Christian Engström, Pirat

23 oktober 2008

Nu stoppar vi antipiratlagen!

Filed under: delad kultur,skyddat privatliv — Christian Engström @ 13:46
Ring eller mejla en riksdagsman idag

Ring eller mejla en riksdagsman idag!

Just nu är det ett window of opportunity öppet för att stoppa den föreslagna antipiratlagen, tipsar Rick Falkvinge (pp) på sin blogg.

För två veckor sedan presenterades förslaget till antipiratlag. Förslaget ger de stora film- och skivbolagen fria tyglar att börja jaga fildelare i stor skala. Går förslaget igenom kommer privata företag att få större befogenheter än polisen att sätta dit människor som de misstänker för fildelning. Det öppnar dörren för laglig utpressningsverksamhet som kommer att drabba helt vanliga människor. Det vet vi av erfarenhet från andra länder, där underhållningsföretagen har fått de här befogenheterna till skänks av politikerna.

Men just nu är det fortfarande osäkert om alliansregeringen verkligen kommer att gå vidare med det här förslaget, enligt källor som Rick har pratat med. De borgerliga partiledningarna har ännu inte bestämt sig för om de ska driva det här vidare. Blir det en tillräckligt stark opinionsstorm mot förslaget kan det bli så att de låter bli, enligt hans källor.

Det är de närmaste 1-2 veckorna som är avgörande. Efter det kommer regeringen att lägga sin proposition (alltså sitt förslag till riksdagen). Har de gjort det är det partipiskan som gäller, och då vet vi ju hur det med största sannolikhet blir.

Men ännu så länge är det formellt bara ett förslag från justitiedepartementet som har varit ute på lagrådsremiss. Regeringen kan fortfarande backa utan att förlora någon prestige. De kan fortfarande säga att ”det där vara bara ett förslag från tjänstemännen, men vi som är en lyssnande regering i takt med tiden tycker att det är ett dåligt förslag som vi inte vill gå vidare med”, eller något liknande.

Om vi kan få dem att inse nu att de kommer få ägna hela valrörelsen 2010 åt att försvara sig i en svekdebatt om de pressar igenom antipiratlagen, då är chansen stor att de släpper förslaget medan de kan. Men tror de att det bara är en handfull yrkesdemonstranter som bryr sig, då kommer de att köra på.

Därför måste vi visa att vi är många som bryr oss.

Hur gör man det då? Ja, det vet vi ju vid det här laget efter sommarens FRA-debatt.

Blogga om antipiratlagen. Länka till tidningsartiklar och andra blogginlägg om antipiratlagen. Ta upp ämnet i olika nät-communities där du är med. Skicka insändare till pappersmedia.

Mejla riksdagsmännen. På den här sajten kan du lätt få en lista på alla mejladresserna. Bestäm själv om du vill skicka till samtliga 349 ledamöter eller till ett urval, till exempel alla i ett visst parti. (Det senare kan vara att föredra om man använder argument som bygger på partitaktik eller är speciellt anpassade för ledamöter med en viss ideologisk grundsyn.) Det är förstås extra viktigt att alliansens riksdagsmän nås av budskapet, men även oppositionen är av intresse.

Skriv ett eget mejl istället för att bara ta någon annans färdiga text. Standardmejl uppfattas (med rätta) som spam, så det tillför inte så mycket. Ett mejl som du har formulerat själv är mycket effektivare, även om det inte skulle bli lika elegant. Det behöver inte vara långt (om du inte vill) och det behöver inte ta upp samtliga argument mot lagen heller. Ta med det som du själv tycker är viktigast. Andra kommer att föra fram andra argument, så tillsammans kommer mejlen från många aktivister ändå ge hela bilden.

Och skriv hövligt och trevligt, naturligtvis. Målet är att få över riksdagsmännen till vår sida, inte att skälla ut dem.

Ring några riksdagsmän. Att slå en signal och prata direkt med en riksdagsman är ett ännu effektivare sätt att påverka dem än att bara skicka ett mejl. Riksdagsmännen är fantastiskt lätta att få tag på på telefon. Direktnumren till deras arbetsrum finns på riksdagens sajt.

Ingen ensam orkar ju ringa och prata med samtliga 349 ledamöter, eller ens med alla 178 från alliansen. Men att prata med en eller ett par kan vem som helst göra. Många av ledamöterna är faktiskt väldigt trevliga att prata med, så om du aldrig har gjort det förut tycker jag absolut att du ska pröva.

Börja med ledamöter från din egen valkrets. Om alla gör det får vi automatiskt en bra spridning. Gå in här på riksdagens sajt och klicka på länet/valkretsen där du bor. Då får du upp en lista över ledamöterna som kommer därifrån. Klicka sedan vidare på någon av ledamöterna, så kommer du till hans eller hennes egen sida. Där hittar du telefonnumret direkt till honom/henne.

Satsa i första hand på att ringa alliansens ledamöter, alltså de från m, c, fp eller kd. Precis som när man mejlar gäller förstås att man ska vara trevlig och saklig för att nå bästa resultat.

Och som sagt:

Gör något redan idag! Om 1-2 veckor stängs antagligen fönstret, och det blir mycket svårare att påverka. Men just nu är det ett guldläge för aktivism.

…………

Andra som skriver om antipiratlagen: Rick Falkvinge, Rick Falkvinge, Rick Falkvinge, Opassande, Opassande, Anna Troberg, Anna Troberg, Jonathan Lundkvist, Lars Holmqvist, PiratJanne, Mackan Andersson, Mark Klamberg, Henrik Alexandersson, Henrik Alexandersson, Karl Sigfrid, Mary, Christopher Kullenberg, Mikael von Knorring, Daniel Brahneborg, Kulturbloggen, Svensson, Projekt på riktigt, Arvid Falk, Daniel Scythe, Nihao Kenny, Polispatrullen, Satmaran, Anarkia, Niklas Wiklander, Peter Pettersson, Bitchslap Barbie, Bitchslap Barbie, Igoreyou, Klibbnisse, Dumheterna, Motpol, Viskot, Hiro, Mikael Wendt, Jinge, Esggold, Josef, Anna G Rahm, Studsboll, Den osynliga bloggen, Bloggen som inte finns, Scheibel Julin, Young Modern, Christian Lindström, Lars-Ove Törnebohm, Micke Dahl, Beta Alfa, Uppkopplat, Copyriot, Dynamic Man, Christian Engström, Christian Engström, Aftonbladet, Expressen, TT via Aftonbladet, SvD, DN, Sydsvenskan och Smålandsposten

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

62 kommentarer

 1. Bra initiativ! Nu kör vi!

  Kommentar av Christian — 23 oktober 2008 @ 14:13

 2. […] Lindström, Lars-Ove Törnebohm, Micke Dahl, Beta Alfa, Uppkopplat, Copyriot, Dynamic Man, Christian Engström, Christian Engström, Aftonbladet, Expressen, TT via Aftonbladet, SvD, DN, Sydsvenskan och […]

  Pingback av Bra initiativ! « PiratJanne — 23 oktober 2008 @ 14:37

 3. […] Christian Engström skriver bra om vad vi kan göra för att stoppa den här skiten. Läs och maila/ring! […]

  Pingback av Bloggtips « PiratJanne — 23 oktober 2008 @ 15:11

 4. stabilt!

  En namninsamling på nätet vorepå sin plats också

  /Hiro

  Kommentar av att älska alex schulman — 23 oktober 2008 @ 15:50

 5. Jag har dragit mitt strå till stacken och mejlat alla riksdagsledamöter. Let’s go!

  Kommentar av Rille — 23 oktober 2008 @ 15:59

 6. Enligt svar jag har fått, så har varken (s) eller (m) klart enats om hur de ska rösta. Guldläget är nu!

  Kommentar av Rille — 23 oktober 2008 @ 16:31

 7. Vi Måste stoppa detta nu.

  Kommentar av Mike — 23 oktober 2008 @ 16:31

 8. […] av Christian Engström surfade jag till maila-riksdagen.webs.com och skickade följande mail. Kanske inte världens […]

  Pingback av Mitt mail till riksdagsledamöterna | Basic personligt — 23 oktober 2008 @ 17:17

 9. hej, resultat så långt; jag har fått två mail. Jag fattar förstås att de flesta inte känner att de behöver maila till oss i vänsterpartiet eftersom vi är stenhårda mot lagen, men tänkte att det kan vara intressant att veta. se också http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.685555.

  mvh,
  Kalle Larsson, riksdagsman (v)

  Kommentar av Kalle Larsson — 23 oktober 2008 @ 17:20

 10. Varför är det ingen som ser det självklara alternativet!
  Bojkotta musik- och filmindustrin några månader!
  Får artisterna och nöjesindustrin inga intäkter under ett par månader lär de nog se till att advokaterna ger faan i att jaga svenskar.
  Ger lagen dem inga intäkter så kanske det trots allt är bättre utan lagen.
  De ser då vilka som har den verkliga makten och kanske börjar lobba för att ta ta bort denna skitlag istället!

  Jag skulle då utan vidare klara mig från att köpa musik eller film några månader om det gäller ett sådant här syfte!

  Kommentar av anonym — 23 oktober 2008 @ 17:45

 11. […] Lindström, Lars-Ove Törnebohm, Micke Dahl, Beta Alfa, Uppkopplat, Copyriot, Dynamic Man, Christian Engström, Christian Engström, Aftonbladet, Expressen, TT via Aftonbladet, SvD, DN, Sydsvenskan och […]

  Pingback av Nog nu! at andra sidan — 23 oktober 2008 @ 17:47

 12. Det finns tre ännu effektivare sätt än att maila. Det allra effektivaste är att träffas öga mot öga och före an dialog, vilket är väldigt få förunnat, och bland de som ändock har den chansen är nog majoriteten alldelens för inställsamma för att kunna säga någonting av vikt. Det näst effektivaste är att ringa, och på tredje plats kommer gamla hederliga brev lagda på brevlådan. Att e-posta kommer sist och är det mest ineffektiva, också det som är lättast att bortse ifrån.

  Tänk er skillnaden mellan 10000 mail och samma mängd papperspbrev som skall sprättas upp, diarieföras osv.. 10K mail är på sin höjd intressant, men samma mängd brev är en belastning.

  Kommentar av Anders — 23 oktober 2008 @ 17:58

 13. […] jag mailade mitt brev till de i riksdagen idag, än är det inte försent att påverka gör ni det också! […]

  Pingback av Stoppa Piratlagen « Guras — 23 oktober 2008 @ 18:50

 14. Anonym: Jag har faktiskt också varit inne på det. Det skulle naturligtvis vara det allra bästa sättet, men jag är rädd att det är för många som inte bry sig helt enkelt. Men självklart skulle en kampanj: ”om piratjägarlagen införs slutar vi köpa skivor och konsertbiljetter” vara hur snyggt som helst PR-mässigt. Media skulle älska det! Konsumentrevolt när det är som bäst!!

  Kommentar av Sidvind — 23 oktober 2008 @ 19:50

 15. […] Engström (pp) har även han manat till aktion. Genom att var och en mailar sina regionala representanter i riksdagen kan man nå många, och […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Nu har politikerna chans att lyssna — 23 oktober 2008 @ 19:53

 16. […] Lindström, Lars-Ove Törnebohm, Micke Dahl, Beta Alfa, Uppkopplat, Copyriot, Dynamic Man, Christian Engström, Christian Engström, Aftonbladet, Expressen, TT via Aftonbladet, SvD, DN, Sydsvenskan och […]

  Pingback av Några problem med antipiratlagen « PiratJanne — 23 oktober 2008 @ 20:48

 17. […] Engström uppmanar dig – ja, just dig – att stoppa Piratjägarlagen. Regeringspartierna ska tydligen inte ha bestämt sig för att driva förslaget vidare ännu, så […]

  Pingback av Dynamic Man » Det är nu eller aldrig — 23 oktober 2008 @ 20:50

 18. Jag skickade iväg ett handskrivet brev till Göran Lindblad (m). Jag har ingen aning om vad han tycker i denna typ av frågor, men det är en allianspolitiker från min valkrets i alla fall. Jag bad honom också hålla ett öga på ACTA-avtalet, när jag ändå satt och skrev. Huvudargumenten var svek av vallöfte och risk för rättssäkerheten.

  Kommentar av Christian — 23 oktober 2008 @ 21:34

 19. […] nu stoppar vi piratjägarlagen. Mark har juridisk ingång. Emma har planen.  Anna bygger upproret. Christian och Rick djupdyker. Det är dags att bäva bloggosfären. Resonanser som får trötta politiker och […]

  Pingback av Intensifier » Da IPRED challenge - nu bygger vi! — 23 oktober 2008 @ 22:12

 20. […] (data från knuff.se): Opassande | Davids åsikter | Intensifier | Anna Troberg | andra sidan | Christian Engström (pp) | Dynamic Man | PiratJanne | http://www.webhackande.se | Rick Falkvinge (pp) | Minimaliteter | Opassande […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Efter FRA kommer IPRED1: dags att agera — 24 oktober 2008 @ 0:29

 21. Nu har det börjat lossna lite. 21 mail så långt, och återigen har jag full fröståelse för att man inte skcikar till just oss i vänsterpartiet eftersom vi är skarpa motståndare till lagen och för fildelning. Jag isntämmer också i att dte allra bästa är att ringa till oss ledamöter för att diskutera och ställa frågor – det har klart mest effekt. Dock stämmer det inte att vare sig vanliga brev eller e-post till ledamöter behöver diarieföras. det gäller däremot om man skcikar till departement eller statsråd.

  Nu stoppar vi lagen!

  mvh,

  Kalle Larsson (v)

  Kommentar av Kalle Larsson — 24 oktober 2008 @ 8:36

 22. […] antipiratlagen, ipred:Opassande | Davids åsikter | Intensifier | Anna Troberg | andra sidan | Christian Engström (pp) | Dynamic Man | PiratJanne | http://www.webhackande.se | Rick Falkvinge (pp) | Minimaliteter | Opassande […]

  Pingback av yo mstuff! » Blog Archive » nästa skräplag på ingång — 24 oktober 2008 @ 8:38

 23. […] Det suger. (Och därför ägnade jag en liten stund av gårdagkvällen åt att maila några utvalda riksdagsledarmöter… Gör det du också!) […]

  Pingback av Mackan Andersson » Blog Archive » Hur jag ser på fildelningsfrågan — 24 oktober 2008 @ 9:47

 24. […] Lindström, Lars-Ove Törnebohm, Micke Dahl, Beta Alfa, Uppkopplat, Copyriot, Dynamic Man, Christian Engström, Christian Engström, Aftonbladet, Expressen, TT via Aftonbladet, SvD, DN, Sydsvenskan och […]

  Pingback av Fattar inte politikerna vad de sysslar med? « PiratJanne — 24 oktober 2008 @ 10:05

 25. Reinfeldt dina dagar är räknade vänta bara tills vi får tag i dig.

  Vi ska piska din stjärt blodig ska du se,

  Kommentar av Mike — 24 oktober 2008 @ 10:43

 26. Jag har gjort ett vetenskapligt test om fildelning, något som nog
  kommer att förändra synen på fildelning, en revolutionerande upptäckt.
  Läs mera om testet:

  Forskning – Fildelning

  Kommentar av fjaderlos — 24 oktober 2008 @ 10:45

 27. […] ProjektPåRiktigt | Opassande igen | EXORCISTEN | Nätkoll.se | Tommy K Johansson | Anna Troberg | Christian Engström (pp) | scaber_nestor | http://www.webhackande.se | Rick Falkvinge (pp) igen | Opassande #3 | Anna Troberg igen […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Måste läsas: skivbolagens utpressning i Danmark — 24 oktober 2008 @ 10:49

 28. […] Posted by teirdez under 1   Opassande.se uppmanade igår tillsammans med flertalet andra bloggar till aktion mot IPRED1:s implementering i Sverige. Lite saktmodigt reagerade jag […]

  Pingback av IPRED1: Mitt brev till riksdagsledamöterna « Stenskott — 24 oktober 2008 @ 10:52

 29. Det är dom här jävla sossejävlarna fel. Dom vill ha sitt inkompetenta jobb och mobba andra. Tro mig jag var mobbad i skolan av sossar.
  Det är å angripa stenhårt på arbetsplatser mm.

  Kommentar av bjorn — 24 oktober 2008 @ 11:10

 30. Det vore intressant att se en sammanställning av folks mail och liknande, och de svar de har fått. Så att man man kan få en helhetsbild av hur läget är bland ledamöterna. Kanske en hemsida där man kan publicera mailen och svaren?

  Kommentar av Kata — 24 oktober 2008 @ 11:47

 31. […] ProjektPåRiktigt | Opassande igen | EXORCISTEN | Nätkoll.se | Tommy K Johansson | Anna Troberg | Christian Engström (pp) | scaber_nestor | http://www.webhackande.se | Rick Falkvinge (pp) igen | Opassande #3 | Anna Troberg igen […]

  Pingback av Nedslag på internet « PiratJanne — 24 oktober 2008 @ 12:27

 32. […] 2008 · Inga kommentarer Nu när regeringen Reinfeldt är i färd med att sätta dit alla piraterna på Internet kommer det snart att bli dags att torrlägga bloggträsket, som vår kolumn i Arvid […]

  Pingback av Torrlägg bloggträsket « Badlands Hyena — 24 oktober 2008 @ 12:29

 33. Hela det här förslaget känns så löjligt eftersom allt det här är bara en begäran av främst amerikanska mediaföretag eftersom de vet att här i Sverige så har vi en annan lagstiftning samt att The pirate bay härstammar härifrån. Jag har svårt att tänka mig att någon sitter och laddar ner mängder med svensk film och musik, den svenska filmbranschen omsätter knappast så mycket pengar som allt det här kommer att kosta. Så löjligt! Och nu så följer ju allt fler och fler artister med strömmen och ger bort sin musik gratis, varför bekämpa faktumet att många andra människor tycker om det du gör och uppskattar det. Alla dessa människor vill bara ha mer pengar att stoppa i sina redan överfyllda fickor.

  Ska sverige bli det nya Kina eller?

  Kommentar av Screw you guys I'm going home — 24 oktober 2008 @ 13:44

 34. […] Lindström, Lars-Ove Törnebohm, Micke Dahl, Beta Alfa, Uppkopplat, Copyriot, Dynamic Man, Christian Engström, Christian […]

  Pingback av Jag tror Bloggbävning 2 är här nu | Kulturbloggen — 24 oktober 2008 @ 14:51

 35. […] i Danmark, till politiker. Kalle Larsson (v) skrev i kommentarerna hos Christian att han fått 21 st mail ännu så länge, idag på morgonen. Blir påmind om hur en och annan politiker anser det vara spam när väljare […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Trakassering, desinformation och opinionsbildning — 24 oktober 2008 @ 19:02

 36. Kalle,

  Jag är glad att vänstern engagerar sig. Jag hoppas ni också för oväsen. Jag kan inte som medborgare ha tolerans mot sådant här. Man kan nästan tror att alliansen är för ett slags Soviet samhälle.

  Kommentar av anonym apa — 24 oktober 2008 @ 20:44

 37. […] K Johansson, Nihao Kenny, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Mikael Persson, Christian Engström, Ung Vänster, Mikael von Knorring, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Urban Cat, Anders Widén, […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Antipiratlagen IPRED1: Polisen ska vara polis — 24 oktober 2008 @ 21:10

 38. […] orkar inte ens stryka under alla fel i logiken… Lter andra gra det t mig […]

  Pingback av IPRED1: Vilka r det som r pirater nu? | Illinoise — 25 oktober 2008 @ 1:29

 39. […] K Johansson, Nihao Kenny, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Mikael Persson, Christian Engström, Ung Vänster, Mikael von Knorring, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Urban Cat, Anders Widén, […]

  Pingback av Fildelning och framtidens musikbransch at andra sidan — 25 oktober 2008 @ 2:29

 40. Det är inte så lätt som Du tycks tro att ”stoppa en lag”. Varken i allmänhet eller som i det aktuella piratlagfallet i synnerhet. Först och främst är det under tiden då förarbeten till en lag skrivs som det finns möjlighet att stoppa lagen. Annars krävs det majoritet i Riksdagen vilket när det gäller av en majoritetsregering lagt lagförslag är ytterst ytterst ovanligt rent allmänt. När det gäller piratlagen så krånglas Ert arbete till av EU-direktiv och de överenskommelser som EU har med andra länder. I det aktuella fallet med USA. Med andra ord så är det på EU-nivå och inte till Sveriges Riksdag Ni bör vända Er om Ni skall få gehör för Er uppfattning. Rätt eller fel. Det är inte så enkelt att säga för det är mycket som måste fildelas även när filmer, musik etc stoppas av piratlagen. Vilket onekligen komplicerar tillvaron både för förespråkare och motståndare till lagen.

  Kommentar av norah4you — 25 oktober 2008 @ 3:08

 41. […] K Johansson, Nihao Kenny, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Mikael Persson, Christian Engström, Ung Vänster, Mikael von Knorring, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Urban Cat, Anders Widén, […]

  Pingback av Kriget mot fildelningen « PiratJanne — 25 oktober 2008 @ 10:13

 42. För min del uppe i 158 mail nu. Keep em´ coming. (även om det viktigaste förstås är att skcka till andra partier, som stöder lagen).

  Kommentar av Kalle Larsson — 25 oktober 2008 @ 11:42

 43. […] Nu stoppar vi piratjägarlagen. Nu, det vill säga, inom en till två veckor. Enligt uppgift har de borgerliga partiledningarna bestämt sig för att hålla en glänta till papperskorgen öppen. Opinionsstorm mot hyrsnutsamhället! […]

  Pingback av StoppaIPRED.nu » Blog Archive » Nu stoppar vi IPRED! — 25 oktober 2008 @ 13:29

 44. […] Nu stoppar vi antipiratlagen! […]

  Pingback av Antipiratlagen förklarar krig mot barnfamiljerna « Christian Engström (pp) — 25 oktober 2008 @ 16:21

 45. […] ProjektPåRiktigt | Opassande igen | EXORCISTEN | Nätkoll.se | Tommy K Johansson | Anna Troberg | Christian Engström (pp) | scaber_nestor | http://www.webhackande.se | Rick Falkvinge (pp) igen | Opassande #3 | Anna Troberg igen […]

  Pingback av När poliser förvanskar bevis, hur blir det inte när musikbolag får agera polis? | Kulturbloggen — 26 oktober 2008 @ 7:46

 46. […] Jan Lindgren, Opassande, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Folkpartiet Eslöv, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, […]

  Pingback av Gammal och trött retorik « PiratJanne — 26 oktober 2008 @ 8:36

 47. […] Piratbyrån, Henrik Alexandersson, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Jens O., Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Rasmus […]

  Pingback av Enligt Min Humla » Kreatörer, välj sida! — 26 oktober 2008 @ 17:50

 48. har nu mailat alla ledamöter… kom igen nu allihopa!

  Kommentar av The Dude — 26 oktober 2008 @ 18:17

 49. Varför kan inte ”regeringen” inse att detta inte är något för privatpersoner att syssla med? Endast polis och åklagare ska vara berättigade att kräva ut uppgifter av ISP:erna, och det endsaswt i fall som renderar två år eller mer i straffsats!

  Kommentar av Stefan — 26 oktober 2008 @ 22:02

 50. Jag tänkte att en torrent i anknytning till innehållet från http://www.stoppaipred.nu/ inte kunde skada.

  http://thepiratebay.org/torrent/4469620

  Kommentar av S — 26 oktober 2008 @ 23:44

 51. […] Christian Engström om antipiratlagen […]

  Pingback av Först FRA och sen IPRED | Lemeno — 28 oktober 2008 @ 9:32

 52. […] Jan Lindgren, Opassande, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Christian Engström, Badlands Hyena, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, ICMPECHO, Rick Falkvinge, […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Antipiratlagen IPRED1: Rättssäkerhet och utpressning — 28 oktober 2008 @ 19:31

 53. […] Jan Lindgren, Opassande, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Opassande, Andra Sidan, […]

  Pingback av Upphovsrättsslobbyns argument « PiratJanne — 28 oktober 2008 @ 23:08

 54. […] Jan Lindgren, Opassande, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Josef, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Opassande, Galna […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Antipiratlagen IPRED1: operatörernas ansvar — 29 oktober 2008 @ 17:48

 55. Let’s stop it!

  Kommentar av Anonym — 30 oktober 2008 @ 23:19

 56. […] Piratbyrån, Henrik Alexandersson, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Jens O., Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Rasmus […]

  Pingback av Bloggbävningen FRAnk | Doktor Spinn — 2 november 2008 @ 14:16

 57. […] Jan Lindgren, Jens O., Argast Nu, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Opassande, babilou.se, […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Antipiratlagen IPRED1: Digitala analfabeter — 6 november 2008 @ 23:59

 58. Jag förstår egentligen inte varför regering och riksdag skall lägga så stor kraft i en sådan fråga som piratkopiering. Varför lägger man inte pengar, tid och egergi på viktigare frågor. Okej att kriminalisera större delen av sveriges ungdomar och yngre vuxna. Film och musikbranschen har skapat det här problemet själva. Det är ingen revolutionerande nyhet att folk ”lånar” saker av varandra. Om jag köper en bok, CD eller film i affären så får jag ju egentligen inte låna ut den till någon. jag får inte bjuda hem mina vänneroch gemensamt titta på min nyköpta film om man skall hårddra upphovsrättslagen. Tack Reinfeldt att du fått mig som fd MUF och nuvarande medlem i Dittt moderatparti att tvivla starkt på Dig och ditt sätt att representera det svenska folket, för det är väl det en folkvald ledare skall göra, representera folket. Inte starta den största häxjakten i Sveriges historia. Snälla jaga och döm alla barn, ungdomar och vuxna som fildelar. Du kanske tillochmed kan minska stadsskulden om det införs bötesstraff, eller kankse stadsskulden ökar då du tvingas bygga ut och bygga nya fängelser för de männsikor du kriminaliserat, det vill säga fildelarna. Jag lämnar Moderaterna nu tack käre Fredrik för att du kommer göra alla jag känner till brottslingar. PS. vem kommer nu att kunna söka t.ex polishögskolan, officersutbildning eller andra yrken som kräver ett prickfritt polisregister. DS

  Kommentar av Tommy — 26 november 2008 @ 16:02

 59. […] Jan Lindgren, Jens O., Argast Nu, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Jan Lindgren, Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Opassande, babilou.se, […]

  Pingback av Debatt 30/10 « Bitchslap Barbie — 30 november 2008 @ 20:25

 60. […] Det som den nya fildelningslagen innebär är motbjudande och borde inte få förekomma i en demokrati. […]

  Pingback av Anna Troberg » Kreatörer är faktiskt folk som alla andra — 11 februari 2009 @ 12:38

 61. […] Lindström, Lars-Ove Törnebohm, Micke Dahl, Beta Alfa, Uppkopplat, Copyriot, Dynamic Man, Christian Engström, Christian Engström, Aftonbladet, Expressen, TT via Aftonbladet, SvD, DN, Sydsvenskan och […]

  Pingback av Anna Troberg » Det är dags att kräva att kreatörerna bekänner färg i fildelningsfrågan! — 11 februari 2009 @ 12:41

 62. […] Nu stoppar vi antipiratlagen! (23 oktober 2008). När det här inlägget skrevs hade regeringen ännu inte bestämt sig för om den skulle gå vidare med propositionen om Ipred, ryktades det. Då var det läge för aktivism. Det var värt ett försök, även om vi med facit i hand idag kan konstatera att det inte hjälpte den här gången. […]

  Pingback av IPRED har redan gått igenom..dags att kämpa vidare « Medborgareandersson — 23 februari 2009 @ 17:48


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: