Christian Engström, Pirat

1 augusti 2008

Piratpartiet på Pride

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 15:52

Piriatpartiet deltar även i år i Pridefestivalen. Så här ser vårt tält ut.

Ramen som sitter på stolpen mitt på tältet innehåller gårdagens debattartikel från Aftonbladet, som hade titeln ”Vår frihet är hotad”:

Försvarets radioanstalt, FRA, motiverar den nya lagen med behovet att byta information med andra stater. Byter Sverige informationer med Pakistan? Eller Iran? Det är länder där homosexuella torteras och avrättas.

Vi ryser inför tanken att svenska staten lämnar ut information om våra privatliv till stater som inte respekterar mänskliga rättigheter, skriver Alexander Bard, Birgitta Stenberg och ytterligare 20 hbt-personer.

I det som brukar kallas för FRA-lagen ingår att FRA får en egen version av Personuppgiftslagen PUL, som uttryckligen ger dem rätt att registrera bland annat sexuell läggning. Anna Troberg, Rick Falkvinge, Oscar Swartz, Christopher Kullenberg, Mary, Opassande, Veronica Svärd, Dexion, Fredzilla och Zac kommenterar.

Varför har de sett till att få det inskrivet i lagen, om det inte är för att de vill kunna utnyttja den möjligheten? Den frågan kanske Fredrik Reinfeldt vill svara på, om och när vi får se honom i debatten. Fast hittills har han ju föredragit att hålla sig undan.

Men ett inlägg om Pride får inte bara handla om samhällsfarliga lagar och politiker som försöker smita ifrån sitt ansvar. Pride är ju inte bara allvar, utan lika mycket en fantastisk folkfest i toleransens och öppenhetens tecken. Det är kul, helt enkelt.

Min farfarsfar hade som motto ”Tål intet ondt i världen, men var glad åt allt godt”. Det hade han rätt i, men tyvärr är det lätt gjort att glömma bort den andra halvan av mottot. Det ska man inte göra. Det är viktigt att många fortsätter att arbeta för ett bättre samhälle på olika sätt, men det måste vara kul också. Annars orkar man inte i längden.

Så kom till Pride om du känner för det och har möjlighet. Och missa inte Prideparaden imorgon lördag. Känner du för att gå med i paraden under piratflagg är du hjärtligt välkommen! Avgång klockan 13 från Engelbrektsgatan (Humlegården).

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Skönt att ni tar er dit, fast det kanske alla andra partier också gör

  Kommentar av noequ — 2 augusti 2008 @ 17:23

 2. […] Karameller #4, Svensson #3, johaneriksson.se, Opassande #4, Josephzohn, Drottningsylt igen, Christian Engström (pp), Blogge Bloggelito igen, Bloggsam #3, Stockholm enligt Ankersjö, Peter J Olsson, Fria vingar igen, […]

  Pingback av Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Sakfelen i moderaternas interna FRA-brev — 5 augusti 2008 @ 10:42

 3. […] bör att t.ex. Piratpartiet och Pridefestivalen går hand i hand. Att anklaga PP för att vara “mansdominerat” är att halka tillbaka på en […]

  Pingback av MMN-o » Blog Archive » Chock-Falkvinges raggarskandal och PP-”feminism” — 10 april 2009 @ 20:21

 4. […] har som synes en lång tradition av att själva gå med i Pride. Sålunda är det för mig alldeles självklart att […]

  Pingback av Hjälp Amnesty riva upp Rysslands Pride-förbud « Calandrellas blogg — 28 juni 2012 @ 12:22


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: