Christian Engström, Pirat

24 september 2008

Nytt FRA-svek planeras

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 20:08
Riksdagsledamöterna Cecilia Wikström (fp), Solveig Hellquist(fp), Maria Lundqvist-Brömster(fp), Camilla Lindberg (fp) och Birgitta Ohlsson (fp)

Riksdagsledamöterna Cecilia Wikström (fp), Solveig Hellquist(fp), Maria Lundqvist-Brömster(fp), Camilla Lindberg (fp) och Birgitta Ohlsson (fp) på Sergels Torg

Enligt TT pågår förhandlingar mellan allianspartierna om ytterligare ”åtgärder för att stärka integritetsskyddet” i FRA:s massavlyssning av det svenska folket. Och, fortfarande enligt TT, är de folkpartistiska riksdagskvinnorna på väg att vika sig.

Om regeringen gör några ändringar i FRA-lagen blir den godtagbar, säger Camilla Lindberg (fp) enligt TT.

Om det här är korrekta uppgifter är det vidrigt. Så sent som på demonstrationen den 16 september på Sergels Torg stod de sex folkpartisterna med Birgitta Ohlsson och Camilla Lindberg i spetsen och lovade dyrt och heligt att de krävde att lagen måste rivas upp och en parlamentarisk utredning tillsättas.

Nu är de tydligen på väg att svika det löftet och göra en Federley, enligt TT.

Den uppmärksamma läsaren lägger märke till att jag använder frasen ”enligt TT” i var och varannan mening ovan. Jag kan helt enkelt inte tro att det är sant. Jag hoppas verkligen att det inte är sant, eller i vart fall att det inte kommer att bli det när riksdagen väl tar ställning till om den ska riva upp FRA-lagen i höst. Det vore det slutgiltiga sveket.

Riv upp, gör om, gör rätt! var stridsropet som ekade över Sergels Torg när demonstranterna var där och tevekamerorna var på. Höll inte det löftet mer än 8 dagar?

För nu är det tydligen inte alls aktuellt, om TT:s uppgifter stämmer.

Lagen ska inte längre rivas upp. Någon bred parlamentarisk utredning ska inte tillsättas.  Kablarna ska kopplas in. Storebror får som han vill, till slut.

Fy fan, på ren svenska, om det visar sig att TT:s uppgifter stämmer.

Det spelar ingen roll vilka ytterligare rosetter och glanspapper regeringen kan tänkas vilja lägga till för att få FRA-lagen att vara kvar. Lyckas regeringen med det uppsåtet har alla riksdagsmän som på något sätt bidragit svikit.

Domen från FRA-motståndarna kommer bli järnhård i så fall. Vi behöver inte ytterligare en samling riksdagsmän som gör som Fredrik Federley, och försöker skaffa sig sympatier genom att säga vackra ord, och sedan röstar för att lagen ska träda i kraft.

Som representant för Piratpartiet kanske jag egentligen i hemlighet borde hoppas på att alla de nuvarande riksdagsmännen sviker, eftersom det blir så mycket lättare för oss att ta många mandat i valen 2009 och 2010 då. Men så cynisk har jag ingen lust att vara. Jag vill se riksdagen anta en motion som river upp FRA-lagen nu i höst.

Allting som på ena eller andra sättet innebär att lagen träder i kraft och/eller att kablarna kopplas in, är ett hundraprocentigt svek.

Skulle det gå så illa kommer vi i Piratpartiet inte ge svikarna en lugn sekund fram till EU-valet 2009. Sedan kommer vi fortsätta på precis samma sätt fram till valet 2010.

Men så här illa hoppas jag verkligen att det inte går. Jag är övertygad om att de riksdagsmän som har lovat att riva upp lagen i höst har förstått att de måste leverera för att inte förlora allt sitt politiska kapital för all framtid. Jag är säker på att de (till skillnad från regeringen) har en så pass god bild av det politiska landskapet att de inte väljer att göra bort sig i den här frågan.

Någon jävla form av hederlighet måste det ändå finnas även i politiken.

…………

Bild från Maria Byström.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , ,

51 kommentarer

 1. Detta sändes den 16 September efter demonstrationerna: 17.00 i SRs P1, 8.44 in i inslaget säger Camilla Lindberg att: “att bara riva upp den lag som reglerar signalspaning är inget alternativ”

  http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1353771

  Kommentar av Kålan — 24 september 2008 @ 20:30

 2. Jag blir illa berörd av det här inlägget. Fy fan.

  Kommentar av Caspian — 24 september 2008 @ 20:39

 3. Förhoppningsvis har de inte blivit knäppa på riktigt. Det vore helt skumt och skadeskjutet i huvudet annars ju, med tanke på vad som lovades och vilka ord som sades.

  MEN man kanske borde vara lite försiktig med att hoppas. Nästan allihop röstade ju faktiskt JA förra gången.

  Kommentar av xor — 24 september 2008 @ 20:39

 4. http://brihed.blogspot.com/2008/09/de-grundlggande-portalkraven-om-fra.html

  Det ser inte positivt ut. Jag är rädd att vi får börja om från början. Till stor del har TT rätt. Låt mig tippa att enbart en kommer att stå kvar på barrikaden en stund till. Resten kommer att falla, eller har redan gjort det.

  Kommentar av Amanda Brihed — 24 september 2008 @ 20:42

 5. […] och hundratals andra blommor till Camilla Lindberg. Nu rapporterar SvD och Sydsvenskan oroväckande uppgifter från TT om nya förhandlingar om FRA-lagen. Uppgifter som tyder på en ny uppgörelse, fler […]

  Pingback av Enligt Min Humla » Vik inte ner dig, Camilla! — 24 september 2008 @ 20:53

 6. Om detta stämmer så kommer användandet av ordet ”politikerförakt” framstå som en komplimang.

  Kommentar av Kålan — 24 september 2008 @ 21:20

 7. […] Även Christian Engström (pp) kommenterar, med väl valda ord. Publicerat av Sami Arkiverad i 1984, Politik ·Etiketter: […]

  Pingback av Maktmissbruk « Politikerförakt 2.0 — 24 september 2008 @ 21:46

 8. Piratpartiet kommer att ta mandat i EU. Ett eller flera.

  Kommentar av HR — 24 september 2008 @ 21:48

 9. […] (hos Svenska Dagbladet) Blogginlägg av Christian Engström (pp) som är mer […]

  Pingback av Piratpartiet Presscenter » Blog Archive » FRA-kritiker i fp viker sig enligt TT — 24 september 2008 @ 21:52

 10. MARK KLAMBERG

  har

  VÄDJAT OM STÖD

  för dessa kvinnor i veckor nu!!!

  Men eftersom allt är klart och har grejat sig så behövs inget stöd!

  Då går det så här…

  Ska vi börja NEDRÄKNINGEN till den allmänna motionstiden går ut nu då?

  Det är nu 13 DAGAR KVAR
  tills den allmänna motionstiden går ut!!!

  Sedan kan vi glömma att få bort FRA-lagen!

  Kommentar av Hans J — 24 september 2008 @ 22:31

 11. […] ikväll har det börjat spridas rykten i media och på nätet om att samtliga allianspartiers riksdagsgrupper är överens om några […]

  Pingback av Hjältar eller opportunister? « Onsdag — 24 september 2008 @ 22:43

 12. […] tusan blir man orolig när man får intryck av att det planeras lite mer förändringar istället för att riva upp […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » FRA-lagen — förändringar eller ny lag? — 24 september 2008 @ 22:45

 13. […] HAX, Christian Engström. […]

  Pingback av Sagor från livbåten » Bloggarkiv » FRApperande — 24 september 2008 @ 23:33

 14. […] 16:e September stod Camilla Lindberg och demonstrerade mot FRA-lagen och låtsades tillsammans med flera folkpartister att den skulle rivas upp. I radio därefter sa hon plötsligt […]

  Pingback av Jag vill ha tillbaks min blomma! : Motbilder — 25 september 2008 @ 7:33

 15. Camilla har iofs rätt. Om man bara avskaffar den nuvarande lagen kommer avlyssning att ske. Det behövs ett förbud. Jag är emellertid misstänksam.

  Bella, horida bella!
  et Tybrim multo spumantem
  sanguine cerno.

  Kommentar av Arthur — 25 september 2008 @ 8:48

 16. […] till FRA, med piratpartisten Christian Engström proklamerar sin avsky till beskedet i posten Nytt FRA-svek planeras, vilket ger sken av ett ideologiskt motstånd till att regeringen ska ges möjlighet att kunna […]

  Pingback av Bloggosfären spårar heta debattämnen » FRA - I Nationens intresse — 25 september 2008 @ 9:02

 17. […] Läs mer hos: Amanda Brihed, Jonas Morian, Dick Erixon, Josh, Henrik Alexandersson, Opassande, Motbilder och Christian Engström. […]

  Pingback av Erik Laakso | På Uppstuds » Signal: Viktigt meddelande — 25 september 2008 @ 9:20

 18. @arthur:

  Nej, det stämmer inte alls att FRA får avlyssna fritt om ingen lag antas.

  Det är redan uttryckligen förbjudet att avlyssna telefoni och datakommunikation enligt bland annat lagen om elektronisk kommunikation. Det är också förbjudet enligt artikel 8 i Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, som har status som grundlag i Sverige.

  Förbudet gäller även om telefonsamtalen råkar gå i etern. När FRA-kramarna påstår att motsatsen är de endera vilseledda eller så ljuger de rakt ut.

  FRA har avlyssnat telefoni enligt deras egna erkännanden, men det är alltså helt olagligt. Därför måste det tillsättas en sanningskommission, precis som bland annat Advokatsamfundet har krävt.

  FRA är en kriminell organisation som medvetet har brutit mot svensk lag och grundlag under i vart fall flera decennier. Det borde alla ha i åtanke som tror att det hjälper med att hitta på några ytterligare lagar och regler för att det ska bli okay att låta FRA koppla in kablarna.

  Kommentar av Christian Engström — 25 september 2008 @ 9:23

 19. Jag gissar att det kommer att skickas en och annan kaktus till vissa riksdagsledamöter om de visar sig svika.

  Kommentar av Gustav Wetter — 25 september 2008 @ 9:47

 20. Jag tror inte att De ser Piratpartiet som en verklig fara, vad gör det om ni dubblar eller tredubblar era röster? Ni kommer väl ändå inte in i Riksdagen på det.

  Kvar finns alltså bara de gamla vanliga partierna, och eftersom vårt personvalssystem inte är så väl utarbetat (plus att det börjar bli ont om personer utanför PP som förtjänar en röst) så skulle det faktiskt kunna vara väldigt positivt för deras politiska karriärer att göra en pudel – ehm, en Federly. Sanningen är den att vi tyvärr inte har makten att ”straffa” enskilda Riksdagsledamöter för deras val, och (i deras ”verklighet”) allt för få skulle rösta på de mindre partierna. Alltså handlar det fortfarande om att kämpa på mot S, och de är inte direkt kända för att locka till sig liberaler, eller hur?

  Kommentar av WysiWyg — 25 september 2008 @ 10:17

 21. @WysiWyg,

  I EU-valet har vi en mycket reell chans att komma in. Pga det låga valdeltagandet räcker det med drygt 100.000 röster för att vi ska få ett mandat.

  I riksdagsvalet 2006 (när vi hade funnits som parti i mindre än nio månader) fick vi ca 35.000 röster. Dessutom fick vi 35.000 röster till i skolvalen, från ungdomar som inte var röstberättigade då, men som är det 2009.

  Om man leker med tanken att alla som röstade på oss förra gången även går och röstar på oss igen, skulle vi alltså behöva öka med 50% jämfört med då. Svårt, förstås, men inte alls nödvändigtvis någon omöjlighet. Man kan förstås rikta massor med invändningar mot det här sättet att räkna, men det är i alla fall en illustration som visar att finns på banan.

  Hur som helst, vår plan är att göra allt vi kan för att ta ett eller (helst) flera mandat i EU-valet i juni 2009. Lyckas vi med det kan det förhoppningsvis tjäna som språngbräda inför riksdagsvalet 2010, där vi behöver ca 225.000 röster för att nå upp till 4%.

  Även det är naturligtvis svårt (och det ska vara svårt att komma in i riksdagen), men jag ser inte varför det skulle vara helt omöjligt. I synnerhet om de etablerade partierna fortsätter att göra allt de kan för att visa att de skiter fullständigt i vad deras väljare tycker när de väl har blivit valda. Och det verkar de ju göra.

  Kommentar av Christian Engström — 25 september 2008 @ 11:30

 22. […] senaste nyheterna är att de sex folkpartirebellerna verkar ha låtit sig köpas. De “integritetsförbättrande åtgärderna” som utlovas […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Totalsvek om FRA från även fp nära? — 25 september 2008 @ 11:34

 23. Varför envisas regeringen – trots massiva protester – att till varje pris genomföra FRA och gör de sig så mycket möda och besvar att manipulera – så att svenska folket till sist skall tröttna och ge upp motståndet?

  Varför envisas regeringen – trots massiva protester – att bara lyssna på dom amerikanska särintressena och går alla åtgärder eller föreslagna sådana ut på att värna deras intressen?

  Lyssnar vår regering hellre på USA än på sina egna medborgare? – Något annat svar kan jag inte komma fram till. – Vad är sambandet mellan FRA och USA frågar nån kanske? – Mitt svar: USAs ”krig mot terrorism” förenar underrättelsetjänsterna i resp. länder. Sverige har snällt ställt sig i ledet – varför? – rädsla för handelssaktioner – invasion? – Vad?

  Kom ihåg: Svenskarna av etiopisk ursprung som vår regering skickade ut i kylan efter att de falskligen hade blivit anklade som terrorister efter 9/11

  Kom ihåg: Dom utvisade egyptierna som överlämnades till amerikanska agenter för att transporteras till annat land där de kunde torteras.

  Kom ihåg: Hur Bodström som vek sig för amerikanska påtryckningar och beodrade tillslaget mot TPB

  Kom ihåg: Dom amerikanska agenter som på polishögskolan tilläts att utbilda i konsten att jaga vanliga svanska medborgare som helt utan vinstintressen delar filer med varandra

  Är jag paraonid? – Ja kanske – men har jag inte lite fog för mina misstankar? – Om vi låter detta fortgå – är vi snart den 51 stjärnan i USAs flagga

  Kommentar av Donsan — 25 september 2008 @ 11:49

 24. Ang inlägg 17 av Chr E.
  Hm, du har rätt. Det är dock så att laglöshetspåståendet är frekvent bland FRA-kramarna. Att lagen behövs för att reglera. T ex Gunnar Andren resonerar så.

  Hörde ett halvt inslag just nu i radion som var oroande. Men oklart.
  Jag är rädd de ger upp, det politiska spelet är hårt, när det gäller makt o prestige. Men förlorare blir – förutom integriteten – även demokratin, fp, de forna motståndarna.
  De som slipper undan är de fega som aldrig försökte. Och FRA-kramarna. Och opportunisterna i sap och v.

  Kommentar av larserick — 25 september 2008 @ 11:52

 25. Donsan, jag i det mesta håller jag med.
  Men om vi kämpar väl, då ska vi inte ge upp även om vi temporärt förlorar detta slag.

  Dock tror jag inte på ett Piratparti, bara namnet gör att det inte kan locka tillräckligt många seriösa väljare. Hur väl underbyggda än argumenten är i just denna fråga. Sorry.

  Demokratin måste räddas – men få tror att pirater kan göra det. Byt namn?

  Kommentar av larserick — 25 september 2008 @ 11:57

 26. […] om detta skriver Christian Engström, Erik Laakso och Jonas […]

  Pingback av Sviker FP-kvinnorna i FRA-frågan | Arvidfalk.se — 25 september 2008 @ 12:34

 27. […] läste jag om det hos Christian Engström, sen Oscar och därefter Copyriot… sen Rick… och snart hela bloggosfären. Är det så […]

  Pingback av Intensifier » Folkpartiet liberalerna eller Svensk folkeparti? — 25 september 2008 @ 12:36

 28. Ett antal nu sittande riksdagsledamöter kommer att behöva byta namn om de skall ha någon chans till återval 2010, och det är ändå en väldigt liten chans.

  Larserick, om du själv inte är beredd att rösta på ett parti enbart på grund av vad partiet heter, varför tror du då att någon annan är det? Och omvänt, om du själv förmår se till partiprogrammet snarare än till namnet, varför tror du inte att detta gäller också majoriteten av väljarna?

  Ett namnbyte kommer inte att märkas. Vad de engagerade väljarna kommer att märka är att Piratpartiet försvinner från banan, och med det minst 35.000 röster. Samtidigt dyker det upp ett nytt, tidigare okänt parti som ingen vet vad det står för. Var skall detta parti hitta 100.000 väljare, eller ens 10.000?

  Väljarröster är inte något sparkapital som ett parti har på banken och kan plocka fram vid varje val, alternativt överlåta till något annat parti. Rösterna tillhör väljarna, och kommunikationen med väljarna betyder allt för att gång på gång dessa röster. Ett namnbyte vore med andra ord som att säga upp ”röstkontot” och öppna ett nytt utan att flytta över de insatta ”medlen”. Kort sagt: Allt arbete i sjön.

  Om du vill se Jätteliberala Ickepiratpartiet ställa upp i nästa val, gå då åstad och registrera den partibeteckningen, eller vilken annan partibeteckning du nu vill, hos Valmyndigheten. Du har full frihet att göra det; det krävs bara 1.500 namnunderskrifter!

  Låt dock bli att göra det på bekostnad av något redan existerande parti, såsom Piratpartiet eller Folkpartiet Liberalerna. Inga nya väljare kan vara så viktiga för ett parti att partiet skall vara berett att kasta bort alla gamla dito.

  Kommentar av Anders Andersson — 25 september 2008 @ 12:37

 29. […] Engström, vice ordförande för Piratpartiet, är betydligt trevligare: Men så här illa hoppas jag verkligen att det inte går. Jag är övertygad om att de […]

  Pingback av Dynamic Man » Dags att plocka fram svordomarna — 25 september 2008 @ 13:24

 30. […] set to take effect on January 1, 2009. According to the FRA law, which many swedish bloggers are vehemently against and write about daily, is described quite well in the movie Wiretapping Sweden, and the […]

  Pingback av Are you in their FRAdar? | The Lonely Savage — 25 september 2008 @ 13:52

 31. Anders Andersson, jag vill inte slänga bort röster. Det är ju det mitt resonemang går ut på. Däremot verkar alla allianspartier vilja mobba bort väljare de tidigare haft.

  Och ett nytt parti – eller ett till synes nytt pga namnbyte – kan ju inte sitta tyst och inte tala om vad det tycker. Eller hur?

  Vitsen är att jag vill ha ett parti, som dels står för sin ideologi, sina åsikter, dels kan nå hyfsat många väljare. Inte ha ett namn som stöter bort väljare. Givet är att fp, trots att det största motståndet till lagen inom det, ligger risigt till 2010, likaså de andra i alliansen, även om man inte vågat hoppats lika mycket på dem.

  Jag försöker bara att tänka rationellt, trots stor upprördhet. Hur gå vidare. Hur undvika att en del känner det kört och ger upp?
  Sett att Mark Klamberg kastat in handduken? Han måste ju upp på banan igen!

  Kommentar av larserick — 25 september 2008 @ 15:20

 32. […] Laakso varnar också för fp-bluffen, Christian Engström rapporterar: Nytt FRA-svek […]

  Pingback av Så fort glömde folkpartikvinnorna vad de lovade ... | Kulturbloggen — 25 september 2008 @ 15:37

 33. […] Läs också Christian Engström (pp). […]

  Pingback av Problemet kvarstår — 25 september 2008 @ 15:44

 34. […] Det rör på sig i FRA-lagsfrågan. Alliansen är nära en uppgörelse skriver både gammal och ny […]

  Pingback av » Det kokar i FRA-grytan — 25 september 2008 @ 15:45

 35. […] integritets- och rättssäkerhetssynpunkt. Det är inte fråga om nåt förräderi eller svek som Christian Engström och Jonas Morian fått för sig. Jag har hela tiden hört till de FRA-kritiker som anser att ett […]

  Pingback av FRA-lag man kan acceptera | Svensson — 25 september 2008 @ 16:27

 36. http://baccusblogg.wordpress.com/2008/09/25/ny-fra-lagny-fra-lag

  Kommentar av baccusblogg — 25 september 2008 @ 17:08

 37. […] Hax, Jonas Morian, Christian Engström, Rick […]

  Pingback av Problemen med FRA är ju kvar | Basic personligt — 25 september 2008 @ 17:39

 38. […] riksdagskvinnor som hållit en hög svansföring tidigare verkar nu blivit lugnade och löftena om krav på en parlamentarisk utredning […]

  Pingback av deep.edition » Vinst eller förlust? — 25 september 2008 @ 19:01

 39. @22 Donsan

  ”Om vi låter detta fortgå – är vi snart den 51 stjärnan i USAs flagga”.

  Jag håller med till viss del, men det skulle nog bli den 53:e stjärnan efter Storbritannien och Israel.

  /Bigby

  Kommentar av Bigby — 25 september 2008 @ 19:07

 40. Ledsen att behöva påpeka att dina tekniska kunskaper om hur internet fungerar gör att du kan OCH DRAR helt galna slutsattser om vilka möjligheter som finns att avlyssna kabeltrafik selekterat. Den som selekterar måste ha tillgång till all gränsöverskridande trafik … så enkelt är det. när det gäller att lyssna på gränsöverskridande trafik så är det allt eller inget som gäller och det vet FRA … nu verkar det somm alla som saknar tekniska kunskaper hos FRAmotståndrana blir lurade rejält.

  KAS
  http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp?ankare=8sep15&sidaid=394#8sep15

  Kommentar av bloggaren kas — 26 september 2008 @ 4:20

 41. […] liberala blog | liten på jorden,men STOR i orden | Opassande #3 | Olofs blogg | Motbilder | Christian Engström (pp) | Mårtensson | Jonas Morian | PromeMorian | Arvidfalk.se | Enligt Min Humla | Opassande #4 | […]

  Pingback av Thomas Hartman | In The Pendent » FRA: En moderat valaffish — 26 september 2008 @ 7:37

 42. […] Falkvinge (pp): Totalsvek om FRA från även fp nära? Blogginlägg av Christian Engström (pp): Nytt FRA-svek planeras Piratpartiets Valmanifest 2006: […]

  Pingback av Piratpartiet Presscenter » Blog Archive » FRA-motståndet har inte tystnat — 26 september 2008 @ 10:16

 43. […] liberala blog | liten på jorden,men STOR i orden | Opassande #3 | Olofs blogg | Motbilder | Christian Engström (pp) | Mårtensson | Jonas Morian | PromeMorian | Arvidfalk.se | Enligt Min Humla | Opassande #4 | […]

  Pingback av projO’s blog » Blog Archive » FRA-flummet — 26 september 2008 @ 15:46

 44. Bra, Larserick @31, stryk ”byt” ur tanken ”byt namn”, varvid återstår ”namn”. Nu börjar vi komma någon vart. Hitta på ett eller flera partinamn som lockar vilsna liberaler, konsultera dina partivänner och se vad som faller dem i smaken, samla in underskrifter och registrera den populäraste partibeteckningen i tid till nästa riksdagsval. Gå sedan åstad och vinn valet!

  KAS @40, vem talar du till?

  Kommentar av Anders Andersson — 26 september 2008 @ 23:35

 45. […] Sverige | Kreafonbloggen – Kreafon reklambyrå i Göteborg | Ann-Sofie Wågström´s Weblog | Christian Engström (pp) | Mad World | Tommy K Johansson igen | Anders Wallner | Mathias Sundin | Fradga | Under den svarta […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Analys: Camilla Lindberg & Co. verkar blivit grundlurade — 27 september 2008 @ 11:04

 46. […] på den upphottade signalspaningslagen har varit försiktigt optimistiska, försiktikt uppgivna och kompromisslösa. En kommentator hos Mark Klamberg […]

  Pingback av Fokus » Måndagsläsning 29/9–08 — 29 september 2008 @ 11:57

 47. […] ta effekt om inte motionen som läggs i höst om att riva upp den bifalls. Christian Engström (pp) var extremt negativ när han hörde talas om att de sex folkpartisterna höll på att göra upp. Han fick precis rätt […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Möt nya FRA-lagen, samma som gamla FRA-lagen — 30 september 2008 @ 15:14

 48. […] publicerar idag alliansens interna dokument om FRA. Det var det här underlaget som fick de sex folkpartistiska riksdagsledamöterna att vika sig och acceptera […]

  Pingback av Alliansens interna FRA-dokument läckt « Christian Engström (pp) — 15 oktober 2008 @ 10:31

 49. […] och röstar enligt partilinjen istället för sina politiska ideal. Det politiska spelet gör att uttalade liberaler går med på kohandel för att låtas ha kvar sina politiska […]

  Pingback av yo mstuff! - Den politiska klyftan växer — 15 december 2008 @ 13:01

 50. […] Läs mer om nyheten på Opassande, Enligt Min Humla och Christian Engström. […]

  Pingback av FRA blir kvar! — 19 januari 2009 @ 1:06


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: