Christian Engström, Pirat

17 juni 2008

FRA: Det ser lovande ut

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 11:57

Vi är många som har teven på nu. TV2 visar en genuint tråkig riksdagsdebatt om någon detaljfråga som säkert i och för sig är viktig, men som inte riktigt känns som högsta prioritet när vi alla väntar på FRA-debatten.

Ett antal pirater, bland annat Rick Falkvinge, Emma och Piratjanne sitter i riksdagens bibliotek och har samma teveprogram på, för att kunna liveblogga när FRA-debatten väl kommer igång. Andra, som till exempel Anna Troberg och Oscar Swartz, sitter på andra platser, men följer samma teveprogram. Själv sitter jag hemma.

Och det ser faktiskt lovande ut för demokratin i Sverige. Det verkar som om ett antal borgerliga riksdagsmän kommer att välja att svara nej på frågan om de vill begå politiskt självmord. Stalltipset är att FRA-lagen kommer att falla.

Halvkryptiska men uppmuntrande uttalanden finns från Birgitta Ohlsson och Cecilia Wikström (fp), Fredrik Federley och Annie Johansson (c), och Karl Sigfrid (m). Det är fem, vilket är mer än fyra.

Det är inte över förrän det är över, så det är för tidigt att ropa hej. Men just nu känns det roligt att vara pirat. Och spännande med politik.

Men debatten som pågår i kammaren just nu är så tråkig så att klockorna stannar. Snälla ledamöter, kan ni inte stöka undan frågan om livsmedelsbutiker i glesbygden innan det börjar växa mossa i håret på oss alla!

Eller har riksdagsledamöterna som pratar glesbygd insett att debatten idag antagligen har högre tittarsiffror än någon riksdagsdebatt på länge, och att det är därför ni vill maximera er exponering i teve? Lägg ner det i så fall. Man får inga personkryss från medborgare som har dött av uttråkning. 🙂

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Om det stämmer att (c) enhälligt kommer att rösta ja så är det inte speciellt lovande:
  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2139583

  Kommentar av Klas — 17 juni 2008 @ 12:20

 2. […] Sebastian Bay, Osynliga bloggen, W for Wabbit, Rick Falkvinge, Opassande, Projo, Hanubabbel, Christian Engström, Den okände rebellen, Det ljuva livet Spara / dela med dig:         […]

  Pingback av Karl Sigfrid röstar nej! En svensk frihetshjälte! | joinsimon.se — 17 juni 2008 @ 12:29

 3. […] Edition, Janne Pettersson, Dexion, ClaesCrantz, Badlands, Sakine, Åsa Westerlund, Rick Falkvinge, Christian Engström(pp), Bloggen Bent Andra bloggar om: Övervakning, Övervakningssamhället, Övervakningsverktyg, FRA, […]

  Pingback av Låg nivå i FRA-debatten i riksdagen « Trottens Betraktelser — 17 juni 2008 @ 15:55

 4. Fem myror är fler än fyra elefanter skulle man kunna säga.

  Kommentar av Rikard — 17 juni 2008 @ 18:46

 5. […] Det ser lovande ut (Christian Engström (pp)); 3 kommentarer […]

  Pingback av Snabb Banta » Blog Archive » Folk är arga nu — 17 juni 2008 @ 23:41

 6. […] Bloggat: Johanna Sjödin, Hellman, NikkeIndex, RoyaMatilda, WitchBitch, Christian Engström, LOKE, Drottningsylt, Magnus Ahlkvist, Catti, Borgarmedia: SVD1, SVD2, Läs även andra bloggares […]

  Pingback av Kommer Cecilia Wikström att rösta nej? | Svensson — 18 juni 2008 @ 6:39


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: