vi har en realistisk chans att ta oss […]

  Pingback av Vi kan fixa det här! « Christian Engström (pp) — 20 december 2008 @ 17:20

 34. Hur dum får man bli?

  Kommentar av Anders Bersten — 22 december 2008 @ 9:32

 35. Christian, du finns nu som länk på Centeruppropets startsida.

  Mvh Danne

  Kommentar av €xit — 13 januari 2009 @ 22:13

 36. @ Danne: Tack! 🙂

  Kommentar av Christian Engström — 13 januari 2009 @ 23:50

 37. Lycka till! Hoppas att du kommer in, min röst går till pp iaf. Finns inget annat alternativ ens.

  Kommentar av wANTEd — 14 januari 2009 @ 1:43

 38. […] om något belyser vikten av att få in Piratpartiet i EU. För galenskaperna är långt ifrån […]

  Pingback av Varför inte? » Jasså, nu passar det? — 16 januari 2009 @ 10:53

 39. […] ställer upp i EU-valet om 4 månader och riksdagsvalet […]

  Pingback av Anna Troberg » Sharing is Caring - Ge blod! — 26 januari 2009 @ 11:01

 40. […] hoppas att så många som möjligt av alla dessa ungdomar kommer ihåg att rösta i EU-valet och att de röstar på […]

  Pingback av Anna Troberg » Ungdomar mer och mer negativt inställda till övervakning — 28 januari 2009 @ 10:43

 41. ”Och definitivt aldrig den främlingsfientliga gruppen.” Jag hoppas att detta är dina personliga åsikter och inte partiets. I så fall har ni tagit det första steget mot att ställa in er i ett block istället för att bara driva de frågor ni lovade oss väljare. Ska ni börja driva kampanjer för en massa andra frågor snart? Jag röstade på piratpartiet i riksdagsvalet med en förväntan om at ni skulle just driva dessa frågor och inte bli ett höger eller vänsterparti. Vill du vara vänlig och förklara dig? Tills dess har ni förlorat en röst.

  Kommentar av Karl — 29 januari 2009 @ 13:52

 42. […] det andra, innebär det att jag hoppas att Christian Engström blir vår försteman på plats i EU-parlamentet. Han har den erfarenhet, kunskap och […]

  Pingback av Anna Troberg » Jag är redo att mönstra på EU-skutan — 31 januari 2009 @ 13:12

 43. […] ställer upp i EU-valet. Rösta in några hyggliga pirater i […]

  Pingback av Anna Troberg » Upphovsrättsindustrin är lite rart amish — 4 februari 2009 @ 11:05

 44. […] som uppenbarligen delas av Piratpartiet, varvid de kommer att få min röst, både till EU-parlamentet och i valet […]

  Pingback av Varför inte? » “Piratpartiet tar inte ställning i den frågan” — 7 februari 2009 @ 20:03

 45. 1. Om du inte kämpar mot Lissabonfördraget blir det ju meningslöst, för det är ju själva ramlagen.
  Och det är den som upphäver riksdagens makt – demokratin – samt möjliggör alla de andra lagarna
  och genom passerellen – ännu fler, som vi ännu inte vet någonting om.

  Hur tänker du eller rättare sagt piratpartiet där?

  För det är ju många som vill till Bryssel (hög lön).

  2. Vilken partigrupp var det nu igen ni skulle sitta i?

  Jag har läst det – men skulle inte vara dumt med en repetition ifall ni modifierat.

  3. Hur var det ni tänkt rösta i övriga frågor – med det infernaliska tempot och varje röstning viktig.
  Det verkar vara en enda röra, och frågor drivs igenom i fel forum m m.

  Tänker ni kämpa för att Lissabonfördraget rivs upp? Inte minst med tanke på att det redan fallet enligt EU:s egna regler då Irland sagt nej i ett bindande folkomröstningsresultat?

  Kommentar av Nemokrati — 10 februari 2009 @ 19:25

 46. @ Nemokrati:
  1. Jag håller med, Lissabonfördraget är en styggelse som vi ska bekämpa med alla medel. Antas det kommer det att cementera det demokratiska underskottet för lång tid framåt. Irlands nej var ett bra nej för Europa, och ska respekteras.

  2. Den som ligger närmast oss i våra frågor, antagligen den gröna eller den liberala. Se Piratpartiets strategi i Europaparlamentet för mer detaljer.

  3. Vi röstar med gruppen i frågor som ligger utanför vårt program. Huvudskälet är just det som du anger: det är på tok för många olika frågor för att man ska kunna sätta sig in i alla, och vi vill kunna koncentrera all vår kraft på att värna demokratin, bekämpa övervakningssamhället och reformera immaterialrätten.

  Kommentar av Christian Engström — 10 februari 2009 @ 20:23

 47. Då är det ju AVGÖRANDE i vilken grupp ni sitter.

  Måste kolla upp dem – ibland blir man förvånad – och i vissa fall rent förskräckt – när man ser sammansättningen.

  Ligger Lissabonfördraget inom ert program eller är det bara svar på 1. som gillar
  (till intet förpliktande uttalande; såna har man ju hört förr – t ex alliansens bindande vallöfte att inte riva upp folkomröstningsresultatet när det gäller kärnkraften – ha ha ha).

  Inte ens när kandidater gör s k ‘kontrakt’ har det följts.
  De har bara inte gjort nånting och vart lika glada för sina traktamenten för det. Så jag menar, det är lätt att blåsa folk i den här branschen. Politiker sitter ju i regel också kvar och kvar och kvar, fast de inte skött sig.

  Jag tycker man skulle ha it-kontakt hela tiden så att man kunde gå in och kolla hur de röstar, vad som är på dagordningen, inlägg, träffar, ställningstagande, bemötande av lobbyister – dialog med sina väljare, som du har nu.

  Det är jätte bra. Och ursäkta om jag låter gnällig, men den politiska situationen är faktiskt ganska allvarlig och rösta fram något som inte är seriöst. Det kan göra saker om möjligt ännu värre.

  Kommentar av Nemokrati — 10 februari 2009 @ 22:00

 48. som gäller, skulle det vara.

  Ja, tack för att du svarade. Det var väldigt bra.
  Jag prenumererar så jag ser om jag får svar på dessa också.
  Tack.

  Kommentar av Nemokrati — 10 februari 2009 @ 22:02

 49. Det står i partiets principprogram att vi är motståndare till Lissabonfördraget:

  Piratpartiet tar inte ställning till det faktum att Sverige är medlem i EU, men när vi nu är det har vi rätt att kräva att det ska vara demokratiskt. Det demokratiska underskottet inom EU måste på sikt åtgärdas, och första steget är att förhindra det från att permanentas genom en illa genomtänkt konstitution. Det förslag till EU-konstitution som Nederländerna och Frankrike röstade nej till ska inte antas, vare sig i sin ursprungliga form eller med kosmetiska ändringar.

  Beslutsfattandet och förvaltningen i både Sverige och EU ska präglas av transparens och öppenhet. Svenska representanter i EU ska på alla sätt verka för att EU närmar sig den svenska offentlighetsprincipen.

  Demokratins grundvalar ska värnas, både i Sverige och inom EU.

  (fetstil tillagd)

  Att vi inte kallar fördraget för Lissabon beror på att det inte hade blivit döpt till det ännu när vi antog den här texten.

  Kommentar av Christian Engström — 10 februari 2009 @ 23:47

 50. Många av de brister som jag upplever finns med Lissabonfördraget, stor makt till komissionen och till ministerrådet, finns också i det nuvarande fördraget. Vad är ditt respektive piratpartiets alternativ till Lissabonfördraget? De lagar som inskränker friheten har ju kommit fram med dagens system (med medlemsnationernas nationella regeringars goda minne) och håller i rasande takt på att passera de nationella parlamenten. Borde inte ett starkt europeiskt parlament vara svaret på det demokratiska underskottet i EU, samtidigt som det minskar EUs handlingsförlamning.
  Hur ställer sig du och piratpartiet till dessa tankar?

  Kommentar av Anonym — 11 februari 2009 @ 20:37

 51. […] have the right to vote, make sure to vote PiratPartiet in the party election in 2010. Also, vote PiratPartiet for the EU-election this year 2009. So make sure to have identification documents ready when the […]

  Pingback av Only Those With Something To Hide Fights For Privacy/Integrity « What Grinds MY Gears — 16 februari 2009 @ 17:10

 52. ”Jag vill till Bryssel för Piratpartiet”! Det är många som har samma mål som du. Tyvärr är det inte lika många som vill – som kan. Naturligtvis ska jag följa din väg mot ”maktens korridorer”, med stor förtjusning. Lycka till Christian.
  JS

  Kommentar av Jan Sjöberg, Halmstad — 20 februari 2009 @ 16:34

 53. […] Jag tycker det är dags att vi byter ut alla äckliga, bakåtsträvande och egoistiska politiker som bara tänker på sitt partis bästa och skiter i vad folket vill, folket som gett sitt förtroende till de här politikerna. Därför kommer jag att rösta på Piratpartiet i EU-valet 2009 och i valet 2010. Christian Engström ska få min röst i EU-valet. […]

  Pingback av Rick Falkvinge as a poster! | Daniel Westman — 21 februari 2009 @ 17:59

 54. Snart är det alltså dags att trycka lila tröjor; ”Jag röstade på Christian Engström, fråga mig gärna varför.” 😀

  Kommentar av Julien — 23 februari 2009 @ 18:42

 55. Lycka till! Du har en röst till!
  Hoppas att alla verkligen höjer sina röster och går igenom med det här, känns som att det kan vara en avgörande fråga för samhällets framtid rent ut sagt vad det gäller big brother-syndromet.

  Kommentar av David — 23 februari 2009 @ 22:50

 56. Hoppas bara att du brutit med folkpartie helt då jag ser det som en grupp som sejer sej värna om demokrati men agerar tvärs om .

  Kommentar av Jan — 24 februari 2009 @ 16:22

 57. Äntligen kan jag rösta i EU-valet med gott samvete,för jag hoppas att du är den person som står upp för verklig demokrati och yttrandefrihet.Uppskattar ”Och definitivt aldrig den främlingsfientliga gruppen”särskilt.Det litar jag på. Go Christian!

  Kommentar av Eva A — 24 februari 2009 @ 18:43

 58. Du har min röst!

  Jag kommer givetvis hjälpa till så att traktens vallokaler får de viktiga valsedlarna även i denna folkomröstning.

  >>_@/”

  Kommentar av TurboSnigel — 25 februari 2009 @ 2:00

 59. […] ställer upp i EU-valet om 3 månader och riksdagsvalet […]

  Pingback av Idag klubbas privatpolislagen Ipred « Christian Engström (pp) — 25 februari 2009 @ 9:49

 60. ok kan hända fel forum men?
  Läste en komentar ”Trots det tramsiga partinamnet.” som fåt mej att undra om inte namnet stöter undan många poteciella väljare?

  Kommentar av Jan — 25 februari 2009 @ 12:29

 61. Här är en röst till du kan räkna med… från en mycket besviken före detta moderat…

  Kommentar av Johan E — 25 februari 2009 @ 22:49

 62. […] ställer upp i EU-valet om 3 månader och riksdagsvalet […]

  Pingback av Roger Wallis om fildelning för ett drygt år sedan « Christian Engström (pp) — 26 februari 2009 @ 22:12

 63. […] TPB-rättegången “Jag vill pussa Roger Wallis”, Christian Engström (PP): “Jag vill till Bryssel för Piratpartiet“, Expressen: “Professorn vittnade – då strömmade blommorna in“, Opassande: […]

  Pingback av Bostäder, jobb, utbildning - Piratpartiet couldn’t care less « Nemokrati — 27 februari 2009 @ 1:38

 64. […] så måste deras makt vara hotad på allvar. Vi kan knäppa dom på näsan redan i vår då EU-valet […]

  Pingback av Varför inte? » Otäcka framtidsvisioner — 2 mars 2009 @ 9:33

 65. […] ställer upp i EU-valet om 3 månader och riksdagsvalet […]

  Pingback av DN vitaliserar FRA-motståndet « Christian Engström (pp) — 2 mars 2009 @ 16:54

 66. Du har min röst! Du arbetar hårt och bra och är ett självklart val till EU-Valet!

  Kommentar av Ulf Jerlström — 5 mars 2009 @ 16:25

 67. Du har min röst helt klart!

  Kommentar av Robin Nilsson — 10 mars 2009 @ 10:19

 68. En till sak, varför har inte svenska folket reagerat starkare mot IPRED lagen? Det måste ju komma ut vad den innebär. Jag tror att många faktiskt är ovetande om hur hemsk lagen är.

  Kommentar av Go och glad — 11 mars 2009 @ 6:51

 69. Trodde aldrig att jag skulle engagera mig i nåt fånigt EU val, men tack vare regeringens svek mot Sveriges familjer och medborgare så lägger jag självlart min röst på Piratpartiet. Jag har till och med gått med i Piratpartiet.

  Kommentar av Go och glad — 11 mars 2009 @ 6:52

 70. […] valkampanjen inför EU-valet i juni. Målet är att få tillräckligt många röster så att Christian Engström kan bli piraternas röst i […]

  Pingback av Piratfika « lePlaid — 13 mars 2009 @ 11:32

 71. Apropå EU

  Kommentar av Josef Boberg — 14 mars 2009 @ 10:57

 72. […] ställer upp i EU-valet om tre månader och riksdagen 2010. Kränkningen av våra mänskliga rättigheter har gått för […]

  Pingback av Skillnaden mellan frivillighet och tvång « Calandrellas blogg — 18 mars 2009 @ 21:56

 73. Du ligger bra till för en röst från mig kan jag säga !
  Se till att snart komma ut med lite reklam för er och vad ni står för så att Pp får ihop massa röster nu bara !
  Många ”svenssons” accosierar nog bara piratpartiet=>The pirate bay – och hur man ställer sig där varierar naturligtvis, men dom tänker nog inte på de större implikationerna och ni måste framföra att det är den generella utvecklingen mot kontrollsamhället som ni är emot samt att det finns alternativ !

  /K

  Kommentar av Klas — 19 mars 2009 @ 8:16

 74. Jag skulle ha röstat på dej om jag varit svensk medborgre, men jag ska instruera alla jag känner at rösta på dej. Du kommer att göra ett bra jobb om du får chansen!

  /S

  Kommentar av /S — 24 mars 2009 @ 19:10

 75. Hur får jag tag på valsedlar?
  Folk verkar inte tro på att det är ett val som vi kan påverka, vad göra?
  BB

  Kommentar av BNEA02 — 30 mars 2009 @ 9:41

 76. […] det är ju ett tag kvar. EU är närmast! Själv är jag #20 på […]

  Pingback av MMN-o » Blog Archive » Riksdagstrategi för valet 2010 — 4 april 2009 @ 16:53

 77. Låter riktigt bra! Jag är ganska säker på att min röst hamnar på dig. 🙂

  Kommentar av maloki — 5 april 2009 @ 18:30

 78. […] Rick Falkvinge säger några av de viktigaste punkterna som Piratpartiet har, eller varför inte Christian Engström som är den personen vi faktiskt vill skicka till EU? Gärna något glatt och roligt som […]

  Pingback av Uppmärksammar tävlingen! « maloki — 7 april 2009 @ 18:40

 79. […] DN1, AB1: “Partierna vill locka EU-väljare på nätet”,  Christian Engström: “Jag vill till Bryssel för Piratpartiet“, ”Det blir rekorddeltagande i EU-valet“,       SVD: […]

  Pingback av Systematiska vallöftesbrott - Ny Populär Strategi? « Nemokrati — 8 april 2009 @ 2:32

 80. […] från EU, eller beskylls vara orsaken till att vi måste ha den lagen, känns det helt rätt att skicka in Christian Engström just dit. Till kärnan av hela apparaten. När Rick bloggade om att det behövdes pengar för att […]

  Pingback av Daniel och de små tomtarna » Jag är en jävligt stolt piratpartist (Gold edition)! — 8 april 2009 @ 15:38

 81. Du har min röst =)

  Kommentar av Frida — 8 april 2009 @ 17:18

 82. […] att summera så vi vill inte bara sitta och knyta näven hemma på kammaren längre. Vi vill göra något åt situationen med ett verklighetsfrämmande och integritetskränkande EU, och helt enkelt vara med och styra […]

  Pingback av Piratpartiet Stockholm » Blog Archive » Den 7 Juni ska vi ha gett allt! — 10 april 2009 @ 2:03

 83. […] Vi vill göra något åt situationen med ett verklighetsfrämmande och integritetskränkande EU, och helt enkelt vara med och styra parlamentet mot en bättre och öppnare framtid. […]

  Pingback av HADOPI-lagen, CC-licenser och Internet « Calandrellas blogg — 10 april 2009 @ 15:59

 84. Jag ska dra alla mina kompisar till EU-valet så du får lite röster… blir nog PP i nästa riksdagsval den här gången också… stod och vägde senast och, som jag nu förstått, valde fel… nu kör vi =)

  Kommentar av Blixten — 17 april 2009 @ 16:15

 85. Hej!

  Ni borde ha en engelsk version på er sida. Det gynnar piratpartiet med internationell uppmärksamhet,
  speciellt då Brüssel hägrar: Go!!!!

  Kommentar av Pia — 17 april 2009 @ 17:08

 86. Du har självklart min röst. 🙂

  Kommentar av Susanna — 17 april 2009 @ 20:23

 87. Good luck!

  Kommentar av Leo Filburn — 18 april 2009 @ 4:24

 88. Hur får jag möjlighet att rösta på er? Kommer era namnlistor att finnas på de olika röstställen ?

  Kommentar av Hur — 18 april 2009 @ 10:00

 89. Hur,
  om det inte finns valsedlar från Piratpartiet i din vallokal, skriv bara ”Piratpartiet” på en blank valsedel.

  Kommentar av Rickard — 18 april 2009 @ 12:08

 90. […] Rösta pirat i EU-valet och skicka en signal till hollywoods advokater. […]

  Pingback av Ipred är en hora — 18 april 2009 @ 15:46

 91. […] all del inte att det är EU-val den 7 juni, sprid ordet! Du kan göra skillnad genom att skicka rätt folk till Bryssel! Bloggar med länk hitÖppenhet & samarbete vs Övervakning & […]

  Pingback av Piratpartiet EXPLODERAR! « maloki — 19 april 2009 @ 14:24

 92. […] ställer upp i EU-valet om drygt en månad och riksdagsvalet […]

  Pingback av Om domen i Agenda 21.15 ikväll « Christian Engström (pp) — 19 april 2009 @ 19:35

 93. Christian,

  I denna mediavärld är ditt Agenda deltagande mycket värt men i all ödmjukhet, ordna gärna nästa gång att din klädsel blir lite mer media attraktiv. Ingen mer hängande kavaj eller billiga jeans tack! Detta i all omtanke då ”image is power” (mitt kommunikationsföretags devis)

  lycka till i EU valet. Du har min röst och jag sa ordna att du får många flera från mina nätverk.

  Kommentar av kattegattspirat — 19 april 2009 @ 21:16

 94. Piratpartiet skall man inte lita på deras verkliga agenda är att dupera medelklassen för att likt Gudrun Schyman skaffa sig demokratiskt oåtkomliga sinekurer för att sedan leva i lyx utan folklig utspel samt systematiskt fortsätta dupera folket med symboliska utspel utan varje spår av verkligt inflytande i sakfrågan. I synnerhethet Rick Falkvinge är en bara alltför pinsamt knullsugen karriärpsykopat och förädare han med såsom nästan alla andra; t ex Christian Engström. Korrekt paroll:

  SVERIGE UT UR EU!

  Kommentar av ubbe — 19 april 2009 @ 23:17

 95. @Kattegattspirat: Christian är väl ände den mest välklädde/korrekt klädde av piratpartiets kandidater ? 🙂

  @Ubbe: Alla politiker skall man hålla under uppsikt – och en minimering av makt och möjligheter till maktfullkomlighet skall vara parollen. Men piratpartiet verkar inte på ngt sätt vaar en värsting tycker jag – tvärtom.
  F.ö. Om vi går ut ur EU så kommer vi ännu mer ledas av Usa – men det kanske är det du vill ?

  /K

  Kommentar av Klas — 20 april 2009 @ 7:55

 96. Du har min röst!

  Kommentar av Bengann — 20 april 2009 @ 9:48

 97. […] Jag heter Christian Engström. Jag är pirat, och jag ställer upp som kandidat i EU-valet 2009. […]

  Pingback av Mitt tal på Götaplatsen « Christian Engström (pp) — 20 april 2009 @ 11:24

 98. […] är det EU-val. Du kan göra skillnad genom att skicka rätt folk till Bryssel. […]

  Pingback av Baztii Media » Blog Archive » Vi erbjuder kreatörer en gräddfil in i framtiden — 21 april 2009 @ 23:49

 99. […] ställer upp i EU-valet om en månad och riksdagsvalet […]

  Pingback av Liberal EU-debatt hos Neo « Christian Engström (pp) — 22 april 2009 @ 11:04

 100. Jag ställer upp i EU-valet den 7:e Juni! Vi har min röst!

  Kommentar av Mattias — 23 april 2009 @ 8:02

 101. Vad är och innebär ACTA
  Vad är och innebär Q6/17

  Jag kommer att rösta på Piratpartiet

  Kommentar av Ulf Dalberg — 25 april 2009 @ 21:37

 102. […] ställer upp i EU-valet om en månad och riksdagsvalet […]

  Pingback av Piratpartiet på YouTube « Christian Engström (pp) — 29 april 2009 @ 10:19

 103. […] ställer upp i EU-valet om en månad och riksdagsvalet […]

  Pingback av Vi kan fixa det här! « Christian Engström (pp) — 30 april 2009 @ 8:24

 104. […] ställer upp i EU-valet om en månad och riksdagsvalet […]

  Pingback av Piratpartiet i SVT ikväll « Christian Engström (pp) — 30 april 2009 @ 17:07

 105. […] Piratpartiet ställer upp i EU-valet som startar den 20 maj. […]

  Pingback av Europas blickar är på svensk nätpolitik « Christian Engström (pp) — 12 maj 2009 @ 23:20

 106. […] Piratpartiet ställer upp i EU-valet som startar den 20 maj. […]

  Pingback av Datalagringslagen – bakgrundslänkar « Christian Engström (pp) — 15 maj 2009 @ 0:05

 107. […] Piratpartiet ställer upp i EU-valet som startar på onsdag den 20 maj. […]

  Pingback av Piratpartiet utestängt från EU-debatt « Christian Engström (pp) — 19 maj 2009 @ 7:48

 108. […] Piratpartiet ställer upp i EU-valet som startar imorgon den 20 maj. […]

  Pingback av Rösta Pirat den 20 maj! « Christian Engström (pp) — 19 maj 2009 @ 16:59

 109. […] Christian Engström (PP),   “Jag vill till Bryssel för Piratpartiet“, Christian Engström 3, Journalisten – Andreas Ekström: ”Piratpartiet är […]

  Pingback av Det högerneutrala Piratpartiet « Nemokrati — 20 maj 2009 @ 7:51

 110. […] Piratpartiet ställer upp i EU-valet som pågår nu. […]

  Pingback av Så röstar du idag « Christian Engström (pp) — 21 maj 2009 @ 14:30

 111. […] Piratpartiet ställer upp i EU-valet som pågår nu. Gå och rösta idag! […]

  Pingback av Accepterar Miljöpartiet valfusk? « Christian Engström (pp) — 24 maj 2009 @ 11:13

 112. […] Piratpartiet ställer upp i EU-valet som pågår nu. Gå och rösta idag! […]

  Pingback av Piratpartiet mot KD om prostitution « Christian Engström (pp) — 26 maj 2009 @ 8:33

 113. […] […]

  Pingback av Pryldelning 2.0 « Pirat-fjollor! — 3 juni 2009 @ 15:02

 114. […] var tidigt ute med att han kunde tänka sig att åka tillbaka till Bryssel. När vi inventerade våra aktivister i Piratpartiet, så fanns det helt enkelt inte någon […]

  Pingback av Grattis, Christian Engström! | Rick Falkvinge (PP) — 9 februari 2010 @ 13:41

 115. […] ställer upp i EU-valet om 2 månader och riksdagsvalet […]

  Pingback av Videofrossa: 15 år av piratvarningar « Christian Engström, Pirate MEP — 19 februari 2010 @ 14:26


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: