Christian Engström, Pirat

23 juni 2008

Sd stödjer FRA-avlyssningen

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 11:16
Jimmie Åkesson (sd)

Sverigedemokraterna kom häromdagen med ett pressmeddelande, där de refererar till partiledaren Jimmie Åkessons blogg. Rubriken på pressmeddelandet är visserligen ”Nej till FRA i nuvarande form”. Men betoningen ligger helt på ”i nuvarande form”. Rent principiellt är Sverigedemokraterna för att staten ska få tillgång till en kopia av allt vi gör på internet, även om de har synpunkter på detaljer i lagtexten.

Jimmie Åkesson skriver bland annat:

Jag upplever det som skrämmande att vår underrättelsetjänst, civil såväl som militär, i dag inte kan göra sitt jobb fullt ut samtidigt som vi med all säkerhet vet att vårt land är ett tillhåll för allehanda terrorister och internationella brottssyndikat. FRA-lagen är – i grunden – en logisk konsekvens av globalisering och teknisk utveckling. De yttre hoten är en realitet, som vi måste förhålla oss till.

Den kritik som Sverigedemokraterna har att rikta mot FRA-lagen handlar bara om detaljer i utformningen:

Med det inte sagt att lagförslaget, som det ser ut nu, i alla detaljer är tydligt och bra. Den här versionen har hastats fram under mer eller mindre kuppartade former och det finns många otydligheter. Därför finns det all anledning att skynda långsamt och ta FRA-lagen ytterligare ett varv till genom byråkratin.

Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna säger alltså ja till allmän avlyssning av alla svenskar, men skulle vilja diskutera utformningen av lagen lite mer.

Personligen är jag glad över att Sverigedemokraterna är så tydliga i den här frågan. Som pirat tycker jag att Sverigedemokraterna är ett obehagligt skitparti som jag hoppas det går riktigt, riktigt dåligt för i valet. Därför är det bra att de visar sitt rätta ansikte så här tydligt.

För alla oss andra är det ju ett riktigt skräckscenario att det politiska landskapet skulle förändras så att det någon gång i framtiden blir sverigedemokrater som sitter i regeringen, och därmed är de som får använda FRA:s kontroll av medborgarna på det sätt de själva önskar. Men att blotta tanken får det att vattnas i munnen på sverigedemokraterna själva är ju naturligt.

Det är heller inte förvånande ur ideologisk synvinkel att Sverigedemokraterna stödjer tanken på att införa allmän avlyssning för att kontrollera medborgarna. Ett bra sätt att beskriva det politiska landskapet är att rita det med två oberoende axlar, precis som sajten Political Compass gör. Den ena dimensionen är den vanliga höger-vänster-skalan, men den andra beskriver synen på individens frihet kontra samhällets kontroll. Olika personer använder lite olika namn på ändpunkterna i den här dimensionen, men brukar jag kalla dem för ”öppenhet” vs ”kontroll”.

Vi pirater vill se ett öppet samhälle där var och en får vara på det sätt han eller hon själv vill, med ett minimum av statlig inblandning i vars och ens privata angelägenheter. Vi tror att ”öppenhet” är en bättre ledstjärna att styra mot än ”kontroll”. Därför har vi aktiva och sympatisörer från hela höger-vänster-skalan, från frihetsinriktade liberaler och libertarianer till frihetsinriktade vänstermänniskor. Det som förenar oss är att vi inte vill ha någon storebror som hänger över axeln på oss och lägger sig i våra åsikter eller livsstilsval.

Var Sverigedemokraterna egentligen står i höger-vänster-led vet jag inte riktigt, och jag vet inte om de vet själva heller. Men på skalan öppenhet-kontroll representerar de vår absoluta motsats. De ogillar öppenhet och mångfald, och de tycker att staten ska få utöva den kontroll som behövs för att likrikta medborgarna. De vill helt enkelt ha det samhälle som vi pirater ser som en skräckvision. Skiljelinjen mellan oss och sd kunde inte vara tydligare.

Därför tycker jag som sagt att det är bra att Sverigedemokraterna är tydliga med att de i princip är för FRA-lagen (om än med vissa detaljjusteringar). Jag tycker visserligen att de är en hop kompletta idioter som har fullständigt fel och har direkt motbjudande åsikter. Men de är åtminstone hederliga mot sina väljare och trogna mot sin underliggande ideologi.

Tänk om de så kallade ”liberala” partierna i riksdagen kunde säga detsamma.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , ,

70 kommentarer

 1. Vi är ganska många sverigedemokrater som vill ha ett totalnej till FRA-lagen, så tro inte att Åkessons eller partiledningens halvmesyr är representativ för partiet. Se bland annat kommentarerna till blogginlägget eller denna forumtråd:

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2008/06/17/utvecklingen_gar_fra_mat
  http://ungsvensk.se/showthread.php?p=27151

  I och för sig är sd ett försvarsvänligt parti, och det är islamiseringen och det mångkulturella samhället som är en av de främsta orsakerna till denna FRA-lag, men visst måste den bort. Det går att ha ett starkt försvar utan massavlyssning.

  För övrigt kanske det är värt att påpeka att Sverigedemokraterna har samma inställning som vänsterpartiet och socialdemokraterna, alltså att de inte är principiellt emot FRA-lagen men emot nuvarande lag. Jag hoppas dock att sd lyssnar på sina väljare och ändrar uppfattning till de kommande valrörelserna. I dagsläget är endast miljöpartiet och ditt parti piratpartiet principiellt emot FRA-lagen.

  Sd kallar sig ett mittenparti, och det är vad seriösa sd-experter och -forskare som Heléne Lööw och Adam Holm också kategoriserar partiet som. Tittar man opinionssiffrorna (htttp://www.status.st) verkar dock vara pp som är ”skitpartiet”.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 11:36

 2. Jag tror att termen ”skitparti” är en kvalitativ benämning, inte en kvantitativ. Annars skulle man ju kunna jämföra medlemsantalet…

  Kommentar av Rickard Olsson — 23 juni 2008 @ 11:48

 3. Pp är ett skitparti även kvalitativt. Ni är ett enfrågeparti som aldrig kommer att komma någonstans. Medlemsantalet säger inte allt. Jag tittar hellre på valresultatet och opinionsmätningarna. Vad ligger er medlemsavgift på, förresten?

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 11:50

 4. Tobias, det är nog snarare så att det är svårt att se när nån skiter i det bruna skåpet… Vdg medlemsavgiften så menar du alltså att era kärnväljare inte har råd med er medlemsavgift? Ja, det är klart, det är väl svårt att få ihop lite extra stålar när invandrarna tagit alla städjobb och soc släpar efter med utbetalningarna. Stackare.

  Kommentar av Rickard Olsson — 23 juni 2008 @ 11:59

 5. Rickard Olsson, det är ganska tydligt att du saknar argument vår politik när du tar till guilt by association som ”det bruna skåpet”, vilket innebär att du enligt Godwins lag ”förlorar” debatten. Sd är ett Israelvänligt, demokratiskt och antinazistiskt parti. Sedan får ju du önska dig att vi är något helt annat, men det får stå för dig.

  Kärnväljare och kärnväljare. Sd har nyligen höjt sin medlemsavgift, så det är klart att inte alla har råd med den. Sd-väljare har dock en inkomst på över genomsnittet enligt flera undersökningar. Mellan 300 000 och 500 000 kronor om året närmare bestämt.

  Men du visar bara återigen din barnsliga nivå och svarar inte på fråga om vad pp:s medlemsavgift är.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 12:24

 6. Jag ber om ursäkt för att det föll bort två ord i min föregående kommentar. ”MOT vår politik” och ”på MIN fråga” ska det vara.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 12:26

 7. Jag behöver inte önska mig något annat, era väljare brukar vara ganska tydliga med sina åsikter i de där frågorna. Du vet väljarna, de du ville att partiet ska lyssna mer på?

  För övrigt vet du ju uppenbarligen vad vår medlemsavgift är, men ändå envisas du med att fråga om den? Barnsligt, sa Bill. Vi tycker inte att medlemskap i ett politiskt parti överhuvudtaget ska vara en ekonomisk fråga, utan enbart handla om vad man tycker om politiken. I linje med det är ett medlemskap i Piratpartiet gratis, men om du vill är du givetvis välkommen att donera valfri summa till partikassan, tomten kom tyvärr inte till oss i år.

  Kommentar av Rickard Olsson — 23 juni 2008 @ 12:32

 8. Man undrar vems medlemslista de konfiskerar först när revolutionen kommer….
  Jag har i alla fall en egen lista!

  Kommentar av Mumfi — 23 juni 2008 @ 12:59

 9. Det är väl ändå inte så konstigt att ett värdekonservativt (skit)parti är för FRA-lagen? De SD-medlemmar som är emot bör nog ta sig en funderare kring vad de gett sig in i.

  Kommentar av morpheo — 23 juni 2008 @ 13:00

 10. Man kan dessutom fatiskt vara främlingsfientlig och värdekonservativ men samtidigt paranoid.

  Majoriteten i Piratpartiet kanske inte gillar dina åsikter men vi försvarar din rätt att uttrycka dem, även anonymt.

  Rösta pirat! Så kan du fortsätta att vara dig själv; Dina chanser att inte hamna på en lista när revolutionen kommer ökar markant med pirater i riksdagen!

  Kommentar av Mumfi — 23 juni 2008 @ 13:07

 11. Sverigedemokraten är ett konstigt djur,
  ränderna går aldrig ur.

  Den här passusen var ganska intressant:

  och det är islamiseringen och det mångkulturella samhället som är en av de främsta orsakerna till denna FRA-lag

  Man undrar ju direkt över ordet ÄR här. Det är alltså inte fråga om att ett antal lågutbildade, unga, sydsvenska män (SD:s huvudsakliga väljarbas enligt bl. a. SIFO) ANSER att det är så, utan det är faktiskt så?

  Då frågar man sig först och främst hur den där ”islamiseringen” yttrar sig, och varför den i så fall är ett problem. Att SD-kufar röstar igenom moské-bygge av misstag må vara hänt, att lågutbildade unga, sydsvenska män skall klara av att rösta rätt ens i sina kärnfrågor är förmodligen att begära för mycket. Kanske ävenledes att de skall känna till vad vi med normal utbildning känner till, nämligen vilken enorm betydelse den muslimska världen har haft för vår vetenskap (exempelvis nollan och de arabiska siffrorna inom matematiken). Kanske kan Tobias &al be soc om några extra hundralappar för en Ryanair-biljett tur och retur Barcelona för att på plats beskåda en stor del av vad muslimerna har gett oss alla?

  Även vad gäller den andra delen av ”problemet” som FRA-avlyssningen skall frälsa oss ifrån, så gäller att den med normalbegåvning inser att det enbart finns gott att hämta från kulturell mångfald. Men kanske Tobias och hans rasistiska vänner bojkottar såväl pizza som vårrullar och friterade räkor i sötsur sås?

  Kommentar av Björn Felten — 23 juni 2008 @ 13:54

 12. Bland SD:s väljare borde, om deras förmåga till konsekvensanalys är tillräckligt välutvecklad, motståndet mot FRA vara starkt. Detta för att nynazister definitivt kommer att finnas med bland de grupper som FRA ska spana på. Det må så vara att det inte är huvudsyftet med lagen, men jag törs då sätta några kronor på att underrättelsetjänsten och säkerhetstjänsten har en hel del span på nassarna redan idag.

  Sen får SD hävda att de är ett antinazistiskt parti bäst de vill – nassarna finns ändå bland deras väljare.

  Kommentar av Joshua_Tree — 23 juni 2008 @ 14:10

 13. Björn, man skulle ju tom kunna önska sig en enkel biljett till exempelvis Barcelona, men jag skulle tycka för mycket synd om mottagarlandet för att aktivt förespråka den lösningen.

  Joshua_Tree, ja, man skulle ju kunna tro att lightnassarna var emot lagen av den anledningen, men de ser säkert framför sig att kunna muta sig till information om meningsmotståndare, eller kanske i sina våtaste drömmar få tillgång till spaningsdatat på ”legitimt” sätt.

  Kommentar av Rickard Olsson — 23 juni 2008 @ 15:36

 14. Det är väldigt enkelt att se att SD och Piratpartiet är på fudamentalt motsatt sida i frågan om avlyssning.

  På sin blogg säger deras partiledare:
  ”Man håller på att tappa kontrollen, och det är i ljuset av det som FRA-lagen måste ses. Det har gått så långt att staten anser sig tvingad att införa en av världens mest långtgående avlyssningslagar.

  Tyvärr.

  Man får anta att FRA-debatten rasar vidare. Med rätta, men låt oss ändå försöka flytta fokus till själva grundproblematiken genom att ställa oss frågan: Hur kunde det bli så här illa?

  En sak är säker: I ett sverigedemokratiskt Sverige hade det inte blivit så här och någon FRA-lag hade inte behövts.”

  Om man läser hela texten så framgör det med önskvärd tydlighet att han tycker att det behövs avlyssning och att det är de inflyttade muslimska extremisternas fel….

  Jag tycker dom är helt osannolika, inte i NÅGON fråga finns det nåt annat svar än ”det är utlänningarnas fel”, snacka om enfrågeparti…

  Om man som Piratpartiet säger att det största hotet mot vår demokrati är alla de som sprider rädsla och hotbilder som får folk att gå med på demokratiinskränkande åtgärder, så är det ingen tvekan om att SD är en av de aktörer som allra hårdast bygger sin verksamhet just på att sprida sådan rädsla. Hela deras existens bygger på en rädsla inför det nya och okända, och en önskan att stänga ute och att stänga in sig.

  Piratpartiet bygger på raka motsatsen, en önskan om det fria och öppna samhället.

  Kommentar av JörgenL — 23 juni 2008 @ 17:05

 15. Rickard, jo den där enkla resan föresvävade även mig, men jag förkastade den också av samma skäl som du. De stackars spanjackerna har minsann haft mer än tillräckligt av fascism för att räcka flera generationer framåt.

  En av de finaste komplimanger jag någonsin fått var faktiskt från en SD:are. Det var någon som inför valet 2006 genomförde en undersökning på piratpartiets forum om hur vi kandidater ställde oss till ett samarbete med SD. Naturligtvis var det ingen oss som som nappade, men mig avfärdade man, utan att ens ha brytt sig om att få ett svar från mig, med ”har vid ett flertal tillfällen visat att det är uteslutet” eller något liknande. Då vet man att ens budskap gått hem.

  När det gäller rasister så vete 17 om jag skulle ställa upp på den där gamle filosofens påstående om att vara beredd att gå i döden för att försvara dessa vidriga individers yttrandefrihet. Snarare blir det Lars Ekborgs ”Bunta ihop dem…” som dyker upp i bakhuvudet.

  Kommentar av Björn Felten — 23 juni 2008 @ 17:57

 16. Hmmm… – för mig personligen så är partipolitik – och alldeles oavsett ifall det är till höger eller vänster eller mitten – som att välja mellan pest och kolera. Mer om varför finns på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/14/demokrati

  Det skall bli intressant att följa och se – om t ex ”piraterna” i Maktelitens massmedia förmår att framställa sig själva – som något annat än pest och kolera, verkligen…

  Kommentar av Josef Boberg — 23 juni 2008 @ 18:38

 17. […] har Christian Engröm skrivit om att SD stödjer FRA-lagen. Skrivit jäkligt bra dessutom, i mitt tycke dagens bästa […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Svart Måndag — sammanfattning — 23 juni 2008 @ 20:39

 18. […] har Piratpartiet uppmärksammat att SD är för FRA-lagstiftningen. Här har piraterna sannerligen en chans att kapa åt sig en del […]

  Pingback av PP uppmärksammar SD om FRA | objektiv SD-blogg — 23 juni 2008 @ 21:25

 19. Sverigedemokraterna är emot FRA-lagen, som resultat av resonemang kring den problematik som omgärdar frågan.

  Enfrågepiraterna saknar förmågan och intresset för att föra en nyanserad debatt. En sådan skulle förmodligen bli deras undergång.

  Kommentar av Patrik, Ängelholm — 23 juni 2008 @ 22:13

 20. Hörde att Tommy Funebo vill försöka bli medlem och få en hög status inom Piratpartiet? Hur går det ihop med att han har kallat Cecilia Beckroth för ”blåsmurf” och andra rasistiska tillmälen? Och vill ni ha folk som finns med i brottsbalkens register över (kvinnom)misshandlare, med tanke på den redan befintligt nära olagligheterna som existerar i erant parti?

  Kommentar av Antiism — 23 juni 2008 @ 22:46

 21. Haha, gratis medlemskap. Då är era medlemssiffror inte värda ett piss. Men som sagt har sd samma inställning som socialdemokraterna och vänsterpartiet.

  Jimmie Åkesson förklarar mer här:

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2008/06/23/ingen_fra_lag_i_sverigedemokraternas_sve

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 22:51

 22. Och erat parti skulle inte vara ett ”skit parti?” Tja, du får nog tänka om. Jag behöver inte säga mer om hur fel du tolkat sd, jag ser att du får din läxa genom de andra kommentarerna.
  /Markus, sd Norrköping

  Kommentar av Marwie — 23 juni 2008 @ 22:54

 23. Björn Felten: Jag har en civilingenjörsexamen och bor inte i södra Sverige, men du får gärna fortsätta din demonisering av sverigedemokrater. Det vore intressant att höra vilken utbildning du själv har. Att Jan Johansson röstade fel är inte så märkvärdigt:

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/2008/06/13/nej_till_moske_i_karlskrona
  http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/sd-ger-ut-tidning-for-att-stoppa-mosken(698519).gm

  Siffrorna är inte arabiska utan hindu-arabiska. Det var hinduerna som uppfann dem, araberna som förde dem till västvärlden. ”&al” är inte någon förkortning och sannerligen inget som används i löpande text, men det är förståeligt att du vill göra dig till och framstå som intellektuellt. För oss som vet något om språk framstår du dock som ett skämt.

  Officiell statistik visar att det finns ett hundratal islamister i Sverige som är benägna att begå terrorbrott. Det fanns det inte på 1950- och 1960-talen, om man säger så.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 22:55

 24. ”Intellektuell” ska det vara.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 22:56

 25. Joshua_Tree: ”Sen får SD hävda att de är ett antinazistiskt parti bäst de vill – nassarna finns ändå bland deras väljare.”

  Det vill jag gärna ha en källa för. För inte är det väl så att du ljuger? Eller? Varför skulle förresten nynazister rösta på ett Israelvänligt, demokratiskt, antirasistiskt och icke-extremt parti som har många personer med invandrarbakgrund i partiet och flera före detta vänsterpartister?

  Om detta är piratpartiets officiella retorik kan jag bara beklaga, grabbar… Ni kommer knappast någonstans genom att förolämpa hundratusentals sverigedemokrater och kalla dem ”nazister”. Hur som helst har ni mitt stöd i FRA-fråan eftersom jag är, liksom mp och pp, principiellt emot denna lag.

  Nej, ryck upp er som sagt och hjälp oss att få vår partiledning att ändra åsikt istället. Det vore konstruktivare än den sandlådenivå ni har här.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 22:59

 26. ”FRA-frågan”.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 23 juni 2008 @ 23:00

 27. Kommentaren borttagen eftersom den innehöll rasistiska tillmälen. /Christian

  Kommentar av Tommy — 23 juni 2008 @ 23:13

 28. Ja, det behövs ett ”historiskt parti”
  – avrätta kungafamiljen för allt dom gjort (tv-sänd= jfr krigshetsaren Gustav 5, Borgårdstalet och nazivänligheten )
  – prästpensionerna= avskriv för andras slit, mobbning (mest mobbning i arbetsmiljön i landet= ära fack, folk, arbetare, arbetslösa, självmordsoffer etc) jfr häxbränning (folkmord), självmord mot andra och mobbning (stött kriminella i stället, kd= frekvens se kommentar 3)
  och historien igenom gjort sämre (frekvens= se en kurva med tex 10 variabler och sen jfr 10 valida och reabla variabler som skulle gett bättre= tex resultatbaserad lön för den som tänker ut lösningar, resultat och genomför dem samt sliter och ger vettiga resultat)
  Tex ”betalt för gammal ost” (ocker – och lurendrejeripack jfr förr i tiden och den intellektuella, rena livsnerven, hat som fanns mot detta falska pack – jfr 1800-talets nollor och inkompetens och bluffar rakt igenom)
  Gåshud över ngt stort, collectomat, lutherhjälpen , förvirring och ej vetenskap och inte minst teologi före sin religion (religionsförbud för gemenskap= enskilt istället och tex bön på arbetsplats etc)
  Vetenskap (arbetsmiljo blogg) och beprövad erfarenhet som ska styra (jfr vad det har resultatet i = folkmord på svarta i afrika och indianer= svagaste bland svaga) och falskhet som dödat vetenskapsmän och givet världen sämre psykologi och utveckling (samhällslära etc)= dvs falskhet (falska skitstövlar vars gener florerat ) och sämre för flertalet (skulle aldrig varit tillåtet)

  Helst i mina ögon = avrättningar av dom (dom har dödat genom sin existens= fritt val å bli präst och fö monarkin= stött upp det i mkt grad)
  Även S ”svek” = Gustav V (Hejjbyaffären) och våldtog småpojkar som Wilhelm Moberg tog upp (rättsrötan)= sthlms blodbad 2.0
  Tex 30% ökad tillväxt, intellektuell boom (aktiverar sanna inom oss mot falska neuronkomplex som håller oss nere = räkna på gener, kontext, livsrum i en mening= tex solljuset kröker sig på ett bättre sätt= vem vet med en sån hypotes)
  Och juridiskt ekvivalent= avtalsrätt till arbetsprestation i ”välfärdssamhället” Sverige = man gör inte sitt jobb med dessa bluffar
  Outsourcing för pengar, resultat och peere review (utvecklingsfaktor i framtiden= tex mäta med reabla och valida mått )

  Demokrati= beslut inom partier etc och ledning som strikt följer det (valbar och rotation och kollegial anda)

  Kommentar av björn — 24 juni 2008 @ 9:38

 29. […] sig helt på tvären. Falukorvs-nationalisterna i sd håller till största delen med om att Sverige behöver signalspaning i tråd. Medan fildelnings- och upphovsrätts-debattörerna i piratpartiet har varit […]

  Pingback av FRAgglarna i riksdagen at Bloggregeringen — 24 juni 2008 @ 11:01

 30. Att se PP lägga fram dessa hitills okända konsperationsteorier var oerhört komiskt måste jag säga.

  Jag har inte riktigt haft den bilden av PP tidigare, men det är möjligt att det beror på att det helt enkelt inte finns så många som har något intresse av dem. Efter denna ”debatt” är det lätt att förstå varför.

  Kommentar av Jimmy Windeskog — 24 juni 2008 @ 11:22

 31. En representativ företrädare för det utvalda folket!

  Kommentar av Jimmy Windeskog — 24 juni 2008 @ 11:26

 32. Oj, post 31 är givevis en felpost som är hemma i en helt annan kontext.

  Kommentar av Jimmy Windeskog — 24 juni 2008 @ 11:27

 33. Det är inte så konstigt att SD är för FRA. Om de kommer in i riksdagen vill de använda FRA för att övervaka andra etniska folkgrupper. Jag har diskuterat med SD:are som på fullaste allvar vill övervaka alla samer (vår ursprungsbefolkning) för att de har så ”orättvisa fördelar” som de uttryckte sig. Sätta dit dem för minsta smågrej de bara kan gräva upp på dem med övervakning. Mycket skrämmande tycker jag. Sen har de väl förmodligen aldrig ens sett en same men man kan ju inte anklaga SD för att ha nåt i huvudet direkt. Så, jag håller fullkomligt med, SD är ett obehagligt litet skitparti som kommer trakassera de som inte är ”ariska” och i slutändan om de får nog mycket makt införa koncentrationsläger och dylikt. Det är bara löjligt att de försöker låtsas som att de inte står för det.

  Kommentar av Mind — 24 juni 2008 @ 18:59

 34. Notera hur smygrasisterna inte kan låta bli att försöka slå mynt av FRA-lagen genom att påstå att den ”motiveras av det mångkulturella samhället”. Som alla utom rasisterna i sin bunker fattat så motiveras FRA-lagen inte av något konkret hot. Teknikutvecklingen har helt enkelt gjort det möjligt för FRA att övervaka oss mer än tidigare, och de kan inte stå emot frestelsen. Hade inte kunnat stå emot heller för 50 år sedan, då Sverige var mer monokulturellt, om tekniken blivit tillgänglig då.

  SJÄLVKLART kommer Sverigedemokraterna om de kommer in i riksdagen vara för mer övervakning och kontroll, de är ju ett konservativt högerparti med muslimska tomtar på loftet. Tanken på att de där människorna skulle kunna komma över underrättelseinformation inhämtad av FRA gör mig bara än mer övertygad om att lagen måste BORT, nu.

  Kommentar av Staffan — 24 juni 2008 @ 19:41

 35. Mona Sahlin har precis lovat riva upp FRA lagen i SVTs Rapport om Socialdemokraterna kommer till makten. Troligtvis byter hon ut den mot något än värre, men alltid lurar hon någon med sitt uttalande.

  Kommentar av Jan Karlsson — 24 juni 2008 @ 19:43

 36. Mind: ”Jag har diskuterat med SD:are som på fullaste allvar vill övervaka alla samer (vår ursprungsbefolkning) för att de har så ‘orättvisa fördelar’ som de uttryckte sig.”

  Skulle någon sverigedemokrat vilja övervaka ”alla samer”? Det var det dummaste jag har hört. Det enda som sd har reagerat på är att svenska medborgare diskrimineras i Norrland och att de renägande samerna har för många rättigheter och inte skyldigheter, vilket är diskriminering mot etniska svenskar. Att du inte skäms över att ljuga så. Det förstår väl vem som helst att du bara sitter och hittar på en massa skrönor.

  Om det är denna nivå som piratpartiet håller politiskt sett kan man bara beklaga…

  Ni är verkligen patetiska och sorgliga i ert grupprunkeri i kommentarerna här. Man skäms å era vägnar. Piratpartiet visar att det inte är något mer än ett stort skämt.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 24 juni 2008 @ 21:15

 37. Den som tror på Mona Sahlins populistiska utspel bör betänka att FRA-förslaget från början är ett sosseförslag.

  Mind, Staffan (samma person?) släpper sitt sd-fobiska munväder, men mellan öronen hänger det inte riktigt med.

  Sd är och förblir emot FRA-lagen enligt uttalande från partiledaren. Den som följer debatten ser dessutom direkt att motståndet är mycket starkt bland övriga företrädare och bland sd-sympatisörer.

  Givetvis Tobias, enfrågepiraterna är ett dåligt skämt – svensk politiks mest misslyckade pk-pajas.

  Kommentar av Patrik, Ängelholm — 24 juni 2008 @ 22:22

 38. Detta går ju strålande! Med tillräckligt mycket rep o.s.v.
  Det är ju nästan synd att inte SD får mer medieutrymme!

  Men snälla ni, en sak stör mig faktiskt mer än era åsikter, som faktiskt är en följd av att ni är SDare och därmed … naturliga i sammanhanget; Om man gör ett trivialt fel i en postning skriv inte en ny och korrigera. Vi kan alla inferera det som saknas, ingen kommer att förebrå er sådana triviala missar, meningen framgår! Vi håller vanligen högre debattnivå än så…

  Kommentar av Mumfi — 25 juni 2008 @ 1:48

 39. ”This separation of government from people, this widening of the gap, took place so gradually and so insensibly, each step disguised (perhaps not even intentionally) as a temporary emergency measure or associated with true patriotic allegiance or with real social purposes. And all the crises and reforms (real reforms, too) so occupied the people that they did not see the slow motion underneath, of the whole process of government growing remoter and remoter.

  To live in this process is absolutely not to be able to notice it—please try to believe me—unless one has a much greater degree of political awareness, acuity, than most of us had ever had occasion to develop. Each step was so small, so inconsequential, so well explained or, on occasion, ‘regretted,’ that, unless one were detached from the whole process from the beginning, unless one understood what the whole thing was in principle, what all these ‘little measures’ that no ‘patriotic German’ could resent must some day lead to, one no more saw it developing from day to day than a farmer in his field sees the corn growing. One day it is over his head.

  How is this to be avoided, among ordinary men, even highly educated ordinary men? Frankly, I do not know. I do not see, even now. Many, many times since it all happened I have pondered that pair of great maxims, Principiis obsta and Finem respice —‘Resist the beginnings’ and ‘Consider the end’ But one must foresee the end in order to resist, or even see, the beginnings. One must foresee the end clearly and certainly and how is this to be done, by ordinary men or even by extraordinary men? Things might have. And everyone counts on that might.

  Uncertainty is a very important factor, and, instead of decreasing as time goes on, it grows. Outside, in the streets, in the general community, ‘everyone’ is happy. One hears no protest, and certainly sees none. You know, in France or Italy there would be slogans against the government painted on walls and fences; in Germany, outside the great cities, perhaps, there is not even this. In the university community, in your own community, you speak privately to your colleagues, some of whom certainly feel as you do; but what do they say? They say, ‘It’s not so bad’ or ‘You’re seeing things’ or ‘You’re an alarmist.

  And you are an alarmist. You are saying that this must lead to this, and you can’t prove it. These are the beginnings, yes; but how do you know for sure when you don’t know the end, and how do you know, or even surmise, the end? On the one hand, your enemies, the law, the regime, the Party, intimidate you. On the other, your colleagues pooh-pooh you as pessimistic or even neurotic. You are left with your close friends, who are, naturally, people who have always thought as you have.

  You have gone almost all the way yourself. Life is a continuing process, a flow, not a succession of acts and events at all. It has flowed to a new level, carrying you with it, without any effort on your part. On this new level you live, you have been living more comfortably every day, with new morals, new principles. You have accepted things you would not have accepted five years ago, a year ago, things that your father, even in Germany, could not have imagined.

  Suddenly it all comes down, all at once. You see what you are, what you have done, or, more accurately, what you haven’t done (for that was all that was required of most of us: that we do nothing). You remember those early meetings of your department in the university when, if one had stood, others would have stood, perhaps, but no one stood. A small matter, a matter of hiring this man or that, and you hired this one rather than that.
  You remember everything now, and your heart breaks. Too late. You are compromised beyond repair.

  They Thought They Were Free
  The Germans, 1933-45

  by Milton Mayer

  http://www.press.uchicago.edu/Misc/Chicago/511928.html

  Kommentar av fisk — 25 juni 2008 @ 10:48

 40. Att sd är ett nasse parti har ju varit känt länge. Dels så var dom helt öppna med det till dom för några år sedan började tvätta bort den stämpeln. Men dom har fortfarande en massa nassar inom partiet. Och det blir lite löjligt när dom pratar om muslimer som ett terrorist hot när det största terrorhotet mot sverige kommer från nynassar.

  Kommentar av tobbe — 25 juni 2008 @ 12:51

 41. Visst är det precis som du säger, Tobbe. En gång nasse alltid nasse. Nöff, nöff, oink, oink!

  Det som vi i PP tycker är så himla lustigt att vi mot bättre vetande inte kan avhålla oss från att gå i polemik med de vidriga nassesvinen, är ju just att det är en boll som ligger och rullar på mållinjen och bara väntar på att sparkas i mål.

  Jag vet, vi borde veta bättre och bara vifta bort dem som de patetiska små kryp de är, men lite skoj skall man väl ändå få ha när pajasarna uppträder, viftande med sina snodda civ.ing.-flaggor och allt?

  Kommentar av Björn Felten — 25 juni 2008 @ 15:07

 42. ”Svin, patetiska kryp, vidriga”…

  PP är bara en skock förvuxna barnungar som apar efter pappa Vänsters uppmaningar. Ni kanske borde döpa om er från PP till PK?

  Kommentar av Patrik, Ängelholm — 25 juni 2008 @ 19:38

 43. tobbe: ”Att sd är ett nasse parti har ju varit känt länge.”

  Sverigedemokraterna är ett antinazistiskt, demokratiskt, Israelvänligt, sunt ock icke-extremt parti som har en betydande andel väljare och politiker med dels judisk tro, varav vissa har haft släktingar som har suttit i koncentrationsläger, dels med invandrarbakgrund. Tänk dig för innan du förolämpar hundratusentals människor på det svagsinta sätt som du gör…

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2008/05/18/sverigedemokrater_firade_israels_60_arsd

  Du förefallar vara en liten fjortis som särskriver. Gå om skolan och återkom sedan. Det är i alla fall skönt att piratpartiet visar sitt rätta ansikte, nämligen som ett vänsterextremt litet skitparti som aldrig kommer att komma någonstans. 🙂

  Kommentar av Tobias Lindgren — 26 juni 2008 @ 0:17

 44. Sverigedemokraterna är ynkliga rasister.

  Kommentar av Anonym — 26 juni 2008 @ 1:18

 45. Efter att STASI-minister Reinfledt och hans regim baxat i genom FRA-lagen så finns det bara två liberala partier kvar i Sverige, miljöpartiet och piratpartiet. Tyvärr lider miljöpartiet av sitt samarbete med S och V och piratpartiet lider av sitt oseriösa namn och unga historia. Finns det någon chans att PP ändrar namn till ex Liberala Partiet, Frihets Partiet, etc?

  SD ser utlänningar som ett hot och vill ha FRA-lagen för att skydda svenska folket, oklart mot vad. Själv ser jag FRA-lagen som ett mycket större hot än Osama Bin Laden och andra terrorister. Visst skall vi skydda oss mot dem, men inte genom att avlyssna alla medborgare.

  Det är många liberaler som inte kommer att rösta på de fyra STASI-partierna i nästa val och undrar vilket parti de skall stödja och det finns som sagt bara PP och Mp att välja på idag. FRA-frågan kommer att förändra svensk politik för alltid och det behövs.

  Kommentar av Johnny — 26 juni 2008 @ 5:20

 46. I 2006 års riksdagsval fick Klassiskt Liberala Partiet 205 och Liberala Partiet 10 röster. Det enda partiet med ”frihet” i namnet, nämligen Sverige ut ur EU (UT) / Frihetliga Rättvisepartiet (FRP), fick 75 röster. Klassiskt Liberala Partiet, som hade förtryckta valsedlar, fick färre röster än Kalle Anka, vars alla röster var handskrivna.

  Piratpartiet fick 34.918 röster i sitt första val. Oj, vad vi lider av att ha ett ”oseriöst namn” och en ”ung historia”.

  Man kan jämföra med kommunfullmäktigevalen, där inget av de nämnda partierna mig veterligen hade förtrycka valsedlar: Klassiskt Liberala Partiet fick 10 handskrivna röster sammanlagt i hela landet, Liberala Partiet 6, och Frihetsfronten 1 (en) röst. Piratpartiet fick 912 röster (olika stavningsvarianter inräknade). Handskrivna. I genomsnitt tre röster per kommun, utan att kandidera i en enda av dem. Det kallar jag politiskt genomslag.

  Om vi ändå skall byta namn till något i sak korrekt, då kan vi väl byta till ”Partiet som springer och gömmer sig för sina väljare”? Oavsett vad vi beslutar att kalla oss, så kommer ett namnbyte att tolkas på två sätt:

  1. Partiet anser att fasaden är viktigare än det politiska sakinnehållet.

  2. Partiet anser att de nära 35.000 väljare som 2006 förmådde att se politiken bakom den rebelliska fasaden inte är värda att lyssna på.

  Johnny, om du anser att Piratpartiet har det för dig mest attraktiva politiska programmet, då kommer du rimligen att rösta på Piratpartiet, det ”oseriösa” namnet till trots. Tror du inte dina liberala medväljare om att vara lika klarsynta? I så fall, vill du verkligen ändå vinna deras röster enbart genom att anamma ett aningen gråtrist och politiskt korrekt partinamn? Tack vare valhemligheten behöver ingen skämmas offentligt för sin ”oseriösa” röst; man kan lägga Piratpartiets valsedel i kuvertet men utåt hävda att man röstade blankt.

  Jag vill föreslå dig (och alla andra som tänker i liknande banor) att göra ett experiment: Bilda ”Liberala partiet” (om innehavaren av den registrerade partibeteckningen ”Folkpartiet liberalerna” tillåter det). Kopiera Piratpartiets program, ord för ord (Piratpartiet hävdar som bekant inte ensamrätt till det). Skicka ut pressmeddelanden för att marknadsföra er. Stå på barrikaderna. Bli inbjudna till TV-soffor och tidningarnas debattsidor. Kandidera till 2010 års riksdagsval, i konkurrens med Piratpartiet i stället för som en del av det.

  Om väljarna ens uppmärksammar ”Liberala partiet”, så tror jag att de kommer att betrakta det som ett rent plagiat av Piratpartiet (vilket det givetvis är), och rösta på Piratpartiet i alla fall (om de nu tänkt göra det). Alternativt uppfattar de ”Liberala partiet” som en utbrytargrupp ur Folkpartiet.

  Och om det i själva verket är Piratpartiet som har bytt namn till ”Liberala partiet”, då kommer väljarna ändå att betrakta det som ett plagiat av Piratpartiet eller en utbrytargrupp ur Folkpartiet, men bli förvånade när de kommer till vallokalen och inte hittar Piratpartiets valsedlar.

  Att helt byta namn på ett befintligt men ännu förhållandevis litet parti är detsamma som att lägga ned det gamla och starta på ny kula. Etablerade riksdagspartier har lyckats med det och behållit väljarstödet, men de har haft massiva marknadsföringsresurser till sitt förfogande (moderaterna 1969, centern 1957).

  När KDS (Kristen demokratisk samling, dåvarande kristdemokraterna) 1985 samverkade med Centerpartiet under namnet ”Centern” för att deras två procent av väljarkåren skulle bidra till en borgerlig majoritet medförde valbestämmelserna att valsedlar märkta ”Kristen demokratisk samling” ändå hade lagts ut i vallokalerna och kom att användas av KDS-sympatisörer som inte hade uppmärksammat att Alf Svensson det året stod på Centerns valsedel. 1988 upphörde samarbetet, men KDS kom sedan in i riksdagen på egen hand 1991 (sannolikt därför att Miljöpartiets valframgång 1988 hade givit KDS-sympatisörerna råg i ryggen).

  Frågan om vad ett politiskt parti heter anser jag i valrörelsen har ungefär samma dignitet som den om vad partiledaren har för favoritmaträtt.

  För övrigt anser jag som naturvetare/tekniker att ”pi” (3,14) låter betydligt mer seriöst än ”mode” (Blondinbella). 🙂

  Kommentar av Anders Andersson — 26 juni 2008 @ 11:10

 47. ”Notera hur smygrasisterna inte kan låta bli att försöka slå mynt av FRA-lagen genom att påstå att den “motiveras av det mångkulturella samhället”.”

  Vad menar du annars att denna lag skulle baseras på ?

  Kommentar av Jimmy Windeskog — 26 juni 2008 @ 11:45

 48. ”Sd är och förblir emot FRA-lagen enligt uttalande från partiledaren.”

  Är det så politik formas i SD? Partifuhrer Åkesson sticker upp fingret i luften, känner var vinden blåser, skriver ett blogginlägg, och vips så har partiet fått en politik i en fråga som man totalt ignorerade fram tills omröstningen i riksdagen (som dessutom skjutits upp ett år). Det känns ju riktigt… oseriöst.

  Självklart så kommer SD att vara för övervakning och avlyssning. Åkesson har ju inget principiellt mot själva grunden i FRA-lagen, massavlyssning av ALLA svenskar, brottsmisstänkta eller inte.

  ”Vad menar du annars att denna lag skulle baseras på?”

  Jag trodde jag förklarade det redan. I grunden handlar det om att ny teknik skapar nya möjligheter till övervakning. Och att en redan existerande byråkrati, FRA, expanderar, vilket byråkratiska strukturer har en tendens att göra. Sen uppfinner man en lämplig hotbild för att motivera sin expansion. Men de flesta svenskarna verkar vara begåvade nog för att genomskåda propagandalögnen. Visa att du också klarar det Jimmy.

  Kommentar av Staffan — 26 juni 2008 @ 19:20

 49. Staffan,

  Om du inte saknat insikt i hur politik fungerar rent grundläggande, så hade du förstått att det är så det går till i alla partier. Partiprogram formas och skapas av partistyrelser och/eller riksting, landsdagar, kongresser eller vad nu resp. parti väljer att kalla sina beslutande möten för. Därutöver kan ledande partiföreträdare göra uttalanden i frågor som kräver snabb behandling, där ståndpunkt inte är klarlagd sedan tidigare. Inget parti hade en klar inställning till FRA-lagen förrän det var dags för riksdagsomröstning. Centern har det fortfarande inte och pratar om extra riksting – trots att de redan röstat för lagen!

  Ja ni kanske skulle byta namn. Ni nappade tydligen inte på PK. Fjortispartiet kanske? Även om det inte speglar alla aktivas ålder, så speglar det ju mycket annat hos er.

  Kommentar av Patrik, Ängelholm — 26 juni 2008 @ 21:56

 50. ”Inget parti hade en klar inställning”

  Ok, Mp kan undantas.

  Kommentar av Patrik, Ängelholm — 26 juni 2008 @ 21:59

 51. Sd är inte alls för FRA-lagen, men Jimmie Åkesson anser tydligen att den behövs principiellt sett, dock inte i nuvarande form. Sd och resten av partiledningen har dock inte officiellt tagit ställning i frågan, utan det är fortfarande under behandling. Bland oss vanliga sd-väljare och -sympatisörer är vi många som är principiellt emot FRA-lagen eftersom vi vill ha ett fritt och demokratiskt samhälle. Därför har vi bland annat protesterat på Åkessons blogg och på ungsvensk.se:

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2008/06/17/utvecklingen_gar_fra_mat
  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2008/06/17/akesson_nej_till_fra_i_nuvarande_form
  http://ungsvensk.se/showthread.php?p=27151

  Kommentar av Tobias Lindgren — 27 juni 2008 @ 0:41

 52. Men tills vidare har sd samma inställning som vänsterpartiet och socialdemokraterna i denna fråga. Och en sak kan vi vara säkra på, och det är att en FRA-lag inte hade behövts i ett sverigedemokratiskt Sverige:

  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2008/06/23/ingen_fra_lag_i_sverigedemo

  Kommentar av Tobias Lindgren — 27 juni 2008 @ 0:41

 53. Jag förstår inte riktigt varför alla är så rädda att SD ska komma till makten och utnyttja FRA-lagen. Jag tror dagens ränk-smidar-politiker är fullt kapabla till att göra bra mycket värre saker än stug-rasisterna från Sjöbo. Jag är seriöst bra mycket oroligare för vad hundar som Tolgfors, Odenberg och Reinfeldt kan få för sig. De har ju redan med all önskvärd tydlighet visat att det dessutom är nysvenskar, araber, nordafrikaner och juggar som skall jagas extra mycket (artikel i Aftonhoran om rekryteringen av FRA-agenter)

  Kommentar av Butcher Bird — 27 juni 2008 @ 1:10

 54. Sverigedemokrat om FRA:

  http://www.nsk.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080707/OPINION/872419959

  Sverigedemokraterna som parti har ännu inte tagit ställning i frågan officiellt, även om partiledare Jimmie Åkesson har gjort det. Det finns utrymme för debatt och diskussion, som ni ser.

  Kommentar av Tobias Lindgren — 7 juli 2008 @ 22:17

 55. [b] PURCHASE CHEAP VIAGRA 100mg ON-LINE NO Prescription[/b]
  http://www.foxitsoftware.com/bbs/member.php?u=14278
  [b] PURCHASE VIGRA 100mg[/b]
  [url=http://www.prezzatech.com/community/members/portjassica.html][b] PURCHASE CHEAP VIAGRA 100mg Without Prescription[/b][/url] – [b] VIAGRA PURCHASE CHEAP[/b]
  [b] PURCHASE VAGRA ONLINE[/b]
  [url=http://www.nojazzfest.com/chat/member.php?u=1630][b] VIAGRA PURCHASE [/b][/url] – [b] PURCHASE CHEAP VIAGRA 100 mg ONLINE NO Prescription[/b]
  [b] PURCHASE CHEAP VIAGRA 100mg ON-LINE Without Prescription[/b]
  [url=http://www.ngaforum.com/members/portjassica.html][b] PURCHASE VAGRA ONLINE [/b][/url] – [b] VIAGRA PURCHASE 100mg NO Prescription[/b]
  [b] PURCHASE 100mg VIAGRA[/b]

  Kommentar av viagrapurchase — 31 augusti 2008 @ 5:48

 56. site steven all letter sun boat greed me joke we

  Kommentar av youhomegreen — 15 oktober 2008 @ 18:24

 57. vacant we http://www.queercents.com global ocean woman http://www.buddhism-connect.org canada stay http://www.buddhism-connect.org

  Kommentar av whitespeeddo — 15 oktober 2008 @ 18:25

 58. […] att Sverigedemokraterna stödjer FRA-lagen om än med lite verkningslös fernissa för syns skull. (Christians inlägg är obligatorisk läsning!) Det är inte det minsta förvånande. De ser ju tyvärr ut som om vi riskerar att få dem i […]

  Pingback av Anna Troberg » En god pirat är inte lat… — 11 februari 2009 @ 13:01

 59. Dags att rensa lite spam?

  Sen undrar man om det är ren slump att ett inlägg som kritiserar just SD, hamnat i siktet för spam-robotar?

  Kommentar av Fredrika — 15 februari 2009 @ 7:52

 60. […] juni 2008 Sd stödjer FRA-avlyssningen Sverigedemokraterna kommer med ett pressmeddelande, med rubriken “Nej till FRA i nuvarande […]

  Pingback av Christian Engström: bloggat om FRA « Christian Engström (pp) — 4 mars 2009 @ 21:31

 61. Inte konstigt att Sd är för FRA. Det är helt i linje med deras ideologi.

  Kommentar av Grå — 24 april 2009 @ 8:36

 62. Man förundras ju över att de hakat upp sig så mycket på att vi inte har någon medlemsavgift och istället förlitar oss på donationer. Man kan ju faktiskt se detta som en slags frivillig medlemsavgift och i snitt motsvarar donationerna de andra partiernas medlemsavgift, men vi har fördelen att de som donerar verkligen känner sig engagerade och involverade på ett helt annat sätt än vad man gjort om vi haft medlemsavgifter.

  Själv donerar jag 100 Kr i månaden, men har dessutom bidragit med 250 Kr för tryckning av broschyrer när de tog slut och med 500 Kr till en valstuga för PP i Uppsala. Så på årsbasis motsvarar detta närmare 2000 Kr. Undrar hur många av SD´s och de övriga partiernas medlemmar som skulle kunna tänka sig det?

  Gjorde en beräkning och gissning på min blogg baserat på opinionsundersökningar och medlemsutveckling och kom fram till att Piratpartiet om det vore EU-val idag troligen skulle få minst 7-8% av rösterna.

  Kommentar av Janne — 24 april 2009 @ 10:35

 63. FRA = 2000-talets gestapo.
  FRA är inget vi vill ha.

  Rovdjurhataren/furryhataren, nazisten och förtryckaren – Lars Ohlsson är FRA-lagen personifierad – det totalitära kontrollsamhället. Usch och tvi för Lars Ohlsson och FRA.
  Jag vill spotta och stampa på Lars Ohlsson och FRA.

  Jag vill ha ett öppet och fritt samhälle, där subkulturer och det fria ordet får råda i cyberspace. Jag vill ha en framtid som ser ut som Second Life och en framtid där alla djur har det bra och lever i frihet.

  Därför är jag furry, därför är jag djurrättsaktivist, därför röstar jag på Piratpartiet och Miljöpartiet! =^.^=

  REVOLUTION MOT FÖRTRYCKARSTATEN!
  DÖD ÅT FRA!
  DÖD ÅT LARS OHLSSON!
  DÖD ÅT KOMMUNEN!

  LEVE ALLA DJUR/FURRIES OCH DET FRIA INTERNET!

  Kommentar av Freedom Fighter — 8 november 2009 @ 20:06

 64. Kommunen i Hässleholm är ett korrumperat förtryckarsystem!
  Deras verksamhet, S.I.V.O – den dagliga syselsättningen, ett tillhåll för djurplågare, pedofiler, knarklangare och nazister.

  Jag vill döda dem på SIVO med eld.

  Stick och brinn, era jävla SIVO-svin.
  Dränk in er med bensin, tänd sen eld på er själva – ingen kommer sörja er, era jävla djurplågarsvin!

  ANIMAL LIBERATION – ANIMAL REVOLUTION!
  GRÖNT JIHAD!
  NAAAAAPAAAALM!
  BURN MOTHERFUCKER!

  Kommentar av RazorFur-666 — 8 november 2009 @ 20:20

 65. Jag vill kapa ett flygplan och krascha det i Hässleholms kommunhus!

  REGNBÅGSKRIGARE I INARIS FRIHETSARMÉ!
  JIHAD!

  Död åt Lars Ohlsson!
  Det hade varit fint att spetsa Lars Ohlssons huvud på en påle utanför Skånes Djurpark så att alla djurvänner som kommer dit får spotta på Lars Ohlssosn fula nuna.
  Sen kunde man slafsa ner resterna av honom i en köttkvarn och ge honom som mat åt rävarna! MURRRR! RAWR! PURRR!

  Kommentar av Död åt georg W Bush - Kalasjnikovkamrat och pirat! — 8 november 2009 @ 20:25

 66. Napalm brinner så fint på Lars Ohlsson!
  HA HA HA! LULZ! MURR!

  Kommentar av Eldkastare — 8 november 2009 @ 20:26

 67. Lars Ohlsson är FRA-lagen personifierad så därför kunde man ge honom ett nackskott bra och gräva ner honom under golvet i en rävlya så att rävarna får trampa på honom för evigt, det är precis vad den satans rovdjurshataren hade förtjänat.

  Hoppas han får brinna i Helvetet och bli hånad och förnedrad av alla djur som han mördat, hoppas djuren kommer plåga honom dag som natt evinerligen!

  Lasse-liten kommer då stöna i Helvetet! ha ha ha! XD

  Kommentar av Räven — 8 november 2009 @ 20:35

 68. […] straff och mer kontroll (av vissa samhällsgrupper, i alla fall). Man har tydligt tagit ställning för någon form av FRA-liknande övervakning. SD ser “terrorhotet” som ett av vår tids stora problem, och åtgärderna kommer […]

  Pingback av Otillräcklig informationspolitik // Skivad lime — 23 augusti 2010 @ 15:51

 69. under ww2 hade man i sverige rasrenhetsinstitut.. man inrättade oxå vårdkliniker där folk som inte platsade i det rena samhället dog under krigsåren mitt i sverige.. under socialdemokratins flagga helt öppet.. man sympatiserade med tyskarna kanske just pga att det var i sverige före krigsåren som man studerade rasrenhet i sverige.. vem vet kanske till och med adolf var här och läste.. finansierat av socialdemokratisk regering men det tystar man ner idag..

  Kommentar av hasse — 19 november 2010 @ 0:56


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: