Christian Engström, Pirat

22 juni 2008

Riv upp FRA-lagen i höst!

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 22:56

Så vad gör vi nu? Riksdagen antog FRA-lagen i onsdags, och nu har alla ledamöterna tagit sommarlov. Men ännu går det att få stopp på det här monstret.

FRA-lagen träder i kraft den 1 januari 2009 om vi inte lyckas förhindra det. Tills dess är den bara ord på ett papper. Riksdagen kan fortfarande ändra de orden.

Riksdagen öppnar igen den 16 september 2008. Boka in den dagen redan nu för en manifestation utanför Riksdagshuset. Då ska vi visa de kära ledamöterna att vi inte har glömt. Och inte tänker glömma.

Tills dess måste vi göra allt vi kan för att frågan ska fortsätta vara under debatt. Vi ska inte ge riksdagsledamöterna som tryckte på fel knapp något annat att tänka på. För ännu finns det tid att ändra beslutet. Ännu går det att reda upp ett fatalt misstag.

Det är inte svårt alls. Alldeles i början av höstterminen är det allmän motionstid. Om till exempel mp och v motionerar om att lagen ska rivas upp, och motionen vinner bifall, då blir det så. Det behövs fortfarande bara 4 borgerliga ledamöter som tar sitt förnuft till fånga. Det borde vara många fler än så som vill försöka rädda sin politiska karriär.

Det förhastade beslutet som togs under så kuppartade former i onsdags går att upphäva. Riksdagsmännen från alliansen kan rätta till det skedda om de vill.

På sätt och vis kanske det är bra att det är sommaruppehåll just nu. Riksdagsmännen kan behöva tänka över vad det är de har gjort. Jag tror inte de har förstått det ännu. Men det ska vi fortsätta förklara för dem tills de har begripit.

Bloggare och aktivister kan göra mycket. Men som Josh påpekar, är det gammelmedia som måste ta på sig mycket av den här uppgiften. De har resurserna och kompetensen för att ta reda på vad det egentligen är som har hänt bakom kulisserna.

De som egentligen är skyldiga är ju inte i första hand riksdagsmännen som svek, utan personer på departement och i regeringen som drivit frågan till den här punkten. Vilka är de, och vad håller de på med?

Jag hoppas vi får se en ordentlig granskning av de uppgifter som redan kommit fram om olagligheter som FRA begått. Bara gammelmedia kan göra det på ett bra sätt som verkligen gör att det når ut och diskuteras vid fikaborden. Men vi kan alla visa att vi bryr oss.

Jag kopierar från Rick Falkvinges blogg:

Aktivism som är känd nu

Det händer mycket mot FRA-lagen. Var med på allt du kan! Särskilt bananrepublikfesten!

Imorgon måndag 23 juni: Svart måndag – sörj privatlivet, gå förbi riksdagen och lägg blommor

Lördag 28 juni kl 12:00: Demonstrationer i Stockholm, Göteborg, Malmö

Onsdag 2 juli kl 15-19: Bananrepublikfest på Mynttorget, Stockholm

16 september: ta ledigt redan nu för att vara vid riksdagen när de öppnar!

Ännu kan riksdagen riva upp FRA-lagen. Och medborgarna har vaknat.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer

 1. Såhär ligger det till

  http://83.233.144.133/tankefrihet/topic.php?id=255

  Kommentar av Mike — 23 juni 2008 @ 0:04

 2. Men hur funkar det egentligen med allmänna motioner? Måste alla läggas fram åt hela riksdagen för votering, eller kan försvarsutskottet eller justitieutskottet eller vilket det nu blir säga ”Nej, den här motionen skiter vi i”?

  Kommentar av Onsdag — 23 juni 2008 @ 0:07

 3. […] samtliga negativa till FRA-lagen, fortsätter att dyka upp överallt. Den här lagen ska bort snarast möjligt, så enkelt är […]

  Pingback av FRA överallt « Basic personligt — 23 juni 2008 @ 7:37

 4. […] vad folk tycker, det är satiriskt, och framför allt så visar det att vi inte tänker glömma. Vi måste visa att vi inte tänker glömma. De Totalitära ska inte tro att detta ska vara som bortblåst […]

  Pingback av Svart måndag « Tomas sida — 23 juni 2008 @ 12:02

 5. […] – det enda alternativet Svart Måndag – kampen mot FRA fortsätter Staffan var ett stolpeskott Riv upp FRA-lagen i höst! Lämna Federley ifred! […]

  Pingback av Anna Troberg » En god pirat är inte lat… — 11 februari 2009 @ 13:01


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: