Christian Engström, Pirat

18 juni 2008

I vitt mot regeringens kupp

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 0:06

Tydligen kommer regeringen försöka få igenom FRA-lagen under kuppartade former redan idag onsdag eller imorgon. Centern svek, med Fredrik Federley och Annie Johansson i spetsen. Anslut kablarna, säger ”liberalerna” i riksdagen.

Statsministern är nöjd:

Den intensiva bloggkampanjen mot regeringens lagförslag har inte varit särskilt avgörande, enligt statsministern.

– Nej, det tror jag inte. Det här är en diskussion som har förts mellan allianspartierna.

Tänk, jag tror inte heller att den intensiva bloggkampanjen mot regeringens lagförslag har inte varit särskilt avgörande. Statsministern har gjort alldeles tydligt att han ger blanka fan i vad väljarna tycker i den här frågan. Han har helt rätt när han säger att den här frågan har avgjorts helt i en diskussion som har förts ovanför medborgarnas huvuden.

Runt klockan 8 på morgonen idag onsdag kommer en del medborgare att vara utanför riksdaghuset för att tyst protestera mot det som händer. Gärna klädda i något vitt, annars i vad som helst. Det är ingen demonstration. Det är bara en folksamling.

Enligt uppgift kommer det troligen att hända saker i riksdagen hela dagen. Vi får se om folksamlingen upplöser sig och fortsätter att agera mot det som sker på andra sätt, eller blir kvar ett tag. Ingen vet, och var och en är ju fri att komma och gå som han vill.

Vad som än händer kommer Piratpartiet att ställa upp i valet till EU-parlamentet om precis ett år, i juni 2009. Därefter i riksdagsvalet 2010. Folkvalda som inte representerar sina väljare ska inte få förnyat förtroende.

Du kan bli medlem i Piratpartiet här. Själva medlemskapet kostar inget, men vi uppmuntrar till frivilliga donationer.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Visst är det väl lite ironiskt trots allt.

  Nu ligger ett luddigt ”yttre hot”, som ingen ännu kunnat konkretisera, i ena vågskålen och nio miljoner svenskars personliga integritet i den andra. En förkrossande majoritet av folket anser att integriteten väger betydligt tyngre, och fattar inte hur en riksdagsmajoritet kan tycka att det där flummiga, odefinierade hotet väger tyngst.

  I riksdagsvalet 2006 låg också integriteten i ena vågskålen, men då låg några fördelningspolitiska procent hit eller dit i den andra. Då tyckte bara 0,63% av väljarna att integriteten vägde tyngst. Någon tusenlapp hit eller dit, i den egna plånboken, vägde alltså tyngre än integriteten, ändå upprörs man nu över riksdagsmän som tycker att deras 52.900:- i månaden väger tyngst…

  Kommentar av Björn Felten — 18 juni 2008 @ 1:58

 2. Jag skaffade en vit tröja i eftermiddags för just det här ändamålet. Eftersom jag är för förbannad för att sova så kommer antagligen mitt ansikte också att gå i vitt.

  Kommentar av Onsdag — 18 juni 2008 @ 2:31

 3. Jag och min fru kommer vara där. Vi båda är borgerliga väljare (beror iofs på vad som händer med detta.) Och som borgerlig väljare med liberala sympatier så ser jag det som min förbannade plikt och skyldighet att protestera mot detta förslag. Detta förslag stinker av brunröda våta önskedrömmar att jag för allt i världen inte kan förstå att människor med borgerliga, liberala och frihetsälskande värderingar ens kan ta i det med tång. Vi ses i vitt på onsdag morgon för att försvara vår demokrati och vår frihet.

  Kommentar av Inferno — 18 juni 2008 @ 4:00

 4. […] och idag på morgonen har det skrivits väldigt mycket kritik om centerpartiets kompromiss att återremitera förslaget, dvs. slänga på några fler verkningslösa […]

  Pingback av Jons reflektioner » Men kom igen, vi van ju faktiskt! — 10 juli 2008 @ 8:57


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: