Christian Engström, Pirat

29 augusti 2008

FRA spanar redan i kabel

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 11:30

Nu är förmiddagspasset på centerns hearing om FRA-lagen över. Mycket intressant och många väldigt kvalificerade panelister, men i huvudsak upprepade var och en av dem naturligtvis de ståndpunkter som de har uttryckt tidigare.

Men det framkom en faktauppgift som var ny åtminstone för mig. FRA spanar redan idag i kabel.

Magnus Norell, som är forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut FOI, nämnde det i den första panelen:

– FRA spanar redan i kabel, om det var nån som trodde något annat, sa han.

Det var ju en anmärkningsvärd uppgift, men kanske lite för stor och intressant för att man bara skulle tro på den utan ytterligare bekräftelse (utan att på något sätt säga någonting ont om Magnus Norell som forskare, förstås).

Men bekräftelsen lät inte vänta på sig särskilt länge. Klockan 11:46 sa Staffan Danielsson (c): ”Idag har FRA tillgång till hela kabelnätet, men man spanar selektivt.”

Med tanke på att Staffan Danielsson sitter i riksdagens försvarsutskott för centerns räkning har han ju rimligen en del insyn i verksamheten, och borde veta vad han pratar om. Mot den bakgrunden tycker jag att det här var en intressant uppgift.

Uppdatering: Se inlägget FRA spanar redan i kabel – vad sas exakt? för utskrifter av de intressanta uttalandena från hearingen.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , ,

51 kommentarer

 1. OM det Staffan Danielsson säger är sant:

  “Idag har FRA tillgång till hela kabelnätet, men man spanar selektivt.”

  Vad bråkar man om då? Jag gissar att FOI som hållit en undanskymd plats har en betydligt större roll än vad som hittills framkommit.

  Det handlar om datamining. Man vill få tillgång till att ”spana” på allt. Det finns en del avhandlingar på internet om datamining, med matematiska modeller osv och Sverige är framstående på det området!

  Läs tidningen ”framsyn” på FOI…

  http://www.foi.se/FOI/templates/Page____1622.aspx

  Jag vill inte delta som labbråtta i FOI:s forskning! Var vänlig spänn loss mig från labb-bordet!

  – Kablarna får inte kopplas till FRA! Avskaffa lagen omedelbart!

  Kommentar av Hans J — 29 augusti 2008 @ 11:52

 2. Det bekräftar det motståndet har sagt hela tiden FRA’s verksamhet är tills tora delar olaglig och ingenting säger att de kommer att sköta sig oavsett vilken lag som träder i kraft (eller inte).

  Dock, att använda det under en öppen hearing gör man inte utan anledning.
  Var vaksamma under andra halvan.

  Jag har hittills ansett att FRA-Lagen ska kastas men signalspaningen FRA gör ska behållas, i den frågan börjar jag svänga nu.
  FRA som myndighet måste minst reformeras, om det görs genom en total rekonstruktion där samtliga personer kastas ut och nya kommer in eller att de helt enkelt lägger ner FRA och lägger signalspaningen på respektive myndighet som har som ansvarsområde att spana inrikes eller utrikes återstår att se.

  Kommentar av scaber nestor — 29 augusti 2008 @ 11:57

 3. Jag vill att:

  Jan-Ivar Askelin,
  Per Svensson,
  Johan Schubert
  och
  Erland Jungert

  på FOI träder fram och berättar om sin verksamhet!

  Det är nämligen viktigt för Sverige!

  Kommentar av Hans J — 29 augusti 2008 @ 12:07

 4. Om det stämmer borde det vara åtalbart.

  Synd bara att vi inte har en civilkuragelag, för då skulle vi kunna få hela packet inspärrat 😉

  Kommentar av Mikael Nilsson — 29 augusti 2008 @ 12:15

 5. Kan det inte helt enkelt vara så att Staffan Danielsson med ”idag” syftade på lagen som klubbades den 18 juni? Jag tror inte för ett ögonblick att han menade att FRA redan börjat spana i kabelnäten. Då skulle han samtidigt peka ut Mikael Odenberg, Sten Tolgfors, Ingvar Åkesson m.fl. som notoriska lögnare. Jag betvivlar starkt att FRA ägnar sig åt egen kabelinhämtning idag. Däremot kan det ju mycket väl vara så att man får sådan trafik från sina utländska motsvarigheter.

  Kommentar av Jonas — 29 augusti 2008 @ 12:31

 6. Jag tror bestämt att uttalanden om att FRA redan spanar i kabel är avsedda att ge folk (mig) känslan av att lagens införande varken är så himla farligt eller spelar någon stor roll, allt för att avdramatisera det hela och minska motsåndet mot lagen. Man kan ju hoppas att det slår tillbaka på dom genom att någon tomte råkar säga förmycket.

  Kommentar av Jesper — 29 augusti 2008 @ 13:09

 7. Det kan mkt väl vara som Jonas tror att Danielsson syftar på den nya lagen. Men det ska inte uteslutas att FRA provlyssnat på kabel då och då när tillfälle bjudits. Norell kan ju mkt väl sitta inne med kunskap om detta. Men det kan också vara så att han drar till med detta – folk som är intresserade av underrättelseverksamhet har en tendens att dra till lite på chans med att allt redan är avlyssnat, av FRA eller NSA eller någon annan. Man undrar ju i så fall varför så många i etablissemanget var så angelägna att få igenom lagen. För att legalisera olagligheter som redan är praxis? (Man kunde ju också legalisera polisers misshandel eftersom det troligen redan förekommer ibland.)

  Kommentar av kim — 29 augusti 2008 @ 13:13

 8. […] kom så den bekräftelse jag hoppats aldrig skulle komma, som var så verklighetsfrämmande att jag inte trodde på den själv. FRA spanar redan i kabel. […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » FRA spanar redan i kabel, bekräftat — 29 augusti 2008 @ 14:03

 9. HUR?

  Var sitter kablarna? Vilka ISP:er har brutit mot gammal telekom-lag och skickat sin trafik till FRA?

  Jag hoppas, som andra, att detta bara är något missförstånd eller dåligt skämt. Annars lär vi få en variant av USA:s avlyssnings-rättegångar snart.

  Kommentar av Fredrik — 29 augusti 2008 @ 15:05

 10. […] (pp), partiledare, 0708-303600 kontakta Christian Engström (pp), vice ordförande, 070-6633780 se Christian Engströms blogginlägg med mer detaljer se Piratpartiets Pressweb, […]

  Pingback av Piratpartiet Presscenter » Blog Archive » Piratpartiet: Skandal att FRA spanar i kabel — 29 augusti 2008 @ 15:15

 11. Jonas har rätt. Jag syftade på den beslutade lagen där staten genom FRA får tillgång till kablar över landsgränsen. Och jag frågade om möjligheten att tillståndsmyndigheten vid sitt tillståndsbeslut begränsade FRAs spaning till endast en liten del av det totala signalflödet, till den del som är relevant för den aktuella inriktningen.

  Idag får som bekant FRA endast signalspana i etern, jag utgår ifrån att endast så sker, och uppgiften från FOI-forskaren Magnus Norell är därför mycket anmärkningsvärd.

  Kommentar av staffan danielsson — 29 augusti 2008 @ 15:15

 12. Jonas: Eftersom den lagen ännu inte trätt i kraft så är det isåfall årets talblunder.

  Kommentar av Daniel Wijk — 29 augusti 2008 @ 15:24

 13. Staffan, tack för klargörandet – men frågan faller ändå tillbaks på dig (och försvarministern) – vad ämnar du vidta för åtgärde för att utreda detta?

  Kommentar av Mikael Nilsson — 29 augusti 2008 @ 15:26

 14. Staffan danielsson: Men det du sa stämmer ju isåfall inte alls eftersom dom inte har tillgång till kablarna förrens oktober nästa år. Om det var menat som en garant så är det med andra ord inte någon garant alls.

  Kommentar av Daniel Wijk — 29 augusti 2008 @ 15:27

 15. […] gör det? augusti 29, 2008 Posted by Wille in Ideologi, Storebror, Svensk politik. trackback FRA lyssnar redan i kabel, olagligt. Ingen större överraskning, men rätt beklämmande att myndigheter gör som de vill utan att […]

  Pingback av Varför ska vanligt folk följa lagar om inte riksdag och myndigheter gör det? « Ministry of Truth — 29 augusti 2008 @ 15:29

 16. Det har förekommit rykten om att Telia släpper till.

  Kommentar av HR — 29 augusti 2008 @ 15:32

 17. ”Om FRA inte följer svenska lagar får man lagföra det som gjort.”
  – Eva Selin Lindgren (c)

  http://mikaelpersson.blogspot.com/2008/08/fra-fr-inte.html

  Kommentar av Mikael Persson — 29 augusti 2008 @ 15:34

 18. Detta kan ske i Sverige av ett enda skäl. Under en lång följd av år har politiker och högre tjänstemän allti kommit undan allt ansvar. Den som kke drabbats hårdast av sin egen inkompetens är Lars Danielsson. Handen på hjärtat, ett par år utan arbetsuppgifter med full lön och därefter svensk konsul i Hong Kong skulle jag kunna leva med. Vi har på dessa nivåer en kultur som närmast gynnar dom som tänjer på lagarna.
  Vad seda gäller att spaning idag skulle ske med stöd av dn nya lagen så är det fel. FRA lagen träder inte i kraft förrän vid årsskiftet och operatörerna ska börja överföra signaler den 1/10.

  Kommentar av Michael Gajditza — 29 augusti 2008 @ 16:18

 19. Fredrik:

  ”Var sitter kablarna?”

  Enligt overifierade uppgifter, är det en nod nere vid Öresund.

  Kommentar av Jens O — 29 augusti 2008 @ 17:08

 20. […] kommer den att sändas på TV på måndag. Det mest anmärkningsvärda  var väl att man tydligen lyssnar i kabel redan idag. Vilka bredbandsleverantörer som upplåtit kablarna för den sortens verksamhet har ännu inte […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Centerpartiets FRA-hearing — 29 augusti 2008 @ 17:24

 21. Härom dagen kom ”nyheten” att regeringen fått med ett tillägg till en prop om förändrad krismyndighet där FRA ska ta över krypton och kryptonycklar för en rad myndigheter och statliga företag. Med i listan fanns Telia. Kan det finnas en koppling? Jag spekulerar naturligtvis bara men tänkte passa funderingen vidare.

  Kommentar av Rikard — 29 augusti 2008 @ 17:31

 22. Nu är klockan 20.24 och jag hittar inte en rad om detta i någon tidning vilket är märkligt. Du har inte på något sätt kunnat missförstå vad som sades?

  Kommentar av Michael Gajditza — 29 augusti 2008 @ 19:25

 23. Michael: Jag uppfattade nyheten på samma sätt. Den gick på 21-nyheterna på SVT i onsdags, om jag inte har helt fel för mig. Jag var också förvånad över att inte ha sett något från någon annan källa om det.

  Kommentar av Alexander Toresson — 29 augusti 2008 @ 19:53

 24. “Idag har FRA tillgång till hela kabelnätet, men man spanar selektivt.”

  Dom har nog en Internet uppkoppling dom med som dom surfar, err spanar, via, vilket ju då blir mer selektivt. :p

  Kommentar av ST — 29 augusti 2008 @ 20:09

 25. Hmm, det är nästan som man börjar tro att våra medier får direktiv vad de inte skall skriva om!

  IB-folket hade ju tidigare en angivare på varje tidningsredaktion som rapporterade hem om vad som skulle rapporteras.

  Ja, och så sitter vi här hemma och och skrattar åt ryssarna och kineserna och deras fejkokrati.

  Kommentar av Dennis Nilsson — 29 augusti 2008 @ 20:14

 26. Alexander: Det var en helt annan nyhet i onsdags. Den handlade om att FRA skulle ta över från Krisberedskapsmyndigheten. Detta ska ha sagts idag på centerns hearing för första gången.

  Kommentar av Michael Gajditza — 29 augusti 2008 @ 20:48

 27. Staffan Danielsson du sa att ”uppgiften från FOI- forskaren Magnus Norell är därför mycket anmärkningsvärd”. Ja, det vore kriminellt och för sådant har vi domstolar. Norell sa efter sitt påpekande ”om det var någon som trodde något annat”. Trodde något annat ? Det är precis vad alla har trott. Det vill säga ”något annat”. Skulle detta vara sant så är regeringen lögnare och tjänstemännen på FRA skulle vara brottslingar. Något annat allternativ finns inte, det skulle bara vara så !

  Återstår då bara vad Norell menade ? Han måste ha menat ”något annat”. Uppgiften är som Engström säger allt för stor för kunna tas på allvar utan ytterligare bekräftelse. Ja, hela debatten skulle fram tills nu förvandlas till en teater, ett skådespel.

  Kommentar av Svenne — 29 augusti 2008 @ 20:49

 28. […] därefter överföra rådata till FRA, och därefter nya uppgifter om att FRA redan idag spanar i kabel. FRA skiter högaktningsfullt i både Europakonventionen och kabelspaningsförbud. FRA anser sig […]

  Pingback av Enligt Min Humla » Regimen är stor och god — 29 augusti 2008 @ 21:37

 29. […] Centerns hearing framkom det vid tre olika tillfällen att FRA spanar i kabel. Ingen av personerna som berättade om detta vill låtsas om det i […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » …och där kom dementierna… — 29 augusti 2008 @ 22:26

 30. Rick! Ingen som har bandat där?

  Kommentar av Michael Gajditza — 29 augusti 2008 @ 22:42

 31. Jag tror inte Rick var på plats, men det hela sänds i SVT24, på måndag tror jag.

  Kommentar av Audi A3 Sportback 2.0T Quattro — 30 augusti 2008 @ 8:39

 32. Han dementerade att det skulle förhålla sig så redan på lunchen.

  Kommentar av Björn Fridén — 30 augusti 2008 @ 9:07

 33. Om det hela sänds i SVT24 så är det väl inget problem ? Om hearingen sänds i sin helhet så bör det väl komma fram vad som gäller. De som var där kommer naturligtvis kunna avgöra om så är fallet. Det vore ju ytterst märkligt om de bara sände delar av hearingen. Engström säger att han sade det ”i den första panelen”, så nu är det bara att vänta och se.

  Kommentar av Svenne — 30 augusti 2008 @ 17:09

 34. […] igen | Mark Klamberg #3 | Politruck | Rick Falkvinge (pp) igen | Republikens röst i kungariket | Christian Engström (pp) | Enligt Min Humla | Gealachs blogg | LO Reinfeldt´s blog | ebbe cederblad | Opassande igen | […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » FRA-resumé 1: Oreglerad avlyssning är olaglig avlyssning — 30 augusti 2008 @ 17:36

 35. […] FRA spanar redan i kabel, .Svaret är sociogram i analysdatabasen,  FRA spanar redan i kabel, FRA: Och nu..? Centerns-fra-hearing […]

  Pingback av Välkommen till Stasi och KGB land - 48! « UD/RK Samhälls Debatt — 30 augusti 2008 @ 22:05

 36. Hmmm… – Såvitt mig känt – så VET alla i sak inblandade – att FRA-lagen kommer flera år i efterhand – rörande det som FRA gjort sedan lååång tid tillbaka… 🙂

  Kommentar av Josef Boberg — 30 augusti 2008 @ 22:42

 37. Ofattbart vad många naiva människor som skrivit kommentarer här. SJÄLVKLART spanar FRA redan i kabel. Det måste faktiskt varje normalbegåvad medborgare begripa. Att Staffan Danielsson som ledamot i försvarsutskottet inte begriper detta det är synnerligen anmärkningsvärt, möjligen håller han nu tand för tunga av sekretesskäl. Hur går då denna spaning till? Jag gissar på två olika kompleterande metoder.

  1) Rena dataintrång. Internetuppkoppling finns ju garanterat också hos FRA på Lovön. Jag har tidigare kommenterat någonstans att det är snart 10 år sedan jag hörde ryktet att FRA anställer veritabla hackers. Då tänkte jag att de anställdes för att i krigstid kunna utföra cyberattacker mot främmande makt, men nu får jag andra funderingar. Åtminstone i väntan på kriget används dessa hackers med största sannolikhet för att bereda FRA otillbörligt tillträde till diverse privata och offentliga datasystem i och utanför Sverige. Metoderna de använder är naturligtvis inga andra än de som alla hackars använder: tronjaner och virus får man väl främst gissa på.

  2) Hemliga överenskommelser med enskilda operatörer. Uppgiften ovan att TeliaSonera ska bjuda på ren kabelaccess förvånar förstås inte. Det gamla statliga Televerket torde ha varit en självklar partner för FRA tidigare. Att Televerket sedan privatiserats och heter nåt annat tar inte bort inarbetade samarbeten. Samma personer sitter kanske fortfarande på samma eller liknande positioner i de båda organisationerna eller så har kontakterna ärvts vidare till yngre medarbetare. Väl vårdat är i alla händelser sådana samarbeten långlivade i synnerhet så länge staten fortfarande är den dominerande ägaren i TeliaSonera. Nu ska man notera timingen. Alliansregeringen har satt upp sitt aktieinnehav i TeliaSonera på sin försäljningslista. Detta gör kanske att statsmakterna inte längre kan känna sig säkra på att detta samarbete ska fungera av sig själv. Det har ju faktiskt pågått en diskission om huruvida det är lämpligt att helt tappa den statliga kontrollen över Telias kopparnät. Den vanliga tolkning har väl varit att det skulle kunna vara riskfyllt att inte kunna ha en statlig garanti att det finns en kommunikationsinfrastruktur, men kanske är motiven andra. Är det kanske så att det egentligen var FRAs tillgång till nätet som riskerades? Lagen per den 18:e juni löser naturligtvis detta problem genom att ålägga alla operatörer att tappa av trafiken till FRA. Är det helt enkelt därför som Alliansregeringen så desperat vill piska igenom lagen medans sosseregeringen verkade tycka att långbänk var ganska OK? Är det så att endast den regering som tänker sälja Telia verkligen behöver FRA-lagen?

  Kommentar av Populisten — 31 augusti 2008 @ 10:32

 38. Populisten, det anmärkningsvärda är om de på en hearing erkänner att de spanar i kabel. De skulle, så vitt jag vet, erkänna ett brott.

  Det är samma sak med inbrott, vilket det på sätt och vis är. Om det i en liten by bor en handfull kriminella individer så kan man inte sy in dem bara för att alla vet att det i princip är de som alltid begår alla brott. Skulle de däremot börja skrävla och skryta med sitt inbrott kommer saken i ett annat ljus. Du skulle på goda grunder komma fram till att rättstaten somnat om ingen reagerade.

  Nu är läget som så att ingen längre påstår att de har gjort dessa uttalanden och i den mån de har gjort det så menade de att de kommer att få spana i kabel i framtiden. Så det som ”alla känner till” har en så länge aldrig hänt.

  Man kan inte springa omkring och beskylla folk för det ena och andra brottet utan att ha fog för det. Sådant ska avgöras i domstol.

  Kommentar av Svenne — 31 augusti 2008 @ 18:01

 39. Svenne, lika fullt som jag kan säga till dig (om vi vore grannar) att du är naiv om du inte fattar att det är knarkarna som bor i X-torp som gör inbrott och stjäl i bygden så kan jag säga till dig i detta forum att du är naiv om du inte fattar att FRA spanar i kabel och har gjort det en längre tid.

  Mina uttalanden är inte del av en rättsprocess utan en öppen debatt och då har man all rätt att även sprida uppgifter som inte uppfyller beviskraven i en rättegång. Det kallas demokrati. Om nu anställda på FRA känner sig väldigt kränkta över att jag påstår detta så får de väl stämma mig för förtal.

  Passningen till Danielsson har sin egen orsak som du kan få fundera ut alldeles själv.

  Kommentar av Populisten — 31 augusti 2008 @ 18:57

 40. Populisten,naivitet skall nog inte förblandas med försiktighet. Jag har själv skrivit om både Norells och Danielssons uttalande ovan.

  Det går naturligtvis genom att smula sönder debattinlägg komma fram till att de antingen går med osanning, eller inte har en aning om vad FRA sysslar med. Det har både Falkvinge och Klamberg gjort med övertygande framgång. Senast med Odenbergs inlägg,vilket det inte blev så mycket kvar av.

  Själv är jag oftast rätt så bra på att debattera, men jag besitter nu inte de tekniska kunskaperna för att kunna ge mig in i debatten på fullt allvar.

  Ni som är det önskar jag all lycka till, jag förblir nai…försiktig 🙂

  Kommentar av Svenne — 1 september 2008 @ 10:41

 41. […] | Maria Ferm | Anna Troberg #3 | Hax igen | Hax #3 | Staffan Danielsson | Rick Falkvinge (pp) #4 | Christian Engström (pp) | Kulturbloggen | Lennart Holmlund | Jens O. #3 | Fredskoalitionen Göteborg | Malmö MUF – […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Det är skillnad på att knulla och att bli våldtagen — 1 september 2008 @ 11:29

 42. var det inte signalskyddspaning som han menade då det selektivt spanas i kabel.

  Begreppet signalskydd http://www.sweden.gov.se/content/1/c4/35/11/12a87589.pdf
  ”I ett alltmer utvecklat informationssamhälle används tele- och informationssystem för i stort sett all samhällsverksamhet.

  Obehöriga aktörer kan av olika skäl, genom aktiva och passiva åtgärder, försöka skaffa sig tillgång till den information som förmedlas i systemen. Termen signalskydd har visserligen sina rötter i den avlyssning genom signalspaning som ständigt pågår mot telekommunikations- och informationssystem som en väsentlig del av främmande makts underrättelsetjänst, men signalskydd är också ett relevant begrepp för behovet av att skydda information i bred mening, till exempel transaktioner i finansiella system eller uppgifter som rör personliga förhållanden”

  Många olika begrepp att hålla reda på i denna debatt med så många andra trådar.

  MVH
  Tindra-Annette Broström

  Kommentar av tindra-annette broström — 1 september 2008 @ 11:52

 43. […] #3 | Johan Ingerö | Rick Falkvinge (pp) #4 | Maria Ferm | Hax igen | Hax #3 | Staffan Danielsson | Christian Engström (pp) | Kulturbloggen | Lennart Holmlund | Jens O. #3 | Fredskoalitionen Göteborg | Malmö MUF – […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Cs och FPs FRA-alternativ är oacceptabla — 1 september 2008 @ 12:42

 44. FRA-lagen är det bästa som kunna hända Sverige. Varför allt babbel?

  Kommentar av DeadSpirit — 1 september 2008 @ 15:06

 45. Svenne, det finns olika sätt att försöka hitta sanningen. En är att gräva efter fakta och försöka se samband. Det är empirikerns metod. En annan är att framkasta hypoteser och testa dem mot verkligheten. Det är teoretikerns metod. Jag är teoretiker. Till slut ska dock praktik och teori passa ihop, skillnaden är bara i vilken ände man startar.

  När jag debatterar är jag dock en slugger och kan kasta ut påståenden synbarligen vårdslöst, men det finns ofta en tanke bakom trots allt.

  Kommentar av Populisten — 1 september 2008 @ 20:10

 46. […] #5 | Rick Falkvinge (pp) #6 | Jens O. #3 | Ledarredaktionens blogg igen | Johanna Wiström | Christian Engström (pp) igen | Intensifier igen | Sjölander | scaber_nestor #4 | Svensk Myndighetskontroll #3 | Hultins […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Sociogrammen var nyckeln hela tiden — 3 september 2008 @ 0:10

 47. […] Motivstämplar | Mårtensson igen | Rick Falkvinge (pp) #8 | Argast Nu | Jag, Wihlman | Christian Engström (pp) igen | kamferdroppar | I Cattas lilla värld | Huset ved bekken | Mårtensson #3 | Liberal […]

  Pingback av Kan ni ge upp nu? « Tomas sida — 3 september 2008 @ 8:49

 48. […] #5 | Rick Falkvinge (pp) #6 | Jens O. #3 | Ledarredaktionens blogg igen | Johanna Wiström | Christian Engström (pp) igen | Intensifier igen | Sjölander | scaber_nestor #4 | Svensk Myndighetskontroll #3 | Hultins […]

  Pingback av Skyddad identitet och FRA « VendettanBettan — 4 september 2008 @ 17:21

 49. […] centerpartiets hearing idag har det kommit fram att FRA redan spanar i kabel. Det var Magnus Norell på FOI som lämnade den uppgiften. Den bekräftades sedan av Staffan […]

  Pingback av Anna Troberg » Någon borde krascha FRA:s FF-fest — 11 februari 2009 @ 12:48

 50. […] augusti 2008 FRA spanar redan i kabel Centern anordnade en stor hearing om FRA, och det kom några anmärkningsvärda […]

  Pingback av Christian Engström: bloggat om FRA « Christian Engström (pp) — 4 mars 2009 @ 21:33

 51. skulle vara intresserant att man börjar gräva kabel-tv till gles byggt område så att de ska ochså slippa önodiga massa problem med digital-tv och dess boxar från boxer det skulle vara bra att man ska gräva kabel-tv för att ta bort onödiga digitalboxar som drar ström tänk dig hur många miljoner boxar skulle försvinna om alla får kabel-tv nu om 1 sekund då skulle sverige förbruka många många miljoner watt mindre ström tillsammans om alla slipper digital boxar dess så spar sverige mycket ström

  Kommentar av niklas — 15 augusti 2010 @ 7:47


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: