Christian Engström, Pirat

13 november 2007

Arrr! för Ordfront och Timbro

Filed under: skyddat privatliv — Christian Engström @ 15:04

Idag skriver föreningen Ordfronts ordförande och tankesmedjan Timbros vd en gemensam debattartikel på Brännpunkt i Svenska Dagbladet. Det brukar de inte göra. Normalt är de ju varandras politiska motsatser i de flesta frågor.

Men vissa saker är motbjudande vare sig man ser dem från höger eller vänster. Kontrollsamhället är en sådan sak. Ett flertal bloggare från hela den politiska skalan håller med.

För en pirat finns det ingenting att tillägga till artikeln förutom att hälsa författarna med ett ”Arrrr!”. Det är det högsta beröm pirater kan dela ut.

Läs artikeln, diskutera den med kompisar, sprid länken. Och mejla gärna några riksdagsmän en länk, och förklara med ett par meningar varför de ska läsa den. Mejladresserna till alla riksdagsmän finns på riksdagens sajt.

Fokusera på riksdagsmän från allianspartierna och socialdemokraterna, eftersom det är de som kommer rösta igenom kontrollsamhället om vi inte kan få dem att ändra sig. Vänstern och miljöpartiet är redan emot övervakningen, så de behöver inte bearbetas i den här frågan. Men speciellt allianspartierna, och kanske allra mest moderaterna, behöver bli påminda om att när de själva är i opposition, då brukar de vara emot att staten övervakar allt.

Det vore klädsamt om de var beredda att stå upp för individens frihet även när de faktiskt kan påverka saken i regeringsställning. Annars kan ju väljarna tycka att det inte är så mycket vits att rösta på dem nästa gång.

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Vad som kan vara lite farligt, nu när jag mailat lite med en del ledamöter är att många inte känner till det så bra, behöver läsa på mer. Förslaget ska ut på remiss och sen ska folk tycka, tänka och fundera så kan risken vara att man inte talar klarspråk förrens det är försent.

    Och då tjong.

    Så det är bra att börja hårt redan nu.

    Kommentar av Perty — 13 november 2007 @ 21:11

  2. […] I tisdags arrangerade Ordfront och Timbro ett seminarium om övervakningssamhället. Som flera har påpekat kan det i förstone tyckas märkligt att just Ordfront och Timbro arrangerar saker tillsammans, […]

    Pingback av Integritet till höger och vänster « Christian Engström (pp) — 14 februari 2008 @ 16:14


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: