Christian Engström, Pirat

11 oktober 2007

Varför ska bdsm-porr diskrimineras?

Filed under: yttrandefrihet — Christian Engström @ 11:26

Tre män, varav en 85-åring, har åtalats för att ha spridit bdsm-porr i butiker i värmländska Charlottenberg, rapporterar TT. ”Olaga våldsskildring” kallar åklagaren det för.

Projo och Blogge skriver bägge mycket bra om det här.

Kalla mig gärna gammeldags, men varför i h-vete ska staten lägga sig i vilka filmer med samtyckande vuxna som andra samtyckande vuxna tittar på?

Att man inte visar brutala splatterfilmer i SVT på bästa Bolibompatid är väl en sak. Så långt är jag med. Jag blir själv illa berörd av många av våldsskildringarna i vanliga tevedeckare, så en varning i tevetablån så man kan bestämma själv kan vara på sin plats ibland. Men då pratar vi om våld. Åtalet handlar om sex.

Att staten ska skydda vuxna människor från att själva köpa vilka filmer de vill, ser jag bara ingen anledning till. I synnerhet filmer om sex, som är en av de mest positiva och livsbejakande saker som överhuvudtaget finns i samhället. Vare sig det handlar om lite ovanligare fetishinriktat sex eller vanligt vanilj. Jag behöver inte statens hjälp för att avgöra vad jag gillar och inte.

Heja Projo och Blogge!


Pingat på Intressant.Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

2 kommentarer

  1. Tack! ^^

    Kommentar av Hanna — 11 oktober 2007 @ 23:21

  2. Fy fan för er alla.. varför har alla jäkla filmer sexscener överhuvudtaget?? kräver handlingen det eller? jag fattar inte hur alla kan vara så jäkla sexberoende! porr undervisar bara i hur roligt, dumma blondiner kan ha.. eller slynaktiga idioter.. lägg ner för fan.. väx upp.. och kolla på porr om man har flickvän e me helt åt helvete.. det e äckligt! fattar mig inte på er.. så sjukt.. och häxdansen på tvåan eller vad det e! jag har inte sett mer än 15 som handlar om häxorna och det under fotbollsplanen.. det e fan bara sex,sex, och snusk.. jag säger bara sluta sända skiten! har man privatliv så är det en sak, men det är de det e privatliv! då ska det fan inte sändas sex på tv eller i filmer.. jag säger bara sätt fast dom där skitarna i handbojor, ochlås in dom för gott.. jävla horor e det.. //JONNA 17 år

    Kommentar av jonna ottosson — 12 april 2008 @ 11:45


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: