Christian Engström, Pirat

27 maj 2008

Hur partidistrikten i fp och c kan stoppa FRA-lagen

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 12:57
Varning! Innehåller information!
Detonerar inför valet 2010.

Igår skrev jag om hur det är de lokala partidistrikten som har den största makten när det gäller att nominera riksdagskandidater, och inte partiledningen. Detta med anledning av att både centerns och folkpartiets stockholmsdistrikt är tydliga motståndare till FRA-lagen. Men att de riksdagsmän de nominerat troligen kommer böja sig för partipiskan och rösta ja till FRA-lagen ändå.

I inlägget igår skrev jag att om riksdagsmännen från Stockholm får veta att priset för att följa partiledningens piska i FRA-omröstningen kan bli att de inte blir nominerade på valbar plats av distriktet 2010, då kanske de får lättare att stå emot trycket och rösta efter sitt samvete istället.

Men vad kan den lokala distriktsstyrelsen i ett parti fatta för beslut som verkligen påverkar nomineringsprocessen av riksdagskandidater inför valet 2010? Det finns ju en del praktiska problem.

Spontant skulle man ju vilja ha ett beslut som sa rakt av att ”om ni inte röstar nej till FRA kan ni fetglömma valbar plats 2010”, ungefär som Rick Falkvinge (pp) var inne på i sin bloggpost igår. Tyvärr går det inte att genomföra exakt på det viset.

Problemet är att 2008 års styrelse inte kan fatta beslut som binder 2010 års styrelse till att sätta ihop riksdagslistorna på ett visst sätt. Det gäller extra mycket eftersom 2010 års styrelse också kommer ha ett internt provvalsresultat i partiet att ta hänsyn till. Även om distriktsstyrelserna i fp och c skulle ta ett beslut idag om att ingen som inte röstar nej till FRA kommer att bli nominerad 2010, så kommer inte det beslutet ha någon bärighet när riksdagslistorna väl ska klubbas.

Men det finns något som dagens distriktsstyrelser i fp och c kan göra. Politik är det möjligas konst. 😉

De kan fatta det här beslutet på ett styrelsemöte:

– Distriktsstyrelsen för (c/fp) i Stockholms (stad/län) beslöt att: I all information som går ut till medlemmar inför provvalet om riksdagslistor 2010, ska det för dagens riksdagsmän anges hur de agerade i FRA-omröstningen om de ställer upp i provvalet.

Det här tror jag skulle få effekt.

Inom i vart fall folkpartiet, och som jag tror även centern, är de interna provvalen bland de vanliga medlemmarna helt centrala för vilka namn som kommer på valbar plats på riksdagslistorna. Och bland de vanliga medlemmarna finns det ingen opinion för att låta FRA börja med storskalig massavlyssning, tvärtom. Det går ju som sagt emot alla liberala principer som finns.

Om det i alla utskick och annat material som distriktet framställer inför provvalet står ”Röstade för FRA-lagen i juni 2008” i presentationen av en viss kandidat X, då är jag övertygad om att kandidat X kommer få det mycket, mycket svårare att ta sig in på valbar plats. Då är riksdagskarriären över i så fall.

– Men 2010 års styrelse blir väl ändå inte bunden av styrelsebeslut som togs 2008? invänder någon. Varje vald styrelse är ju suverän och kan ändra på tidigare styrelsers beslut.

Det är visserligen sant att det är så, men här kommer det fina i kråksången: För att ändra ett tidigare styrelsebeslut krävs det att den nya styrelsen aktivt fattar ett nytt beslut. Annars gäller det som redan är beslutat. Och om en framtida styrelse får för sig att ändra beslutet om hur kandidaterna ska presenteras, då väcks frågan till debatt igen.

I samband med en sådan debatt kommer ju informationen om hur de olika riksdagsmännen agerade i juni 2008 åter att komma upp och bli aktuell, så att de vanliga medlemmarna blir påminda om det. Alltså i klartext: om 2010 års styrelse skulle få för sig att undertrycka informationen i kandidatpresentationerna inför provvalet, kommer informationen ändå att komma fram i rampljuset i samband med det styrelsebeslut för att ändra som måste tas då.

Lite grand som en tidsinställd informationsbomb inför valet 2010, som exploderar av sig själv om någon försöker desarmera den. 🙂

Nu skulle jag gärna vilja höra kommentarer från personer som är aktiva inom folkpartiet och centern. Skulle den här idén kunna fungera? I så fall finns det ingen tid att förlora.

…………

Andra skriver om FRA:
Aftonbladet: Telefonsamtal och mejl kommer att kontrolleras
Svenska Dagbladet: Försvara mer och övervaka mindre
Anna Troberg: Vägledning för förvirrade riksdagsmän
Teflonminne: Tystnad är samtidens vrål
MinaModerataKarameller: Bevara Brevhemligheten…
Röd Libertarian: Vad innebär FRA-lagen? SKRIK HÖGT!
Röd Libertarian: Infrastrukturen är värst med FRA-lagen!
Opassande: Hur våra politiker sakta men säkert vrider tillbaka klockan
Fredrik Federley: Ang FRA

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Men dom kan utesluta ur den lokala föreningen om dom uppenbart driver annan politik än av föreningen beslutat, markering nog så stark idag och inför framtid.
  Dock så är lokalföreningarna och lokalförbund mer än ofta så beroende av centralt stöd ekonomisk att detta aldrig skulle ske.

  Kommentar av NineK — 27 maj 2008 @ 14:28

 2. Nu har Staffan Danielsson skrivit några rader om FRA och centerns ”kontrollstation” igen.

  Kommentar av Jens — 28 maj 2008 @ 20:07

 3. Direktlänk till Danielssons inlägg:

  http://staffandanielsson.blogspot.com/2008/05/tallin-nra-ryssland.html

  Inte så elegant som länkningen i föregående inlägg, men den träffar mitt i prick.

  Kommentar av Elin — 28 maj 2008 @ 20:25

 4. Skulle vara fint om alla massmailade deras ‘kodord’ så att systemet kraschar när det väl är igång. För detta är fan ett steg för långt.

  Kommentar av Jonas — 29 maj 2008 @ 17:08

 5. […] delen av förra årets signalspaningslag röstas igenom (under förutsättning att det inte finns åtminstone fyra liberaler i de tre “liberala” partierna i riksdagen). För att kunna bryta mot grundlagen på ett […]

  Pingback av Lägg en kabel hos FRA « Onsdag — 1 juni 2008 @ 12:14

 6. Samma måste sägas om oppositionspartierna vänsterpartiet och miljöpartiet. Låt säga att det blir en vänstermajoritet nästa riksdagsval. Kommer socialdemokraterna riva upp FRA-lagen och avlägsna all infrastruktur för att koppla in FRA och radera dittills insamlat material (mail, telefonsamtal osv)? Troligen inte.

  Ska då miljöpartiet och vänsterpartiet stödja en s-regering eller regera tillsammans med s? Det borde de redan nu redovisa att det kommer de inte om de menar allvar med att de är emot FRA-lagen. Annars är varje röst på v eller mp totalt bortkastad nästa val om man röstar med avseende på att riva upp FRA-beslutet. Ungefär så som en röst på Federley (c) var helt bortkastat i samma avseende.

  Kommentar av Rikard — 1 juni 2008 @ 20:26

 7. Christian:

  Ja, i teorin så är idén fullt genomförbar. Men det förutsätter att de enskilda riksdagsledamöterna _av_medlemmarna_ uppfattas som fria att rösta efter egen åsikt. Det är inte troligt att så är fallet i detta ärende.

  Lite troligare är att man (medlemmarna) slår mot partiledningen, eftersom det var den som piskade in riksdagsledmöterna denna fålla. Lars Leijonborg föll internt på övergångsreglerna, det var bara en fråga om när han skulle tvingas avgå. Att tvinga bort honom under alliansbildande och valkampanj var inte lämpligt, men vid första möjliga tillfälle efter valet så fick han gå. (Jan B lär inte falla, men kanske en partisekreterare, gruppledare eller så.)

  Däremot tror/hoppas jag på det motsatta; att de riksdagsledamöter som vågar bryta gruppledningens påbud ska premieras av medlemmar och väljare. Se tex på Birgitta Ohlsson, som vid flera tillfällen trotsat påbjuden partilinje – hon har det enskilt starkaste mandatet av ledamöter från Stockholmsområdet. Tyvärr har riksdagsledamöterna en spärr på 8% så det är svårt att bli personvalskryssad i Stockholm.

  Kommentar av Leiph Berggren — 2 juni 2008 @ 18:45

 8. […] som har sagt att de är starkt emot förslaget och uppmanat sina riksdagsledamöter att rösta nej. Men partipiskan är stark, den 17:e får vi veta om de lyssnar på folket eller på […]

  Pingback av Det demokratiska underskottet — 4 juni 2008 @ 9:44

 9. Alltså… vad är det för parti egentligen? Inte ett av de lyhörda slagen i vart fall.

  Kommentar av Rikard — 5 juni 2008 @ 1:11

 10. Brev till samtliga svenska riksdagsledamöter 2008-06-12 angående omröstning i Sveriges Riksdag om massövervakning av svenska medborgare, 17 juni kl 09.00.

  NEJ TILL FRA-LAGEN!

  Man behöver ett sinne av stål, inkapslat i cement och begravt på botten av den djupaste ocean för att man inte ska se att det Orwellska storebrorsamhället är här idag, även i Sverige. Nätverk som sammanlänkar myndigheter med multinationella företag, media och militär har använt sin iscensatta skrämselpropaganda, särskilt 11 sept, för att introducera det Orwellska samhället i många länder på en nivå och med en hastighet som vi aldrig tidigare skådat. Den totalitära små-steg-i-taget-principen, en patetisk icke-ifrågasättande massmedia, och ett användande av en manipulationsteknik som kan sammanfattas med ”Problem-Reaktion-Lösning”, har tagit oss till randen av en global fasciststat. Nätverken skapar eller iscensätter ett problem; man inväntar en reaktion hos befolkningen att ”någonting måste göras, gör något!”, varpå de som från början iscensatt problemet öppet erbjuder sin ”lösning”. Denna ”lösning” är exakt det som man ville genomföra redan från början. Dessa nätverk – den globala, ekonomiska eliten – har manipulerat befolkningar i land efter land till att acceptera att individens frihet mer och mer försvinner. Man vill också gärna avleda uppmärksamheten från vad man håller på med så länge som möjligt. Ju längre de kan skjuta fram massuppvaknandet till vad som pågår, desto bättre chans har de att stänga fängelsedörren innan de flesta människorna hinner upptäcka att de befinner sig i ett fängelse. Det är därför som skenmanövrar är så viktiga för dem och den största av de alla är just nu ”kriget mot terrorismen”.

  26 oktober 2001 skrev Bush under Patriot Act. Ingen, vare sig i den amerikanska kongressen eller senaten, hade fått läsa igenom den innan de röstade om den. Den var designad att jämställa patriotism med tillåtelsen att begränsa friheter. De som protesterade kallades för ”opatriotiska”. Lagen använder ”kriget mot terrorismen” som en ursäkt för att massivt öka regeringens förmåga och tillåtelse till att övervaka, spåra och spionera på befolkningen, samt att hålla människor fängslade utan rättegång. Definitionen av en terrorist blev så breddad att fridfulla fredsaktivister numera faller under definitionen ”terrorist”. Washington Post rapporterade vid förnyandet av Patriot Act 1 december 2006: ”The Bush administration is developing a parallel legal system in which terrorism suspects – US citizens and noncitizens alike – may be investigated, jailed, interrogated, tried and punished without legal protections guaranteed by the ordinary system, lawyers inside and outside government say.” Ordvalet för definitionen av en terrorist ger myndigheterna ett enormt utrymme för egna tolkningar. Professor Susan Herman vid Broklyn Law School uttryckte sig följande om Patriot Act: ”Most of its provisions amend previous laws by adding or deleting words, paragraphs, or sections, forcing people reading the legislation to embark on an elaborate treasure hunt, tracking each amendment back to try to determine its impact on the previous law. It is difficult to comprehend the changes if one is not already conversant with labyrinthe webs of law in many different areas.”

  Terroristlagarna är inte till för att bekämpa ”terroristerna”. De har tillkommit för att fånga hela befolkningen. Grundläggande fri- och rättigheter slaktades av Patriot Act och dess tillhörande lagstiftning. Det gav fria händer åt myndigheter att övervaka vem som helst med varje till buds stående medel. Lagen riktas inte mot en yttre fiende utan mot folket. Detsamma sker nu i land efter land. Och nu vill vissa införa detta även i Sverige… Vem är egentligen dessa personer? Jag kan knappt tro att det är sant att denna fråga står inför omröstning i Sveriges Riksdag. Hur galet kan det bli? Hur långt mot ett fascistiskt/nazistiskt/Orwellskt/storebrors- & övervakningssamhälle tror den elit som vill genomföra detta att den kan gå innan folket vaknar upp? Vad kommer folket då att ta sig till? Majoriteten av Ni politiker vill ju heller inte ha ett fascistiskt samhälle. Men ni verkar tvingas till att genomföra denna lagstiftning nu av krafter som står ovanför er i hierarkin. Jag undrar: är ni medvetna om vad ni gör och har ni den inre styrka som krävs för att våga rösta nej? Förslaget om massavlyssning är mig veterligen det mest förfärliga och skrämmande lagförslag som lagts i Sveriges Riksdag. Varför? För att det berövar människor sin personliga integritet, sin yttrandefrihet, och skapar ett klimat av accumulerande rädslor hos stora delar av befolkningen. Denna lagstiftning är emellertid endast till för att användas mot allmänheten, för ”vanliga människor”. Vad eliten gör är vad de väljer att göra, och deras mål är inte att stanna inom lagens ramar, utan att inte ertappas med det när man inte gör det. Med eliten menar jag alltså inte ni som sitter i riksdag och regering utan den verkliga elit som också styr er, bakom kulisserna, med eller utan er medvetenhet. Ni är också bara brickor i ett gigantiskt spel. I själva verket är vi (folket) och ni (politiker) på samma sida. Eller så borde vi i alla fall vara det…

  Övervaknings- och kontroll-lagarna som införts i USA genomförs nu över hela världen, även i länder som inte har några ”terroristhot” överhuvudtaget. Lagarna har dock ingenting att göra med att skydda människor och länder från terrorister. Man vill komma åt de som protesterar och utmanar den framväxande globala fasciststaten – ”The New World Order”. Anledningen till implementerandet av Terrorist Act och liknande lagstiftning är att införa det nödvändiga kontrollsystem som krävs för att fängsla populationen i tid innan de upptäcker vad som pågår. Varje land sammanlänkas via det globala nätverk som ”eliten” och hemliga sällskap åtnjuter och genom detta system genomförs samma lagar nu i land efter land. David Merakami Wood, vid University of Newcastle, som ledde utredningen av Surveillance Studies Network i Storbrittanien: ”It is infiltrating everything we do. And it’s meant to. It is planned to happen everywhere”.

  Elitens planer är att sammanlänka alla källor av övervakning och kontroll med ett centraltstyrt datasystem som kan övervaka varje aspekt av en individs liv, åsikter, och även tankar. Detta visar varför regeringar i en mängd länder nu inför ”nationella databaser”. De påstår att de måste ”bekämpa brottslighet” och ”slåss mot terrorismen”. Det verkliga syftet är att övervaka och i varje detalj kontrollera den vanliga befolkningen. Databasen inkluderar även ett DNA-register så att de kan identifiera de personer som har ”rätt” DNA, dvs den DNA som är närmast relaterade till elitens släkten/blodslinjer. Med denna information kan de som inte har ”rätt” DNA bli utsatta för störande energifält som berövar individerna olika aspekter av mental och fysisk hälsa, i ett långtgående syfte att gradvis minska på jordens befolkning… Den vetenskap som ännu inte är allmänt känd utan endast utvecklad vid hemliga, underjordiska baser i vissa länder, har haft sådan teknik tillgänglig under decennier. Sådan teknikologi hålls tillbaka tills tiden är mogen för att ”uppfinna” den. Täckmantlar används då för hur den eller den ”nya uppfinningen” utvecklades i ett garage eller som ett resultat av internationella forskningsprojekt. Man vill samla in alla medborgares DNA, vuxna såväl som barns. Den brittiska regeringen har genomfört lagstiftning som gör det möjligt att arrestera alla för vilket brott som helst, litet som stort, så att alla kan läggas till i vad som redan är världens största DNA-databas. USA planerar ett liknande system och Michael Bloomberg, New Yorks borgmästare, har redan uppmanat till ett nationellt DNA- och fingeravtrycksregister. EU planerar att introducera detta över hela Europa och att sammanlänka sitt register med USAs.

  Allt detta leder till att individer världen över ska förses med ett inplanterat microchip. ID-kort har varit och är bara ett steg på vägen till microchips. Man vill introducera dem frivilligt och sedan göra dem obligatoriska – först genom att göra det svårt att leva i systemet utan, och sedan genom lagstiftning. ”Verichip” saluförs nu av Verichip Corporation som ett sätt att känna oss säkra, eller, som företaget säger på sin hemsida: ”safeguarding what’s important to you”. Javisst, så länge som frihet inte är viktigt för dig. Företaget marknadsför aggressivt detta till sjukhus för att övervaka olika typer av patienter och som ett ”säkerhetsverktyg”. Företaget hävdar att chippet kan länkas till ett globalt satellitsystem som gör att du permanent övervakas var du än befinner dig. Husdjur chippas nu i stor skala i många länder som ett steg på vägen att vinna allmän acceptans för tekniken. Eliten kan inte berätta sanningen om varför de vill ha microchip i människor så de kommer med en massa ursäkter. Motståndare till microchipping av människor focuserar normalt på användningen att spåra människor. Men det är mycket mer än så. Det handlar om att kunna kontrollera tankar, känslor och beteenden hos massorna av befolkningen genom elektromagnetiska stimuli som styrs från den centralstyrda datorn till det implanterade chippet. Det leder till en form av elektronisk krigföring mot individer, mot olika grupperingar eller delar av en befolkning, eller mot stora delar av hela den globala populationen. Hur många av er som röstar för eller emot FRAlagen på tisdag är medvetna om detta nästa steg i agendan?

  Redan elva månader innan 11 september berättade Nick Rockefeller för filmproducenten Aaaron Russo att han förutsåg en ”event” som skulle leda till en invasion av Afghanistan och Irak. Russo frågade om vad som var slutmålet? Rockefeller svarade att målet var att få alla chippade, att kontrollera hela samhället, att låta bankerna och eliten kontrollera världen. Förevändningen att gå in i Afghanistan var att etablera en oljeledning till Kaspiska Havet, att invadera Irak för att ta över deras oljefält där och att ”go after Chavez in Venezuela”. Man skulle snart komma att leta efter, men aldrig hitta, en viss Osama Bin Laden i grottor i Afghanistan och Pakistan. Det skulle bli ”an endless war on terror where there’s no real enemy” och att allting är ”a giant hoax”. Detta skulle ge regeringen möjlighet att ta över det amerikanska folket, sa Rockefeller cyniskt skrattande. Att höra detta från en person som Rockefeller (som tillhör den elit som aldrig syns i massmedia) är en indikation på att det som hände 11 sept 2001 var ett insiderjobb och att den officella versionen av vad som hände är lögner lögner lögner och åter lögner. Andra som styr mycket av världens destruktiva utveckling är, förutom Rockefellers, Rothchilds, Fords, Warburgs, Windsors, familjer som äger banker och oljebolag…

  Ställ er frågan varför FEMA (Federal Emergancy Agency Management) i hemlighet har byggt 800 koncentrationsläger runt om i USA under de senaste åren? Är det saker och ting på gång som man ännu inte till fullo har uppfattat? Kan det som hände i Tyskland under 30-40-talen hända igen? Vad ska lägren användas till? Personligen tror jag att dit ska de oliktänkande förvisas som protesterar mot Storebror och vägrar acceptera den officiella versonen av vår nutidshistoria och inte minst vad som händer i samband med kommande, av eliten också iscensatta, terroristattacker i USA och annorstädes. Där hamnar de som vägrar underkasta sig The New World Order – den globala fasciststaten. Medborgare, vakna upp till vad som pågår! Nazismen har inte försvunnit, den har bara omlokaliserats och tagit på sig andra kläder. Vad är skillnaden mellan dagens poster i Londons tunnelbana och en nazistposter från 1934? [se bifogade bilder] Same shit, different asshole… [se bifogad bild]

  Massan av övervakning inom alla livets områden måste ses som en helhet, inte som indivuduella delar. Summan av allt är att göra människor till streckkodsliknande varor, övervakade och inspelade varje dag av deras liv. Vad du säger, vad du skriver, var du går, vad du köper, vad du äter, vad du dricker, även vad du kastar i soptunnan, laddas in i en stor databas. Frihet? Jovisst, frihet att göra det som de säger åt dig att göra. Agendan verkar vara att göra övervakning och kontroll till en så vanlig del av livet att vi, folket, ger efter för överhetens påbud även utan att tvingas till det av någon i uniform eller i mörk kostym. Människor blir då reducerade till robotar och tvingas att underkasta sig de mest förfärliga levnadsvillkor.

  I denna vår framväxande Orwellska generation är barn och ungdomar särskilt utsatta.Vi ser övervakningskameror uppsatta på skolor runt om i hela världen, t o m på toaletter och argumentet, som vanligt, är att man ska skydda mot brottslighet, våld och skadegörelse. Men med kameror bygger man upp ett klimat av rädslor från tidig ålder. Hur barn och studenter tänker och vad de tror på övervakas alltmer och lärare blir också måltavlor för ytterligare styrning (mer än vad de redan, oftast ovetande, har fått genom det utbildningsssystem/indoktrineringssystem som de genomgått) om de tillåter en fri debatt i klassrummet som inte passar systemet. Det Orwellska samhället vill hellre forma barn till barn av systemet än till barn av sina föräldrar.

  Bästa riksdagsledamöter, våga stå upp för frihet för individen och att bevara ett öppet samhälle för alla människor utan konstant massövervakning av alla medborgare! När ni nu röstar om massövervakning på tisdag, rösta med er egen själ och med ert eget hjärta. Låt er inte styras av hur andra i ert eget parti uttalat sig i frågan om det nu skiljer sig mot det som ni själv känner. Bli inte en del av den historia som röstade för ett fascistiskt Sverige. De som röstar ja kommer i framtiden att ångra sig djupt. De själva, deras barn och barnbarn kommer att skämmas för vad de gjorde. Kriget mot terrorismen är en gigantisk bluff. Låt er inte luras av den propaganda som vill styra den globala politiken och lagstiftningen bakom rökridåerna. Vägra vara med i detta smutsiga, manipulerande och förfärliga spel. Inse vad som håller på att ske, och rösta nej till FRA-lagen!

  ”The best weapon of a dictatorship is secrecy, but the best weapon of a democracy should be the weapon of openness.” – Niels Bohr

  ”I call myself a conspiracy theorist if you call yourself a coincidence theorist” – John Judge

  ”Never do anything against conscience, even if the state demands it” – Albert Einstein

  Kommentar av Jan-Åke Jönsson, Malmö — 13 juni 2008 @ 10:27

 11. Till:
  carl.b.hamilton@riksdagen.se
  fredrik.malm@riksdagen.se
  birgitta.ohlsson@riksdagen.se
  gunnar.andren@riksdagen.se
  karin.pilsater@riksdagen.se
  mauricio.rojas@riksdagen.se
  barbro.westerholm@riksdagen.se

  Ämne: Bästa folkpartister för folkspioneri

  Fara eller inte fara att övervaka mejl, sms och telefonsamtal det är FRA – frågan för riksdagen på tisdag.

  Folkpartimedlemmen Hans Blix har som representant för FN satt mänsklighetens värde i första rummet trots påtryckning från Bushs lakejer. Det orättfärdiga Irakkriget med ofattbart lidande startade baserat på ordfalsk underrättelseinformation då FN inte såg tecken på massförstörelsevapen hos en nu avrättad diktator, vilket nu skall rättfärdiga det hela.

  Anser Folkpartimedlemmen Blix lagförslaget som ger FRA rätt att jaga terrorister vara bra? Önskar att Ni riksdagsledamöter som representerar Stockholm Stad och Stockholms län och inte är minister i Alliansregering söker kontakt med Hans Blixt och frågar om råd om hur Ni bör rösta.

  Har alliansen starke moderata man givit sitt ord till Bush, broderpartier emellan, att i Sverige skall man jaga ordterrorrister? Skall Folkpartiets riksdagsledamöter dagtinga/lagtinga med sitt samvete eller på tisdag fälla förslaget likt på sin tid samvetsstarka c – ledaren Fälldin som mer än allianssvekdebatt fick en regering på fall?

  USA:s och världens ledande ordsökarföretag, googles, anser att lagen ej hör hemma i ett demokratiskt land och att den omöjliggör ordlagring i Sverige likt Kina och Saudiarabien.

  Har Folkpartiet Stockholms Representantskaps demokratiska Nej – beslut som omedelbart överlämnades till Folkpartiets Riksdagsgrupp behandlats värdigt ett liberalt parti och har Ni reflekterat över detta Nej till FAR?

  Den insikt Repskapstalarna har är full av sakkunskap. De valda riksdagsledamöter som stått på Stockholms läns vallistor som kör över den lokala demokratin genom att klubba igenom lagen bör Ni inte då fundera över att ompröva Er karriär eller Ni som vill rösta nej men vågar ej? Röstar Ni ja är Ni då för ett USA – inspirerat korståg mot ordterrorrism?

  I Folkpartiets valarbete nyttjades ord från dataintrång hos Socialdemokraterna. Är det så att orddoppade Folkpartister finns kvar vid makten och nu styr över medlemmarnas huvuden? Varför skulle sent om sider synpunkter om integritet inhämtas undantaget FRA? Är det nu inte så med FRA att det odemokratiska måttet snart är rågat inom Folkpartiet?

  Folkpartiet Stockholms län fick inte säga sitt vid val av ny partiledare då odemokratins Brutus stack kniven i Kejsar Lejonkung. Odemokratiskt oskick svarade professor i statskunskap som fick skriftliga ord från det som skett.

  Anser professor i Statskunskap att den interna demokratiska partiprocessen nu har varit föredömlig avseende FRA?

  Har FRA inom Folkpartiet behandlats odemokratiskt och utgör FRA hot mot integritet och frihet? Bör de som inte är maktens allianslakejer eller knähund till Bush rösta nej till lagförslaget då det rör de inre mänskliga värden som vår demokrati bygger?

  Någon jävla ordning måste det vara i ett demokratiskt parti som fyllehunden Hermanson skulle utrycka det med sitt kommunistiska förflutna som likt sin whiskypimplande förkämpe Churchill visat ståndaktighet mot odemokratiska väsen. Är Folkpartiets riksdagsledamöter maktberusade av för mycket Allianspimplande? Bör Folkpartiets Riksdagsledamöter nyktra till och bli demokratins och mänsklighetens stridspilot likt Hans Blix? Journalistförbundet ser objektivt på FRA och säger nej. Folket älskar sin demokrati i Sverige mer än i något annat land enligt forskning. Urholkas inte svensk demokrati med ordspaningslag? Knapptryckningens tid är inne. Inte har så få Folkpartister i Riksdagen från Stockholm Stad och Stockholms Län så stor betydelse för så många.

  Riksdagsledamöter i Fp. Rösta nej till FRA.

  Gösta Sundberg, styrelseledamot, Folkpartiet Östermalm

  Kommentar av Gösta Sundberg — 17 juni 2008 @ 8:35

 12. […] maj 2008 Hur partidistrikten i fp och c kan stoppa FRA-lagen Mer handfasta förslag till hur distrikten inom Folkpartiet och Centern hade kunnat få sina […]

  Pingback av Christian Engström: bloggat om FRA « Christian Engström (pp) — 4 mars 2009 @ 21:27


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: