Christian Engström, Pirat

19 oktober 2008

Terrorism skrämmer inte

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 13:11
Achmed the Dead Terrorist

Achmed the Dead Terrorist

Rick Falkvinge skriver ett mycket läsvärt inlägg under rubriken Jag överlevde 80-talet, försök inte skrämma mig med terrorism.

Jag väljer att lyfta upp en av kommentarerna på Ricks blogg, skriven av Lars Holmqvist:

Jag är född -65. Jag minns Harrisburg och Tjernobyl. Lite stressande var det allt, att veta att ett kärnkraftverk sagt “pang” någonstans och att strålningen nu regnade ned över oss. Jag minns kärnvapenhotet också. I Storbritannien ägnade sig IRA åt att spränga saker på måfå, och på 70-talet var bl.a. italienska politiker förbrukningsvara kändes det som när röda brigaderna och RAF med flera härjade. Under ett par år kändes det som om vart femte flygplan landade på Kuba vare sig det ville eller inte.

Det är lugnare nu, och ändå är det “terrorhotet” som ska få oss att acceptera all den här stölden av våra privata friheter.

När man sprängde bussarna i London häromåret hörde jag en engelsk karl som överlevt ett av attentaten med hög röst förklara “I was in the Blitz. I’ve been bombed by a better class of bastard than these!” i ett radioreportage. Han var inte rädd, han var förbannad.

Jag tror att arg är en bättre reaktion än rädd. Om vi överlevde allt det där så känns det här som en skrattmatch i jämförelse. Det stora hotet mot min trygghet just nu är EU:s och vår egen statsapparat som verkar dela in folk i “häktade” och “ännu inte häktade”. Vi styrs av folk som får Lille Skutt att likna en filbunke.

Detta är idioti.

Kunde inte uttrycka det bättre själv.

Den terrorism som faktiskt finns är inte samhällshotande. Det är kriget mot terrorismen som har gått över styr, och som hotar det fria öppna samhället. Medicinen som förskrivs i allt högre doser är tusenfalt farligare än sjukdomen.

…………

Andra som kommenterar: El Rubio, Drottningsylt, Ett Otyg, Kakbit, Opassande, Motbilder

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , ,

9 kommentarer

 1. […] jäklar — Lars H briljerar både på kommentarsplats och när han bloggar själv: Här kommer vi till min lilla fundering om varför Jacqui Smith inte […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » En integritetsminister kanske hade haft något att säga om streck-koder i pannan — 19 oktober 2008 @ 16:41

 2. Det är inte bara att politikerna eventuellt överdriver delar av terroristhotet. Framför allt är det särintressen som använder hotet som förevändning att gynna sina gruppers intressen på bekostnad av alla andra. Det värsta särintresset är immaterialrättslobbyisterna, där film- och musikbolagen är mest aktiva. De har en makt över regeringen som är helt oproportionell i förhållande till andra medborgares intressen och samhället i stort. Regeringen lyssnar bara på ett öra. Det öra som är vänt till lobbyisterna.

  Det systematiska gynnandet av särintressen hotar demokratin och demokratins trovärdighet. Märkligt att politikerna fortsätter på det spåret trots allt hårdare kritik. Är regeringens pr-byråer fullständigt inkompetenta, eller har samma byråer samröre med lobbyistintressen?

  Kommentar av jeffer — 19 oktober 2008 @ 17:00

 3. Sista tre meningarna beskriver det hela på ett riktigt, riktigt bra sätt!

  Kommentar av Tomte — 19 oktober 2008 @ 18:00

 4. Något jag sagt på tok för ofta på sistone: Visst, terrorister kan hota det fria samhället, men det är bara politiker som kan avskaffa det.

  Kommentar av Johan Svensson — 19 oktober 2008 @ 18:01

 5. […] r det dags fr oss ddliga att sga ifrn p allvar, hellre frr n senare. Rick Falkvinge, Christian Engstrm och Mark Klamberg med mnga fler brjar […]

  Pingback av | Illinoise.se — 20 oktober 2008 @ 18:07

 6. […] så är de inte värre än vad vi redan överlevt. De är inte tillnärmelsevis motivation nog att lägga locket över vårt öppna samhälle, kartlägga dess innevånare, röja våra hemligheter och snoka i vårat […]

  Pingback av Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Spegelbilder — 20 oktober 2008 @ 21:30

 7. Nej här i Sverige har vi än så länge varit skonade från attentat. Saken är en helt annan för amerikaner och engelsmän, för att inte tala om israeler! Men så länge vi försvarar det västerländska samhället med rättigheter, yttrandefrihet, religionsfrihet mm kommer vi att vara en måltavla för totalitära islamister, och så länge länder som Iran fritt och obehindrat kan stödja terrorgrupper och förse dem med såväl vapen och ammunition som ideologisk inspiration så lär vi se fler och säkerligen grövre attentat. Om man dessutom låter Iran utveckla kärnvapen lär vi få se en betydligt farligare hotbild än idag!

  Jag håller med om vikten av att försvara det öppna samhället, men tror inte på naivitet ifråga om de hot vi ställs inför. Att jämföra RAF’s eller IRA’s dåd mot de attentat dagens islamistiska krigare utför och utfört (WTC, London, Madrid mm) är att förringa dessa hot å det grövsta.

  Kommentar av John — 21 oktober 2008 @ 12:04

 8. ”Saken är en helt annan för amerikaner och engelsmän, för att inte tala om israeler!”

  Fast å andra sidan så har amerikaner, engelsmän och israeler gjort sitt yttersta för att förtjäna en knäpp på nosen, genom att utöva folkmord, etnisk rensning, urartad kolonialism, terrorattacker mot civilbefolkning, politiska lönnmord och så vidare.

  Exempel:

  * USA dödar cirka 3 miljoner på Filippinerna i slutet av 1800-talet.
  * Israel dödar urskillningslöst de som rättmätligen äger landet de ockuperar.
  * Israel är det enda landet i världen som skaffat kärnvapen med avsikt att använda dem, inte bara ha dem i deras normala roll som avskräckande medel.
  * Israel lönnmördar diverse politiska motståndare i andra länder. De lönnmördar dessutom andra framstående personer, tex den vetenskapliga chefen för Iraks rymdprogram.
  * England har bedrivet 400 års krig mot Irland, följt av 400 års tyranni, med miljontals döda.
  * England har på det hela taget pissat på hela världen under kolonialistisk flagg.
  * USA har fört fler krig än någon annan nation i modern tid. Korea, Vietnam, Grenada, Irak, Irak, Afganistan, Jugoslavien, mellanamerika med flera. Det finns knappt någon konflikt som de inte rotat i.

  Om jag går runt i en butik och plockar en massa varor så måste jag förr eller senare betala. Israel, England och USA har för länge sedan överskridit sin politiska kreditvärdighet, och nu får de ta konsekvenserna.

  Lägg till detta att attackerna mot israeler är riktade mot militära mål, då de har en total värnplikt som omfattar alla, så det är inte ens korrekt att kalla det terrorism.

  ”Om man dessutom låter Iran utveckla kärnvapen lär vi få se en betydligt farligare hotbild än idag!”

  Tvärtom, vi kommer att få en terrorbalans i mellanöstern. Plötsligt får israel ett kännbart motstånd.

  En annan fördel med att låta länder som Iran skaffa kärnvapen är att det medför ett ansvar. Vare sig de gillar det eller inte så blir de medlemmar i Mutually-Assured-Destruction-klubben.

  Kommentar av Anders Troberg — 21 oktober 2008 @ 13:47

 9. Sen så verkar det ju som om element i USA:s regering / CIA utfört en del av 9-11 atentatet själv mot sin egen befolkning (studera tex artiklarna i http://www.journalof911studies.com/ , tre stycken har blivit publicerade i peer-reviewed scientific journals nu). Så terroristerna är inte hotet, utan de som vill införa polisstat och diktatur med vilka medel som helst.

  Kommentar av De verkliga terroristerna — 28 oktober 2008 @ 13:48


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: