Christian Engström, Pirat

11 maj 2008

”Good Copy, Bad Copy” på TV2 16:55 idag söndag

Filed under: Copyright Reform,delad kultur — Christian Engström @ 0:37

Good Copy, Bad CopyIdag söndag 11 maj klockan 16.55 visar TV2 den danska entimmesdokumentären ”Good Copy – Bad Copy”. Den förklarar precis varför Piratpartiet finns. Så här hade vi tänkt skriva i ett flygblad som vi av tekniska skäl aldrig lyckades dela ut: 🙂

Såg du dokumentären Good Copy Bad Copy på TV2? Inte? Då rekommenderar vi att du du för­söker se reprisen söndag 11 maj 2008 kl 16.55 eller tisdag 13 maj 2008 kl 23.25.

Piratpartiet är det enda svenska partiet som pratar om hur alla kan vara med och skapa kultur idag, och hur de gamla monopolen försöker hindra att det sker.

När vi ställde upp i riksdagsvalet 2006 blev vi tredje störst utanför riksdagen, och sedan dess har vi fortsatt att växa. Den nya tekniken med bland annat fildelning
för med sig otroligt stora möjligheter – varje medborga­re har möjlighet att ha hela världens kultur och kunskap vid sina fingerspetsar. Alla kan plötsligt vara med och skapa och dela med sig. Men det finns också intressen som försöker hindra det, och vill offra både brevhemlig­het och meddelarskydd för att kunna ha kvar sina gamla monopol och kontroll över skapandet.

Läs gärna mer eller bli medlem på piratpartiet.se.

Om du inte har möjlighet då att se programmet på teve kan du antingen
ladda ner via The Pirate Bay eller se den online på www.goodcopybadcopy.com

Vill man förstå piratfrågan är det här programmet den bästa introduktion man kan tänka sig.

Den nya tidens möjligheter är oändliga. Vi i Piratpartiet vill bara se till att det blir lagligt att göra fantastiska saker.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer

  1. Jag laddar ner dokumentären från piratebay istället 😛

    Kommentar av Anonym — 11 maj 2008 @ 11:23

  2. I ett avsnitt i filmen som handlar om att ett filmbolag stäms av ett skivbolag eftersom filmbolaget gjort en film som har med en låt, NWAs 100 miles and runnin’, som samplat två sekunder från en George Clinton/Funkadelic-låt, så frågar speakern skivbolagets representant om vad Clinton själv anser om att han blivit samplad.

    ”You’d have to ask him your self” blir svaret som sedan blir hängande i luften.

    Ni som vill veta vad George Clinton anser om att NWA med många fler (praktiskt taget alla stora Hip Hop-band) samplat hans musik utan att fråga, kan se det på den här intervun/samtalet. Jag rekommenderar den särskilt till er som upprörs över fenomenet sampling, tillika alla ni som hävdar att Copyright är till för att skydda upphovsmän samt stimulera till skapandet av nya verk (och aldrig har motsatt effekt).

    Kommentar av Rikard — 11 maj 2008 @ 17:45


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: